Pro a proti ....koupě Hyundai coupé 1.6 vs 2.0
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
-
Pro a proti ....koupě Hyundai coupé 1.6 vs 2.0
Potreboval bych poradit...chcisi koupit cupé pac me silene zaujalo..mam Oriona 1.6EFi a chtel bych neco peknejsiho lepsiho,ale do 2.0 se moc jit nechce vysoka spotreba a pojistka...kolik to tak spapne nevite,???moje 1.6 10L ve meste a mimo 6-7L..a na co bych si mel davat pozor pri koupi..myslim nejcastejsi zavady atd..a jeste sem se chtel zeptat jestli nekdo nejake cupé neprodava do 70 000..predem mockrat dekuju za veskere rady a typy..zatim čest
- Reklama
Zkus trochu hledat, mockrat se to v tyhle sekci resilo.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Re: Pro a proti ....koupě Hyundai coupé 1.6 vs 2.0
Už se to tu řešilo opravdu asi milionkrát- ta 1.6 ti bude žrát úplně stejně jak ten 2.0 a ještě ke všemu to prostě nepojede, tenhle motor je na tak těžký auto prostě slabej Netvrdim, že ten 2.0 je nějakej trhač asfaltu, ale na pěkný svezení to stačí. Spotřeba u něj se pohybuje průměrně tak kolem těch 9ti litrů.MartinRein píše:Potreboval bych poradit...chcisi koupit cupé pac me silene zaujalo..mam Oriona 1.6EFi a chtel bych neco peknejsiho lepsiho,ale do 2.0 se moc jit nechce vysoka spotreba a pojistka...kolik to tak spapne nevite,???moje 1.6 10L ve meste a mimo 6-7L..a na co bych si mel davat pozor pri koupi..myslim nejcastejsi zavady atd..a jeste sem se chtel zeptat jestli nekdo nejake cupé neprodava do 70 000..predem mockrat dekuju za veskere rady a typy..zatim čest
Tak pozri...ja som s mojou 1.6 uplne spokojny.
Vykon mi celkom postacuje.Jazdim vacsinou len sam,takze auticko sa pekne bere.Samozrejme ze dvojlitr je urcite silnejsi,ale....
a to uz si musis odpovedat ty.
Presne tak je tam vyssia poistka,viac zerie.ma lepsie zrychlenie,ale za vysoku cenu. A nehovorte mi ze zerie 1.6 tak isto ako 2.0 ,ze ju treba viac tocit,to je blbost.Ked budes tocit 2.0 kam sa dopracujes so spotrebou?
Ja jazdim podla predpisov,sem-tam mu to osolim.
Fakt je to vec nazoru,ale ja som s motorom 1.6 16V 113 konikov,spokojny.
...to je moj nazor.... peace
Vykon mi celkom postacuje.Jazdim vacsinou len sam,takze auticko sa pekne bere.Samozrejme ze dvojlitr je urcite silnejsi,ale....
Presne tak je tam vyssia poistka,viac zerie.ma lepsie zrychlenie,ale za vysoku cenu. A nehovorte mi ze zerie 1.6 tak isto ako 2.0 ,ze ju treba viac tocit,to je blbost.Ked budes tocit 2.0 kam sa dopracujes so spotrebou?
Hyundai Coupe 2.0
-
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
a co takhle 2.7?Pajk píše:Asi takhle.Kup si 1.6ku a za chvíli tady budeš jako ostatní řešit kraviny typu-jak zvednout výkon,jestli chip nebo výměna motoru,filtr apod.... Jdi do 2.0 a tyhle starosti ti třeba odpadnou...
Hyundai scoupe 93 N/A prekopany a ma ted turbo moturek.
Catback Exaust
Denso Iridium Sparks
K&N cold air intake
Catback Exaust
Denso Iridium Sparks
K&N cold air intake
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem to tak, že pokud budeš chtít aby ti to Coupe aspoň trošku jelo, budeš ho muset (s 1.6) daleko víc vytáčet a spotřebou se dostaneš na stejnou úroveň jako u 2.0 motoru, se kterym bys jel stejně rychle ale zdaleka bys to nemusel tolik točit. Navíc ale u toho dvoulitru na to můžeš ještě dost podstatně šlápnout.rybnix píše:Tak pozri...ja som s mojou 1.6 uplne spokojny.
- Rasty
- Kontaktovat uživatele:
Třeba by byla pojistka na 2litr levnější když má ten malej výkon Nevim kdo ale běží reklama že někdo poskytuje poviný podle výkonu
† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
- Lukino
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já už to prostě nevydržím ... tydlety témata. Může mi někdo vysvětlit proč někdo uvažuje nad "sportovním" modelem od výrobce aut a přemýšlí o spotřebě? Doprčic dyť ten rozdíl je asi dva, tři litry na sto km při 30,- korunách za benzín přece mluvíme o cca 100,- Kč ne. Vyšší povinný ručení, ok jednorázově je to velká položka, ale rozpočítejte ji na dny v roce, nebo kolik procent je to z pořizovací ceny auta, nebo kolik penez přibližně bude stát údržba versus povinné ručení ...
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
Accent 1.3 12V, 1996
Souhlas. Kdyz nekdo kupuje sportaka, tak spotreba ho prece nema az tak zajimat (teda pokud to neni nejakej extrem). Ja jsem koupil 1.6 jenom proto, ze nejlevnejsi dvoulitry byly v ty dobe tak o 20-30 tacu drazsi, coz mi v te dobe prislo docela dost rozdil. Dneska uz bych nekoupil ani ten dvoulitr, ale neco silnejsiho.Lukino píše:Já už to prostě nevydržím ... tydlety témata. Může mi někdo vysvětlit proč někdo uvažuje nad "sportovním" modelem od výrobce aut a přemýšlí o spotřebě? Doprčic dyť ten rozdíl je asi dva, tři litry na sto km při 30,- korunách za benzín přece mluvíme o cca 100,- Kč ne. Vyšší povinný ručení, ok jednorázově je to velká položka, ale rozpočítejte ji na dny v roce, nebo kolik procent je to z pořizovací ceny auta, nebo kolik penez přibližně bude stát údržba versus povinné ručení ...
dříve Hyundai Coupé 1.6 / 84 kW [R.I.P.]
teď BMW E46 330i / 170 kW [mazec!]
teď BMW E46 330i / 170 kW [mazec!]