Zdravim, Mam manualni klimu a rad bych, aby mi klima udrzovala mnou nastavenou teplotu automaticky, aniz bych musel neustale klimu vypinat - zapinat a nebo zvysovat - snizovat otacky ventilatoru. Na netu jsem narazil na zajimavy vyrobek, ktery by to snad mohl resit. Proto se chci zeptat, jestli s tim nekdo nema zkusenost. Proste, jestli se to vyplati koupit a nebo, jestli nekdo treba nema lepsi reseni. Dik za kazdou radu.
http://www.conrad.cz/vnitrni-vnejsi-tep ... i+dp62838/
Navod v pdf:
http://www.conrad.cz/Files/id6/navody/8 ... _navod.pdf
Jak s automatizovat Manualni klimatizaci?
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Jak s automatizovat Manualni klimatizaci?
Naposledy upravil(a) Danjar dne 25 čer 2007, 13:42, celkem upraveno 1 x.
Getz 1,5 CRDi
- Reklama
Mam pocit, ze tohle zarizeni dokaze jenom zapnout/vypnout klimatizaci a snad jeste regulovat rychlost vetraku. Je otazka, jak "inteligentni" tahle vec je, aby Ti potom nelitaly otacky vetraku nahoru/dolu. A asi sam vis, jak je neprijemne, kdyz vypnes klimu a zacne z ni jit vlhky teply vzduch Nekde jsem videl zarizeni (podobne), ktere umelo i pohybovat tahlem topeni. To bys pak vyresil jednak odpojovani klimatizece a druhak i topeni v zimnim obdobi. Tohle mi prijde jako vec, ktera by asi Tvuj problem uplne nevyresila a pritom stoji dost penez a ani instalace nebude uplna sranda.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
-
Ja som Check Temp II. namontoval do auta, ktore malo len manualnu klimu.Ma vonkojsie a vnutorne snimanie teploty. Da sa ovladat zapinanie a vypinanie klimy alebo kurenia. Funguje v aute uz dva roky a bez problemov zvlada udrziavat zvolenu teplotu v aute. Da sa nastavit aj hysterezia, teda pri akej teplote ma klima vypnut a znovu zapnut takze v aute nedochadza k vykyvom teploty. Nastavil som 24,5 stupna a bola spokojnost aj pri teplotach 40 stupnov v tieni. Snimanie teploty je presne. Osobne odporucam.
Stejnou funkci ti udělá digi pokojový termostat, který koupíš už od 500,-. Akorát nebude spínat kotel, ale klimu.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
To: xxnobodyxx
Asi do toho pujdu. Jen se chci zeptat jestli lze zobrazit na dispeji zaroven obe teploty.
Mne totiz v manualu mate, ze je je tam psano o Check Temp III. A chci se zeptat, jak byla narocna instalace.
To: zdenek76
O pokojove termostaty jsem se take zajimal, ale nic zajimaveho co se tyce vzhledu (velikost, podsviceni) jsem nenasel. Pokud jsi nekde neco objevil, potesis odkazem.
Asi do toho pujdu. Jen se chci zeptat jestli lze zobrazit na dispeji zaroven obe teploty.
Mne totiz v manualu mate, ze je je tam psano o Check Temp III. A chci se zeptat, jak byla narocna instalace.
To: zdenek76
O pokojove termostaty jsem se take zajimal, ale nic zajimaveho co se tyce vzhledu (velikost, podsviceni) jsem nenasel. Pokud jsi nekde neco objevil, potesis odkazem.
Getz 1,5 CRDi
Neni moc dobrej napad klimu neustale vypinat a zapinat...snazim se to vzdy kombinovat, kdyz je moc zima, dam to na okno a vetrak na 1, nebo treba uberu z teploty (modrocerveny kolecko).
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
-
Moderne typy klimatizacie maju elektromagneticku spojku, ktora zabezpecuje pripojenie a odpojenie kompresora resp. chod klimy, takze nevidim problem. Aj ked je klima manualna tak cely system nie je stale v prevadzke-spojka odpoji a pripoji.
Samozrejme da sa to riesit miesanim tepleho a studeneho vzduchu...ale nebavilo by ma sa venovat stale klime...ta mi ma sluzit...je to sice komfortne ale neekonomicke...mam nastavene na 24,5 stupna...ak dosiahne tuto teplotu tak spojka odpoji kompresor...zalezi ako svieti slnko do auta a ako je teplo vonku a od toho sa odvija aj cas kedy zase zopne...ale aj od nastavenej hysterezie na termostate..setri palivo.
Mne sa to osvedcilo a funguje dva roky bez problemov...
Ja som spokojný. Je jasné že plne automatická klíma je lepšia. Ak chceme urobiť niečo na spôsob climatroniku tak môžme vyhodiť celý mech. kúrenia a nahradiť ho.... Niektoré climatroniky sú aj také že moc nezvládnu prechodné obdobia jeseň a jar a môže sa stať že ked má chladiť tak kúri. To však väčšinou záleží aj od toho ako je klima nastavená, myslím tým nakalibrované čidlá, hysterézia a podobne. Dá sa to zvládnuť aj v garáži ak má človek trošku skúsenosť a ako také vybavenie.
Obe teploty naraz nezobrazi ale da sa nastavit ze zobrazenie sa automaticky prepina...chvilu vonkajsia a chvilu vnutorna...
Samozrejme da sa to riesit miesanim tepleho a studeneho vzduchu...ale nebavilo by ma sa venovat stale klime...ta mi ma sluzit...je to sice komfortne ale neekonomicke...mam nastavene na 24,5 stupna...ak dosiahne tuto teplotu tak spojka odpoji kompresor...zalezi ako svieti slnko do auta a ako je teplo vonku a od toho sa odvija aj cas kedy zase zopne...ale aj od nastavenej hysterezie na termostate..setri palivo.
Mne sa to osvedcilo a funguje dva roky bez problemov...
Ja som spokojný. Je jasné že plne automatická klíma je lepšia. Ak chceme urobiť niečo na spôsob climatroniku tak môžme vyhodiť celý mech. kúrenia a nahradiť ho.... Niektoré climatroniky sú aj také že moc nezvládnu prechodné obdobia jeseň a jar a môže sa stať že ked má chladiť tak kúri. To však väčšinou záleží aj od toho ako je klima nastavená, myslím tým nakalibrované čidlá, hysterézia a podobne. Dá sa to zvládnuť aj v garáži ak má človek trošku skúsenosť a ako také vybavenie.
Obe teploty naraz nezobrazi ale da sa nastavit ze zobrazenie sa automaticky prepina...chvilu vonkajsia a chvilu vnutorna...