Opravdu si chcete pořídit i40???
Moderátor: Moderátoři
Opravdu si chcete pořídit i40???
Dobrý večer,
níže bych rád shrnul veškeré problémy, které mě potkaly s mojí i40 za 20 měsíců provozu s nájezdem 60 000 km:
1. při předání z vozu z autosalonu jsem se musel ihned vrátit z důvodu špatně seřízených dálkových světlometů - vyřešil servis
2. cca po 14 dnech provozu jsem zjistil, že na levém předním blatníku došlu k odloupnutí barvy - servis dal od této závady ruce pryč, vyřešeno DODO (dodělej doma)
3. cca po 6 měsích klepání přístrojové desky - demontáž / montáž přístrojové desky - problém se stále opakoval
4. nepříjemné vrzání lesklých plastů na palubové desce a středovém tunelu (vyřešeno DODO - plasty na palubovce mám už vyřešené pomocí RTV silikonu a teď ještě vyřešit vrzající plasty na středovém tunelu)
5. popraskaná kůže na volantu - vyřešil servis
6. cca po 8 měsích klepání přístrojové desky - demontáž / montáž přístrojové desky - problém se stále opakoval
7. cca po 9 měsících jsem zjistil, že na zadním levém lemu došlo k odloupnutí barvy - servis dal od této závady ruce pryč, vyřešeno DOD0 (dodělej doma)
8. výměna zadních ramen - klepání zadní nápravy
9. cca po 10 měsích klepání přístrojové desky - demontáž / montáž přístrojové desky - problém konečně vyřešen!!! Požádal jsem o přítomnost při servisního zásahu a vyřešeno vlastním nápadem. Mimochodem jsem musel podepsat prohlášení, že se nejedná o standartní opravdu a podobné kecy. Zkrátka od toho dal opět ruce pryč!!!
10. ošoupaná kůže na sedáku řidiče po 18 000 km - vyřešil servis
11. ťukání vrchního vedení řidičova pásu - vyřešeno DODO
12. výměna předních parkovacích senzorů - vyřešil servis
13. výměna zadních parkovacích senzorů - vyřešil servis
14. výměna řadící páky - ošoupaná kůže
15. výměna parkovací kamery
16. chyba AFLS - výměna předních svetlometů
17. sedadlo řidiče cestující do stran - stále nevyřešeno
18. prohnuté střešní lišty - vyřešeno DODO
19. ošoupaný "pseudochrom" na tlačítku ruční brzdy - tento týden budu řešit se servisem
20. opět popraskaná kůže na volantu - tento týden budu řešit se servisem
níže bych rád shrnul veškeré problémy, které mě potkaly s mojí i40 za 20 měsíců provozu s nájezdem 60 000 km:
1. při předání z vozu z autosalonu jsem se musel ihned vrátit z důvodu špatně seřízených dálkových světlometů - vyřešil servis
2. cca po 14 dnech provozu jsem zjistil, že na levém předním blatníku došlu k odloupnutí barvy - servis dal od této závady ruce pryč, vyřešeno DODO (dodělej doma)
3. cca po 6 měsích klepání přístrojové desky - demontáž / montáž přístrojové desky - problém se stále opakoval
4. nepříjemné vrzání lesklých plastů na palubové desce a středovém tunelu (vyřešeno DODO - plasty na palubovce mám už vyřešené pomocí RTV silikonu a teď ještě vyřešit vrzající plasty na středovém tunelu)
5. popraskaná kůže na volantu - vyřešil servis
6. cca po 8 měsích klepání přístrojové desky - demontáž / montáž přístrojové desky - problém se stále opakoval
7. cca po 9 měsících jsem zjistil, že na zadním levém lemu došlo k odloupnutí barvy - servis dal od této závady ruce pryč, vyřešeno DOD0 (dodělej doma)
8. výměna zadních ramen - klepání zadní nápravy
9. cca po 10 měsích klepání přístrojové desky - demontáž / montáž přístrojové desky - problém konečně vyřešen!!! Požádal jsem o přítomnost při servisního zásahu a vyřešeno vlastním nápadem. Mimochodem jsem musel podepsat prohlášení, že se nejedná o standartní opravdu a podobné kecy. Zkrátka od toho dal opět ruce pryč!!!
