Palivovy merak a dioda benzinu
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Palivovy merak a dioda benzinu
Ahoj mam dotaz koupila jsem si Hyundai Getz 1.3 benzin 2004rok a kdyz jsem si ho kupovala tak byla prazdna nadrz ale nesvitila kontrolka a kdyz jsem natankovala plnou tak i po vyjmuti klice ze zapalovani je ukazatel porad nahore. Jsem novackem takze nevim zda u tady toho modelu je to normalni jsem zvykla od manzela z auta ze jemu to vzdy klesne kdyz vynda klic a i ze mu sviti rezerva ale je mi jasne ze kazde auto je jine. Je to normalni nebo mam neco v neporadku? Dekuji
- Reklama
Re: Palivovy merak a dioda benzinu
Ukazatel paliva opravdu ukazuje i po vypnutí klíčku, takže to je v pořádku a kontrolka rezervy sice může být prasklá, ale ta rozsvítí až když to podle ukazatele paliva je skoro na nule.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
No, na to jsem asi nikdy neměl nervy. Ručička už snad nemohla být níže a nikde nic pořád nesvítí. Ale i když už bylo nejhůře, tak jsem dotankoval 35l a podle všeho by nádrž měla mít 45l, takže rezerva tam ještě byla, jen by mě zajímal, kde je ten bod kdy se rozsvítí kontrolka.Martinsp píše:Ukazatel paliva opravdu ukazuje i po vypnutí klíčku, takže to je v pořádku a kontrolka rezervy sice může být prasklá, ale ta rozsvítí až když to podle ukazatele paliva je skoro na nule.
Hyundai Getz 1.3 85HP 5.2004
- Richard555
Korejci používají dva systémy - samozřejmě nevím jak to má Getz, ale u mé Nubiry to bylo takhle - data pro měřák dodával klasicky plovák a rezervu indikoval druhá systém - termistor který když byl potopen v benzínu se jím chladil a kontrolka nesvítila, pokud se ale vynořil a přestal se ochlazovat začala se kontrolka pomalu rozsvěcovat ..... ale tenhle systém chce opravdu pevné nervy, mě se začla rozvěcovat kontrolka až když jsem jel s ručkou měřáku na "0" tak 100km teprv pak začla kontrolka svítit a to bylo v nádrži tak 6-7 litrů
No a u IX55 mi připadá že je to taky jak jsem popisoval výše, naposled se mi rozsvítila kontrolka paliva a ujel jsem ještě asi 20km a tankoval jsem 69,5 l nádrž je na 72 l
No a u IX55 mi připadá že je to taky jak jsem popisoval výše, naposled se mi rozsvítila kontrolka paliva a ujel jsem ještě asi 20km a tankoval jsem 69,5 l nádrž je na 72 l
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175