Vnější teploměr
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Vnější teploměr
Pořídil jsem si do Elantry venkovní teploměr a nevím, kde správně umístit čidlo. Zdá se mi, že pořád ukazuje tak o 4 stupně více, než je venku ve skutečnosti. Poradí mi někdo, kde je pro čidlo nejlepší místo?
díky za rady
díky za rady
- Reklama
Ja ho v lantre mam mezi kapotou a celnim sklem...a ukazuje obcas dobry bludy..tudle mi tvrdil -49C, uz jsem myslel, ze si pujdu vzit silnejsi fusky.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
To lobster: jsi tady novy, tak te vitam ... ale priste zaloz to tema, do spravne sekce .. diky ..
To Hardcam: upravil jsem ti ten prispevek z toho vedlejsiho vlakna a dal ho sem ... doufam, ze ti to nevadi ... At v tom neni hokej...
To druhy vlakno mazu ...
To Hardcam: upravil jsem ti ten prispevek z toho vedlejsiho vlakna a dal ho sem ... doufam, ze ti to nevadi ... At v tom neni hokej...
To druhy vlakno mazu ...
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Ale to je hodne dobrej napad...bude to ukazovat "cistou" teplotu..bez zareni slunicka, bez vetru, proste teplotu...v sobotu rozeberu zrkadlo:)
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Az bude auto, tak to nejak vyresim...naraznik by nemelo byt spatny misto.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Jo, ten odkaz mi připoměl ještě jeden problém, který tam byl zmíněn. Pokud někdo plánujete koupit teploměr, tak existují s osvětlením, jak bylo uvedeno v odkazu, ale dají se sehnat i s napájením osvětlení zástrčkou do zápalovače. Tu jsem okamžitě amputoval a osvětlení teploměru napojil na osvětlení ostatních přístrojů. Tyto druhé teploměry jsou sice o něco dražší, ale budík bez osvětlení je dost na prd.
Dříve: ..... a Santa Fe 2,4, manuál
nyní khaki Santa 2,2 Dynamic, manuál
nyní khaki Santa 2,2 Dynamic, manuál
Vnější teploměr
Kam ten teploměr umístím, to vím přesně. Na obou stranách je za nárazníkem velké oko, tam by po upevnění měl měřit dobře. Horší je , že jsem včera zakoupil v Baumarktu pěkný teploměr s modrým podsvícením od jakési firmy ALL RIDE. Doma vystrčím čidlo z okna, venku bylo -2°C a na teploměru -8,5°C. Tak bacha při nákupu, já jdu reklamovat.
Elantra 1.6, r.v.2006
Rád bych k této problematice něco podotkl. Všechny teploměry na měření vnější, vnitřní teploty, hodiny atd. které dokoupíte jsou převážně k ničemu. Taky jsem se pro to kdysi rozhodll. Jeden budík ukazoval samé nesmysly, údaje zcela nepřesné, po reklamaci jsem dostal nový a byl takřka stejný. Druhý "měřák" ukazoval přesněji a také měl modré podsvícení - jenže po zapojení do zásuvky vydával příšerný pištivý zvuk. Vyměnil jsem v rámci záruky, ale efekt se zopakoval i u toho dalšího. Po roce jsem to zkusil naposledy s třetím typem a ten mě přestal zajímat pro absolutní nepřesnost po dvou měsících překážení u přístrojové desky. Můj názor je takový, že pokud není údaj o venkovní a vnitřní teplotě součástí palubního počítače, klimy atd. nemá smysl takový přídavný "měřák" kupovat a i ty dvě až pět stovek, které do toho vrazíte, nestojí za to. Honza
Hyundai Elantra 1,6/ 2005
Hyundai Elantra 1,6/ 2005