10. ošoupaná kůže na sedáku řidiče po 18 000 km - vyřešil servis
11. ťukání vrchního vedení řidičova pásu - vyřešeno DODO
12. výměna předních parkovacích senzorů - vyřešil servis
13. výměna zadních parkovacích senzorů - vyřešil servis
14. výměna řadící páky - ošoupaná kůže
15. výměna parkovací kamery
16. chyba AFLS - výměna předních svetlometů
17. sedadlo řidiče cestující do stran - stále nevyřešeno
18. prohnuté střešní lišty - vyřešeno DODO
19. ošoupaný "pseudochrom" na tlačítku ruční brzdy - tento týden budu řešit se servisem
20. opět popraskaná kůže na volantu - tento týden budu řešit se servisem
Hyundai i40 CW, Experience Premium + Navi, 1,7 CRDi, 100kw, manuál
- Reklama
Re: Opravdu si chcete pořídit i40???
Nevím nevím, já si koupil i40 kombi v červnu a nemohu si nic než vynachválit. Špatně seřízené dálkové světlomety jsou samozřejmě sériovou vadou, která se tu vícekrát diskutovala, ale s takovou prkotinou snad není třeba chodit do servisu, ani by to nemusel být důvod k nekoupení modelu . Jinak s kůží žádné problémy, nic nevrže a neloupe se, kamera ukazuje, senzory fungují. Zřejmě jste měl smůlu, já měl podobnou smůlu s předchozím Mercedesem E220, ale na rozdíl od Vás to nebylo nikdy kryto zárukou a stálo mě to hódně peněz...
Tyvole, bych byl nepříčetnej.
PS: pokud máš tip, jak zaručeně odstranit klepání palubky, dej prosím návod. Myslím, že by to dost lidí docenilo.
PS: pokud máš tip, jak zaručeně odstranit klepání palubky, dej prosím návod. Myslím, že by to dost lidí docenilo.
i40 kombi, 1,7 CRDi 100 kW, Succes, creamy white.
co chcete, nebo co chceme, auta výrobci berou jako spotřební zboží a podle toho se chovají. U nás na to hold nejsou příjmy a tak musíme naše autíčka šetřit, dělat DODO a dohadovat se servisem a proto se také zvyšuje stáří aut
Hyundai Tucson 2,7 LPG 129 kw zelenostříbrná metal r.v.12. 2009 výbava: Elegance v kůži
Peugeot 807 2.0 HDi automat 79KW 03 bufik na vypinač
http://www.vermerovice-vermerovice.cz/
Peugeot 807 2.0 HDi automat 79KW 03 bufik na vypinač
http://www.vermerovice-vermerovice.cz/
- Mr. HYUNDAI
Moje zkušenost s šéfovou i40 je prakticky stejná. Palubka řešena na čtyřikrát, volant se taky blíží druhé výměně, senzory vpředu vyměněné všechny (po dvou párech). Zadní ramena máme také nová. K tomu výměna komplet navigace a též velmi oblíbená výměna motoru (1,7 CRDi 100kW) kvůli úniku chladící kapaliny do oleje (jedná se o výrobně-konstrukční vadu) - s motorem se mění i chladič a expanzka.
Mám tedy podobný součet - na 68.000 km a dva a půl roku provozu 16 záručních oprav.
Mám tedy podobný součet - na 68.000 km a dva a půl roku provozu 16 záručních oprav.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
A to vůbec nic není. Nám se ve foru ix20 přepisuje název tématu podle počtu ujetých km a podle počtu závad heč! Jinak i40 je nádherný auto. Myslím že ani výčet závad v záruce nikoho neodradí.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Taky mě občas i40 vytáčí a mám cukání ji prodat, ale co jiného stejně velkého a vybaveného do 500tis koupit? Nikde mě zatím nenechala a spotřeba podle PP 6,5l , takže zatím odolávám.
i40 CRDi Style + Navi
hanz.1: původně jsem koukal na Lagunu kombi a nebo Peugeot 508 SW.
Ale cena byla o cca 60 tis vyšší, takže jsem se tam s firemním rozpočtem nevešel. Navíc Peugeot moc v recenzích nechválí.
Mám dva známý s Lagunou a ani jeden neřeší žádný problémy. Ale je to dost ošklivé auto, navíc tvrdej podvozek.
