Jak víte a jistě si dobře vzpomínáte,že jsem na Moravě koupil multifunkční volant s origo ovládání od Hujera ,co pak o to volant pasuje jako ulitý žádný problém,ale nastal chaozz v kabelech
Dobrá zpráva je,že jsem tlačítka zprovoznil a je jisté,že jsou funkční ,ale mám problém v tom,že to nepřipojím k rádiu,protože barvy kablů neopovídají a je tam takový zmatek,že i na mě je to moc Na hmservice nic není jen všeobecný pokyny
Otázka zní máte to někdo a víte jak to má fungovat a jestli nemáte náhodou někdo schéma(to je spíše pro Tebe Hujere )
Tlačítka jsem zprovoznil,ale k rádiu nevím no
Jinak Hujere v mí Sonátě se s elektrikou pěkně někdo vyřádil až se něco pokazí ,tak to můžu vytrhat Foto dodám pozdějc
Ovládání radia u volantu originál hyundai!!
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Ovládání radia u volantu originál hyundai!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
- Reklama
ivane... do radia (original 2DIN) to šlo připojit zvlaštní konektorek zezadu tam byl ... volant jsem ještě nerozebíral, ale někde tam taky musí být konektor ne ????
Hyundai Santa FE 2.2 CRDi
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Škoda octavia 1.9 TDI 4x4
Pontiac trans sport 2.3 16v LPG
Hyundai sonata 2.0 16v LPG (2x)
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
Škoda Fabia 2.0 LPG
bejvávalo ..
Škoda octavia 1.9 TDI 4x4
Pontiac trans sport 2.3 16v LPG
Hyundai sonata 2.0 16v LPG (2x)
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
U kabelaze v aute,k radiu je zvlast mali konektor, kterej je od toho volantu a to musis zapojit do toho radia.
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Ahoj!!cypisek píše:ivane... do radia (original 2DIN) to šlo připojit zvlaštní konektorek zezadu tam byl ... volant jsem ještě nerozebíral, ale někde tam taky musí být konektor ne ????
Mám 2Din a bílá kostička by měl být vstup,jsou tam dva dráty hnědý ,to je tvrdá kostra a černý hluchý
Jinak když,jsem to chtěl připojit ,tak jsem zjistil,že barvy vůbec na sebe nepadly a konektory šli k sobě připojit normálně,tak jsem to vše přeházel asi 3 hodinky jsem si s tím hrál
Takže ve volantu je je hlavní bíly konektor se čtyřmi piny a to žluty ,modrý(12+), černý (kostra) a zelený s červeným pruhem(momentálně klakson sic nevím proč ,ale funguje )
Přitom podlě mě by žlutý měl být klakson,potože i na volantu je ukončený žlutý drát A ten zelený s červeným pruhem má jít do tlačítek ,teď to mám předělané a funkční a teď babo raď ,když připojím tu bílou kostku k rádiu buď se mi rádio vypne na tvrdo nebo ,když přehodím piny mezi sebou v tom rádiu,tak ho zase nevypnu
Pomohl jsem si hlavně tím,že jsem rozebral tlačítka a na nich je popsán každý pin kam a co má co jít a na rádiu je absolutní prd!!
Jinak Ten konektor je součástí k hlavnímu konektoru na stěrače a dálepostupuje k hlavnímu svazku a to tlustej svazek ,takže co dál a při proměření kabelů nemůžu ani za boha najít kam jdou Takže buď mám naprd elektriku(což asi jo) nebo bylo děláno několik verzí,ale vzhledem jednoduchosti montovatelnosti toho ovládání(líp už by to asi ani nešlo)tak o tom silně pochybuji Tak proto potřebuji nějaké schéma,protože nevím zda něco nechybí a bylo by to rychleší než to dělat měsíc z hlavy
Koukám,že mi nikdo moc tady nepomohl
Dneska bylo moc hezky a tak jsem opět na tom pokračoval,rádio konečně svítí reproduktory hrají jak mají ,teď je to jak má být ,ale to ovládání ,takže situace je taková,že tlačítka fungují volant je v pořádku,ovládací signál je a u rádia,ale stejně to nejde
Ale těšímě,že jsem aspoň pokročil no Takže budu muset počkat na Hujerka až se hodí dohromady a budu muset počkat na schema,protože není možný aby to nešlo,Hujere koukal jsem na schema na starý model rádia a na ten nový model co mám já,tak zapojení absolutně stejné,takže by to ovládání mělo podporovat i to moje rádio,takže už je tam jen nějaká malá botička abych to dotáhnul dokonce
Už se těším až to bude funkční je to paráda
Ps Momentálně to mám jako světelnou parádu na volantu
Dneska bylo moc hezky a tak jsem opět na tom pokračoval,rádio konečně svítí reproduktory hrají jak mají ,teď je to jak má být ,ale to ovládání ,takže situace je taková,že tlačítka fungují volant je v pořádku,ovládací signál je a u rádia,ale stejně to nejde
Ale těšímě,že jsem aspoň pokročil no Takže budu muset počkat na Hujerka až se hodí dohromady a budu muset počkat na schema,protože není možný aby to nešlo,Hujere koukal jsem na schema na starý model rádia a na ten nový model co mám já,tak zapojení absolutně stejné,takže by to ovládání mělo podporovat i to moje rádio,takže už je tam jen nějaká malá botička abych to dotáhnul dokonce
Už se těším až to bude funkční je to paráda
Ps Momentálně to mám jako světelnou parádu na volantu