První garanční prohlídka
Moderátor: Moderátoři
První garanční prohlídka
Tak máme za sebou první garanci a v pár věcech docela rozčarování. I přes ujištění že cena bude max do 4000,-kč, ale to by musel být problém byla překročena. Slibováno byl cca 2700,-kč max když nebudou problémy a podle mně nebyly. To je jedna věc a druhá věc , že auto má podle mně vadnou geometrii po roce a 8tkm a prý máme pozorovat jestli to nezačne sjíždět gumu. Z autem byl můj otec a ten se nechtěl nějak hádat, takže podepsal a odjel.
- Přílohy
-
- P0001.jpg (101.89 KiB) Zobrazeno 4104 x
I20 White 2015
- Reklama
Re: První garanční prohlídka
Nechápu vadná geometrie reklamace a nechat spravit proč to mám hlídat naměřily špatnou spravit.
A jinak soukromník to jistí.
O předražených servisech už bylo napsáno dost a proč mám do servisu tahat náhradní díly, a nechat se odírat......
A jinak soukromník to jistí.
O předražených servisech už bylo napsáno dost a proč mám do servisu tahat náhradní díly, a nechat se odírat......
-
Reklamoval bych to, je to v záruce tak ať se staraj, ten přístupm servisů je poslední dobou čím dál horší
Tak reklamovat to asi budu, jen co se k tomu dostanu. Ale bohužel tam hrozí argument, že jsem někde najel a ohnul nápravu .Radimathor píše:Reklamoval bych to, je to v záruce tak ať se staraj, ten přístupm servisů je poslední dobou čím dál horší
A k garancím a servisu. Pokud chci jejich záruku, musím hrát jejich hru. Je otázkou zda když odmítnu záruku , tak nebudu mít pecháčka a prodělám na velké závadě.
I20 White 2015
Panebože co zase kecáš za nesmysly?
Přečti si co máš napsané v knížce aby záruka nepadla! Že musíš provést požadované úkony, dle výrobce vozidla a zapsat je do knížky o tom že musíš do konkrétního servisu tam není ani zmíňka.
A ze zákoné záruky se už vůbec nemůžou vymluvit.
Řešilo se to už několikrát prostuduj si zákony.
Prostě to nechápu servis udělá bubu bu a budeš jezdit ke mě za nehorázné peníze !
Používejte mozek, přečtěte co máte kde napsané a co jste podepsal.
Ano můžou nastat problémy třeba v Olomouci kde se šprajcovaly, ale v Rýmařově bez problémů pouze jsem od soukromníka musel předložit faktury od servisu které posílaly na centrálu k vyjádření pro záruční opravu.
A jinak aby se odklon tak pokazil tak to by musela být pěkně velká rána která by musela být na podvozku vidět že něco povolilo.
Přečti si co máš napsané v knížce aby záruka nepadla! Že musíš provést požadované úkony, dle výrobce vozidla a zapsat je do knížky o tom že musíš do konkrétního servisu tam není ani zmíňka.
A ze zákoné záruky se už vůbec nemůžou vymluvit.
Řešilo se to už několikrát prostuduj si zákony.
Prostě to nechápu servis udělá bubu bu a budeš jezdit ke mě za nehorázné peníze !
Používejte mozek, přečtěte co máte kde napsané a co jste podepsal.
Ano můžou nastat problémy třeba v Olomouci kde se šprajcovaly, ale v Rýmařově bez problémů pouze jsem od soukromníka musel předložit faktury od servisu které posílaly na centrálu k vyjádření pro záruční opravu.
A jinak aby se odklon tak pokazil tak to by musela být pěkně velká rána která by musela být na podvozku vidět že něco povolilo.
Koukám jak blázen. Když zjistili odchylku na geometrii, tak ji snad měli hned dát do pořádku ,nebo snad ne To s tím máš jet do Turecka (nebo kde i 20 vyrábí) , nebo snad k Vošickýmu do Prahy ? Servis je od slova servisovat =opravovat a ne zjistit závadu a oprav si kde chceš !!!
TAM UŽ BY MĚ NIKDY NIKDO NEVIDĚL.
TAM UŽ BY MĚ NIKDY NIKDO NEVIDĚL.
To soban
ne tak zhurta pane. Já netvrdím, že jsem ovce jezdící do značkového servisu. Mimo ceny oleje mi nepřipadá cena dílů až tak přehnané a třeba náměr geometrie mi za ty peníze nikdo v Ostravě neudělá.
Zatím vyřeším tu nápravu (mimochodem jak asi poznám tyhle stupně na autě ? To jsi jasnovidec ? ) a mám rok na to jak se rozmyslím kde půjdu
ne tak zhurta pane. Já netvrdím, že jsem ovce jezdící do značkového servisu. Mimo ceny oleje mi nepřipadá cena dílů až tak přehnané a třeba náměr geometrie mi za ty peníze nikdo v Ostravě neudělá.
