čistenie karosérie
Moderátoři: vipe, Moderátoři
čistenie karosérie
Zdravím všetkých, chcel by som sa opýtať či niekto nemá skúsenosti s čistením karosérie od žltých vtáčich výkalov a rôznych mušiek. Ide to veľmi ťažko dole a aj to len silným šochaním
- Reklama
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
Já nevim, používám obyčejnej hadr... musíš to pořádně namočit a nejlíppostříkat lehce saponátem na mytí oken nebo koupelen (hlavně ne pískem)...
Ale já mám starší auto s normálním nemetalickým lakem takže mne je skoro šumák jak moc to musím dřít protože ten lak je hroznej už sám o sobě
Ale já mám starší auto s normálním nemetalickým lakem takže mne je skoro šumák jak moc to musím dřít protože ten lak je hroznej už sám o sobě
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Tak vazeni, po dvou letech jsem se rozhodl, ze by nebylo spatne getzanka pred zimou trochu nasmolit nejakym voskem.
Nakonec jsem zvolil "SONAX Xtreme Wax 1 full protect-tuhý vosk" a zatim jsem spokojen. Velice snadno se nanasi v tenke vrstve prilozenou houbickou (pozor, chce to mit dokonale suchou karoserii, narozdil od nekterych lestenek se s vodou nesmicha) a celkem rychle zaschne. podle navodu se ma lestit druhou stranou houbicky, ale ta byla po chvili tak mastna, ze jsem radsi vzal hadr z mikrovlakna a rozlestil to s nim (mozna to slo i lip). Nejlepsi na tomhle vosku je ale to, ze kdyz s nim nekde prejedete az na plast, nic se nedeje a po prelesteni nic neni videt a nemusite pracne odstranovat bile skvrny.
Vosk je bez abraziv, tudiz jenom konzervuje, ale neozivuje (po dvou letech nemam co ozivovat)
Snad tahle informace nekomu pred zimou jeste pomuze
Nakonec jsem zvolil "SONAX Xtreme Wax 1 full protect-tuhý vosk" a zatim jsem spokojen. Velice snadno se nanasi v tenke vrstve prilozenou houbickou (pozor, chce to mit dokonale suchou karoserii, narozdil od nekterych lestenek se s vodou nesmicha) a celkem rychle zaschne. podle navodu se ma lestit druhou stranou houbicky, ale ta byla po chvili tak mastna, ze jsem radsi vzal hadr z mikrovlakna a rozlestil to s nim (mozna to slo i lip). Nejlepsi na tomhle vosku je ale to, ze kdyz s nim nekde prejedete az na plast, nic se nedeje a po prelesteni nic neni videt a nemusite pracne odstranovat bile skvrny.
Vosk je bez abraziv, tudiz jenom konzervuje, ale neozivuje (po dvou letech nemam co ozivovat)
Snad tahle informace nekomu pred zimou jeste pomuze
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Kastle a vosky
Tak já v Chebu koupil docela drahý vosk (419 kč za 500 ml) a jmenuje se to..mám to tu před sebou. od firmy Farécla "Black top" ve žluté plastové flašce,a ten je tak odolný,že ho mám na autě rok a furt to dobře kryje a chrání. Faktem je,že jsem si jím zasvinil plastový lišty a nárazníky a jde to dolů velmi špatně...snad by to odstranil technický benzín...no a tyhle mušky a hovínka smeju klidně okenou nebo teplou vodou, dokonce drobnosti kapesníkem, když na to místo dýchnu. Ten chlap v prodejně mi ho doporučil že oni tím voskujou nový auta,když je prodají zákazníkům,aspoň teda u nás v Chebu.
Getz UG 1341
Já jsem o víkendu zkoušel umít auto Militem výrobce Valtech Tors(autočistič 500ml nebo universál 5L) a můžu potvrdit jeho senzační účinnost. Auto komplet čisté i hmyz ze skla, masky sjel důle jak nic. Prostě špica,nic jiného už nebudu používat. Čistič povrch konzervuje, ale stejně ho proletím leštěnkou. Jeden člověk tento čistič používá jak koupil auto a to se leskne jako nové už asi 5 let. Čistič jsem roprášil pomocí kompresoru (hodně se ušetří) a smyl vapkou. Už žádné šudlení! Mohu jen doporučit!
Hyundai Lantra 1.6 16V
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
haryk//Tak já v Chebu koupil docela drahý vosk (419 kč za 500 ml) a jmenuje se to..mám to tu před sebou. od firmy Farécla "Black top" ve žluté plastové flašce
.Jo ten taky znám kam se na něj hrabe Sonax a jiny opravdu vyjímečná kvalita
.Jo ten taky znám kam se na něj hrabe Sonax a jiny opravdu vyjímečná kvalita
Lantra combi 2,0 16v DOHC 102kw, 98r.v zelená metaliza.snížena,sport.filtr. ale už prodaná ted Subaru ale vzpomínám na lantru
ano drahý ale super vosk
Tak tak, nevím,co jsem těch hochům v krámu udělal,ale fakt si mne pěstujou a fakt co mi poradili to byla špica.U toho vosku jde o to,že se snad ani nedá do něj něco zažrat a tak se vše zase lehce smyje...nedodal jsem prve,že meju čistou vodou bez saponátu či leštěnky, vysuším jelenicí a leskne se snad víc,než klukům korejským po vyjetí z linky
JO a fakt jsem si při voskování dal tu práci,že jsem to aplikoval všude,kde jsem dosáh, i rámy dveří zevnitř a dole prahy a záhyby masky...a haubnu motoru...
JO a fakt jsem si při voskování dal tu práci,že jsem to aplikoval všude,kde jsem dosáh, i rámy dveří zevnitř a dole prahy a záhyby masky...a haubnu motoru...
Getz UG 1341