GPS
Moderátoři: frawd, Moderátoři
GPS
Mám Komu bez navigace, ale když jsem se šťoural v servisním menu tak jsem zjistil, že v autě mam nainstalovanou GPS a dokonce běží a ukazuje správně. Docela se mi to nelíbí aby tam běželo něco o čem nevím. Teď nevím jestli se při připojeni na diagnostiku ty data někam neposílají. Máte s tím někdo zkušenosti?
Škoda Fabia 3 combi
Kona 1.0 T-GDI; Best Of Kona; Acid Yellow; 01/2018 - prodáno
- Reklama
- Richard555
Re: GPS
Zajímavé, ty máš v autě internet zapojený na OBD, nebo datovou SIM ? Jestli ne, těžko si představím jakým způsobem a kam by data auto odesílalo. Vypadá to spíš, že elektrika je universální vč. čidla GPS v konektoru radia a když je v autě i radio s GPS anténa (čidlo GPS) funguje, když ne funguje taky, ale nemá data kam posílat...... že by byla nějaká sledovací paměť v ř.j. motoru se mi nezdá......
Zřejmě je levnější dělat jednu elektriku pro všechna auta, než elektriku pro několik modelů...... Kdysi to tak bývalo, třeba auta měla kabely až k mlhovkám, ale nebylo tam relé...... prostě se dělal jen jeden svazek pro model
Zřejmě je levnější dělat jednu elektriku pro všechna auta, než elektriku pro několik modelů...... Kdysi to tak bývalo, třeba auta měla kabely až k mlhovkám, ale nebylo tam relé...... prostě se dělal jen jeden svazek pro model
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
- Mr. HYUNDAI
A co povinný e-Call (pokud ho Kona už má - rozhodující bylo datum homologace vozidla)? Nebude to k němu? V případě nehody odesílá data o vozidle a jeho poloze IZS .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
myslím že e-Call by měl mít v kabině ještě příslušné tlačítko pro manuální výzvu. Pokud tam není...
Ta GPS anténa je uvedena jako možnost na nákresech v manuálu a podle všeho ji mám taky.
Ta GPS anténa je uvedena jako možnost na nákresech v manuálu a podle všeho ji mám taky.
Kona 1.0 T-GDI Best Of Style, Pulse Red (11/2018)
+
IX 20 1,4 Trikolor, Creamy White (09/2013)
...................................
ex.
Citroen Xsara Break 1,6/16 Exclusive, GRIS ALUMINIUM (06/2002)
Felicia,2xUno,Š.Forman Silver Line,Š.105,Š.1000MB.
+
IX 20 1,4 Trikolor, Creamy White (09/2013)
...................................
ex.
Citroen Xsara Break 1,6/16 Exclusive, GRIS ALUMINIUM (06/2002)
Felicia,2xUno,Š.Forman Silver Line,Š.105,Š.1000MB.
- Mr. HYUNDAI
Vůbec jsem se e-Callem podrobněji nezabýval, jen mě to napadlo jako možnost . S tlačítkem máš samozřejmě pravdu!
Tenhle článek je celkem přehledný - https://www.autorevue.cz/system-ecall-b ... a-odpovedi .
Tenhle článek je celkem přehledný - https://www.autorevue.cz/system-ecall-b ... a-odpovedi .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
E-call tam nemám.
Internet mám v autě přes OBD od T-mobilu.
Spíš mě napadla ta paměť, že by si ji mohli na diagnostice vyvolat, ale nejspíš to bude jak píše Richard.
Jen mě to zarazilo.
Internet mám v autě přes OBD od T-mobilu.
Spíš mě napadla ta paměť, že by si ji mohli na diagnostice vyvolat, ale nejspíš to bude jak píše Richard.
Jen mě to zarazilo.
Škoda Fabia 3 combi
Nevím co máš za rádio, ale pokud ti jde připojit android auto, tak je možné že GPS se využívá pro AA. GPS z vozu by měla být přesnější než GPS v mobilu schovaneho někde v šuplíku kvůli usb připojení.
Hyundai i30 kombi 1.4 T-GDI STYLE NAVI GO Polar White model 2019
- Richard555
Pánové, jsem starej, nové technologie využívám a trochu se i vyznám, ale fakt nejsem tak "statečnej" abych si do ODB cokoli zastrčil a už vůbec nic co má společné něco s jakýmkoli mobilním operátorem
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175