Zatím vyřeším tu nápravu (mimochodem jak asi poznám tyhle stupně na autě ? To jsi jasnovidec ? ) a mám rok na to jak se rozmyslím kde půjdu
I20 White 2015
No možná jsem trochu rozčílen jak každý jezdí do značkového servisu a pak si každý stěžuje jak je to drahé jak tam musím jezdit, jak musím nosit náhradní díly, jak musím nosit svůj olej a jak po mě chcou za svůj olej další poplatek......
Na mém autě geometrie nebyla dělaná k ničemu ji nepotřebuji začnu to řešit až začnu pozorovat opotřebování pneumatik.
A jinak je rozdíl zaplatit 4000,- a nebo 2000,- za stejnou práci?
Na mém autě geometrie nebyla dělaná k ničemu ji nepotřebuji začnu to řešit až začnu pozorovat opotřebování pneumatik.
Ale já jsem platil za práci včetně geometrie 1400 bez DPH a kdybych neměl udělanou geometrii tak nevím ,že tam bude potenciální problém. A zjistit to až po sjetí gumy je tak trochu pozdě.soban píše:No možná jsem trochu rozčílen jak každý jezdí do značkového servisu a pak si každý stěžuje jak je to drahé jak tam musím jezdit, jak musím nosit náhradní díly, jak musím nosit svůj olej a jak po mě chcou za svůj olej další poplatek......
I20 White 2015
Já nevím ale vidím tam na faktuře 4000,-.
Já za stejnou věc viz:
Máš tam akorát geometrii za 300 navíc jinak nic jiného jak já jenom výměna oleje.
Akorát u mě při předání byly namazané zámky, ošetřené kontakty baterky což v originál nedělaly! Změřená nemrzka, změřená brzdovka.....
A je to rozdíl co si naúčtovaly po první prohlídce už značkový nikdy více.
Já za stejnou věc viz:
Máš tam akorát geometrii za 300 navíc jinak nic jiného jak já jenom výměna oleje.
Akorát u mě při předání byly namazané zámky, ošetřené kontakty baterky což v originál nedělaly! Změřená nemrzka, změřená brzdovka.....
A je to rozdíl co si naúčtovaly po první prohlídce už značkový nikdy více.
Není aut. servis jako aut. servis. Je to většinou na domluve co se bude menit a delat na aute. Staci jen poslat mail a nebo zavolat a zkusit se domluvit. Když to nejde v jednom servise, tak to pujde třeba v tom druhem
PS: do i20 se vejdou 4 l oleje?
PS: do i20 se vejdou 4 l oleje?
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
Podle autorizovaného servisu ano a ještě polámaly filtr v klimatizaci.
Po reklamaci údajně opraví a do dneška se nic nestalo a hrají mrtvého brouka. jsem to odepsal než se soudit za 500 kč co by vrátily.
Jinak co na té originál faktuře chceš osekat vždyť tam nic na osekání není a chcou za to kolem 4000-5000,- ?
U soukromníka jak vidíš za výměnu olejů cena úplně jinde a na takovou cenu se v autorizovaném servise nedostaneš i kdyby jsi se rozkrájel (jedině když budeš nosit do servisu vlastní olej fakt to je terno).
Po reklamaci údajně opraví a do dneška se nic nestalo a hrají mrtvého brouka. jsem to odepsal než se soudit za 500 kč co by vrátily.
Jinak co na té originál faktuře chceš osekat vždyť tam nic na osekání není a chcou za to kolem 4000-5000,- ?
U soukromníka jak vidíš za výměnu olejů cena úplně jinde a na takovou cenu se v autorizovaném servise nedostaneš i kdyby jsi se rozkrájel (jedině když budeš nosit do servisu vlastní olej fakt to je terno).
Na faktuře máš psán olej Mogul, proč jsi se rozhodl pro tento olej ?
I20 White 2015
Mogul je ta sama kvalita jako Shell. Oba mají stejny zakladový olej. U Shellu akorát priplacis za tu "znacku" a falešný pocit, že máš kvalitnejsi olej nez třeba zrovna ten Mogul.
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
Já nemám problém s Mogulem, jen jsem se ptal na důvod. Sám nedávám do Fiatu Selenii a debaty o tom jaký olej jsou na všech fórech nekonečnéAlf6 píše:Mogul je ta sama kvalita jako Shell. Oba mají stejny zakladový olej. U Shellu akorát priplacis za tu "znacku" a falešný pocit, že máš kvalitnejsi olej nez třeba zrovna ten Mogul.
Protože na netu je cena litru téměř stejná Mogul vrs Shell, ale mně tam zarazilo to 5W40.
I20 White 2015