Mazda 6 a Insignia jsou o dost dražší kousky
Ale cena byla o cca 60 tis vyšší, takže jsem se tam s firemním rozpočtem nevešel. Navíc Peugeot moc v recenzích nechválí.
Mám dva známý s Lagunou a ani jeden neřeší žádný problémy. Ale je to dost ošklivé auto, navíc tvrdej podvozek.
Mazda 6 a Insignia jsou o dost dražší kousky
i40 kombi, 1,7 CRDi 100 kW, Succes, creamy white.
Opravdu není co koupit. Peugeot 508sw má hnusnej zadek, Laguna je stará, Opel nikdy, Mazda 6 pěkná, ale cena mimo.
Možná ještě superb, ale nechci se zase furt potkávat
Možná ještě superb, ale nechci se zase furt potkávat
i40 CRDi Style + Navi
Laguna je vo vnútry menšia ako i30.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Teda , to máte velkou trpělivost . Jestli jsou takové problémy při nájezdu okolo 60 tis. km tak co bude za dalších 60... Skoro se mi tomu ani nechce věřit, jak klesl s kvalitou .
Bylo: Hyundai Coupé 1.6 1997
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
To mi chcete říct, že Vám v léte vlivem teplotní roztažnosti nevrže ani "piáno" plast v autě?karelmrak píše:Nevím nevím, já si koupil i40 kombi v červnu a nemohu si nic než vynachválit. Špatně seřízené dálkové světlomety jsou samozřejmě sériovou vadou, která se tu vícekrát diskutovala, ale s takovou prkotinou snad není třeba chodit do servisu, ani by to nemusel být důvod k nekoupení modelu . Jinak s kůží žádné problémy, nic nevrže a neloupe se, kamera ukazuje, senzory fungují. Zřejmě jste měl smůlu, já měl podobnou smůlu s předchozím Mercedesem E220, ale na rozdíl od Vás to nebylo nikdy kryto zárukou a stálo mě to hódně peněz...
A jaké problémy Vás potkaly s Mercedesem, že je nekryla záruka?
Já osobně doufám, že za dalších 60 tis. km již nebudu mít!Bolo píše:Teda , to máte velkou trpělivost . Jestli jsou takové problémy při nájezdu okolo 60 tis. km tak co bude za dalších 60... Skoro se mi tomu ani nechce věřit, jak klesl s kvalitou .
Neviem kam chodíš na servis,ale mne vybavili volant na 1 krát a odvtedy OK.Za 2 a pol roka a 86.000km som reklamoval jedno parkovacie čidlo.Preventívne vymenili vpredu všetky a pokoj.Možno máš smolné auto ,no je dosť možné,že máš neschopný servis.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
- Mr. HYUNDAI
Určitě to bude neschopností servisu Vždyť právě kvůli jejich neschopnosti je na zadní ramena kvůli vrzání svolávací akce, určitě servis může za to, že se loupou volanty napříč modelovou řadou a mně je měnili na všech i30 FD, i30 GDe, i40 VF i ix55. Rozhodně může servis za to, že motory 1,7 CRDi 100 kW pouští chladící kapalinu prasklinami v bloku do oleje, takže se motory přidírají a mění se na záruku jak na běžícím pásu (v "mém" servisu 3-4 za měsíc). Servis je na vině i v tom, že parkovací čidla v prvovýrobě jsou vyrobená v Číně, zatímco náhradní díly už jsou výroby korejské (logiku jsem se v tom pokoušel najít, ale nenašel). Servis má rozhodně vinu na tom, že některé držáky přístrojovky jsou tak chytře vymyšlené, že dochází k tření kovu o kov, takže palubky skřípají a vržou.....
Buď rád, že Tvoje benzínová i40 je v pohodě, většina majitelů/uživatelů/provozovatelů tohle štěstí nemá .
Vše výše uvedené ale nic nemění na tom, že servis, který dává ruce pryč od problémů s lakem by měl být vyměněn za jiný!
Buď rád, že Tvoje benzínová i40 je v pohodě, většina majitelů/uživatelů/provozovatelů tohle štěstí nemá .
Vše výše uvedené ale nic nemění na tom, že servis, který dává ruce pryč od problémů s lakem by měl být vyměněn za jiný!
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line