Zvláštní zvuk

Hyundai Tucson (ne Tuscon) 2. generace 2015 - 2020 (TLE)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
nasaboss
*

Zvláštní zvuk

Příspěvek od nasaboss »

Zdravím všechny! Chci se zeptat, jestli se někdo z vás setkal s něčím takovým. V srpnu loňského roku jsem si koupil Tucson 2016, 2,0crdi ,136kw automat. Najeto 100tis. Nedávno při nějakých 109tis. se při řazení začala ozývat jakoby nějaká rezonance...slabě, ale slyším ji jakoby zleva od řidiče. Myslím,že se to odehrávalo při řazení z 2 na 3 stupeň. Nechal jsem vyměnit olej v převodovce. Ale dělá to dál. I z 3 na 4... myslím že když je auto "studené " tak to nedělá. Auto řadí plynule,hladce. Není to nic hrozného,ale nevím proč,nebo co to dělá. Je to jakoby se spustila nějaká elektrika před přeřazením ale jakmile zařadí, je klid, potom zase těsně před přeřazením se to ozve,zařadí a ticho. Co to může být? Je to prostě tichounkej nejakej zvuk 🤔
Reklama

mozecek

Re: Zvláštní zvuk

Příspěvek od mozecek »

zkus jestli mimo zvuku ucitis i vibrace od radici paky, pripadne jestli je tam ucitis po te co na ni lehce zatlacis do stran .. at mas aspon jasno jestli souvisi s prevodovkou
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
nasaboss
*

Příspěvek od nasaboss »

Ahoj,děkuji moc za reakci. To jsem zkoušel. Nic nevibruje. V Hyundai servise to semnou pán projížděl,taky to slyšel a říkal, že převodovkou to není....
nasaboss
*

Příspěvek od nasaboss »

Z 5ky na 6ku to nedělá
Odpovědět

Zpět na „Tucson II“