prehliadka po 30 000 km

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
dudl
**

prehliadka po 30 000 km

Příspěvek od dudl »

piste kde a za kolko ,popripade co ste reklamovali (niektore servisy nevedia co maju pytat , takto mozno usetrime 8) )
Reklama

Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

Proc zakladas tolik temat ?????
To nejde napsat do jednoho ....??????
Neco s tim vymysli .... :!: :!:
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
dudl
**

Příspěvek od dudl »

Vita píše:Proc zakladas tolik temat ?????
To nejde napsat do jednoho ....??????
Neco s tim vymysli .... :!: :!:
ja ze to bude prehladnejsie , ak je malo miesta tak ich zmaz
DADO
*

Příspěvek od DADO »

Prvá garančka (po roku) - 9200 Sk - vrátane pel. filtra a dezinfekcie klímatizácie. H&M-Banská Bystrica
Druhá (po 2 rokoch) - 8 200 Sk (teda v skutočnosti o niečo menej - individualna kompenzácia)+vlastný olej- 2700Sk(kúpený - mototechna Baránek). -vrátane pel. filtra a dezinfekcie klímatizácie. H&M-Banská Bystrica

Keďže ročne najazdím na tomto aute len zhruba 13 000 - počítam, že tretiu už vlastne po záruke nebudem musieť robiť v autorizovanom servise - ale je možné, že aj napriek tomu využijem služby H&M-Banská Bystrica- ten odporúčam aj pre dudl-a. Olej kúpi najlacnejšie u Baránka( treba si založiť osobnú alebo firemnú kartu), pel. filter na http://www.aci.cz/default.asp?cls=spres ... rid=168837 sprej s penou na dezinfekciu klímy hocikde ( v najhoršom aj u mňa) - 350 Sk. Dnes som testoval na manželkinom aute - OK a naviac príjemne vonia. Len na týchto troch veciach sa dá v porovnaní s cenou servisov ušetriť cez 3000 Sk

Reklamácie:
- pukanie v podvozku pri zmene smeru jazdy z dopredu na cúvanie a naopak - odstránené v servise - po čase sa sporadicky vracia.
- strašný zvuk orig. repro - vymenené všetky za HERTZ - výborný zvuk- prijateľná cena - 6x repro okolo 4000( aspoň u mňa v obchode )
- zvlnené brzdové kotúče - stihol som dvojročnú záruku - vymenené po neúspešnom prebrúsení - v rámci garancie. Platničky som musel zaplatiť ja - 8 000 Sk. Nechcel som ani ja a ani servis dávať staré platničky na nové kotúče. Staré časom ešte možno použijem.
- trochu posunutá geometria - urobená geometria - asi 1300 Sk- fi. ARS
Zarazilo ma, že na Fé-čku sa vpredu nedá nastavovať odklon - v zadu áno.

A ešte postrehy k problémom popisovaných na fóre :
Hrdza na koncovkách výfukoch pochádza z vnútra výfukov - stačí ju občas očistiť - ja používam Autopoliš
Veľké rozdiely v cenách garančiek sú aj v tom či meníte peľový filter a či si dáte robiť dezinfekciu a čistenie klimatizácie (cez 2 000 Sk).
Niekto na fóre spomenul aj problém s pukaním, drnćaním a pod. pazvukmi mreže - keď je urobená dobre - ani necekne.
Fé-čko- 2,2 CRDi
tomki
**

Příspěvek od tomki »

DADO píše:Prvá garančka (po roku) - 9200 Sk - vrátane pel. filtra a dezinfekcie klímatizácie. H&M-Banská Bystrica
Druhá (po 2 rokoch) - 8 200 Sk (teda v skutočnosti o niečo menej - individualna kompenzácia)+vlastný olej- 2700Sk(kúpený - mototechna Baránek). -vrátane pel. filtra a dezinfekcie klímatizácie. H&M-Banská Bystrica

Keďže ročne najazdím na tomto aute len zhruba 13 000 - počítam, že tretiu už vlastne po záruke nebudem musieť robiť v autorizovanom servise - ale je možné, že aj napriek tomu využijem služby H&M-Banská Bystrica- ten odporúčam aj pre dudl-a. Olej kúpi najlacnejšie u Baránka( treba si založiť osobnú alebo firemnú kartu), pel. filter na http://www.aci.cz/default.asp?cls=spres ... rid=168837 sprej s penou na dezinfekciu klímy hocikde ( v najhoršom aj u mňa) - 350 Sk. Dnes som testoval na manželkinom aute - OK a naviac príjemne vonia. Len na týchto troch veciach sa dá v porovnaní s cenou servisov ušetriť cez 3000 Sk

Reklamácie:
- pukanie v podvozku pri zmene smeru jazdy z dopredu na cúvanie a naopak - odstránené v servise - po čase sa sporadicky vracia.
- strašný zvuk orig. repro - vymenené všetky za HERTZ - výborný zvuk- prijateľná cena - 6x repro okolo 4000( aspoň u mňa v obchode )
- zvlnené brzdové kotúče - stihol som dvojročnú záruku - vymenené po neúspešnom prebrúsení - v rámci garancie. Platničky som musel zaplatiť ja - 8 000 Sk. Nechcel som ani ja a ani servis dávať staré platničky na nové kotúče. Staré časom ešte možno použijem.

Hrdza na koncovkách výfukoch pochádza z vnútra výfukov - stačí ju občas očistiť - ja používam Autopoliš
Veľké rozdiely v cenách garančiek sú aj v tom či meníte peľový filter a či si dáte robiť dezinfekciu a čistenie klimatizácie (cez 2 000 Sk).
Niekto na fóre spomenul aj problém s pukaním, drnćaním a pod. pazvukmi mreže - keď je urobená dobre - ani necekne.
ahoj dado,

no ty najazdis fakt malo ja mam za rok 45000km a to hlavne na tankodrome BA takze mne sa objavuju vsetky neduhy ovela skor. U teba by vsak mohol byt problem ze ti skonci zaruka a zacnu sa objavovat chyby az po nej. Napr. kompresor na klimu ktory sa mi rozpadol pri cca 33000km by ma stal cez 46000,- sk!!!! Videl som fakturu na opravu.
Co sa tyka geometrie u santa fe tak naprava vpredu je divna aj u mna auto mi taha od vyroby doprava a nic s tym nevedia urobit. Tiez som uz menil stabilizacne tycky. Z toho vyplyva ze mozes po par tisic km pocitat s tym ze sa ti moze nieco objavit tak by som ti radil bud zacni jazdit co najviac kym mas zaruku alebo sa toho potom zbav. Ja planujem mat fecko max. este jeden rok a pojde prec.
Zdeněk ČB
**

Příspěvek od Zdeněk ČB »

Včera 2.garančka - cena v ČB 9380 Kč vč. DPH. :(
V ceně i výměna pilového filtru.
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
Jurajmt
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurajmt »

Dnes garančka 10 500,-Sk cca 2,5 hod.Reklamoval som volant je zodratý ako keby som nabehal 200 000km tak to nafotili a majú mi volať som zvedavý.
Hyundai Santa Fe 2,2 Crdi manuál
http://www.novaplast.sk
tomki
**

Příspěvek od tomki »

Jurajmt píše:Dnes garančka 10 500,-Sk cca 2,5 hod.Reklamoval som volant je zodratý ako keby som nabehal 200 000km tak to nafotili a majú mi volať som zvedavý.
mam ten isty problem ako ty, zosuchany volane najmä na lavej strane hore a pocom polobluku
budu to chciet zvalit na bezne opotrebenie ako to urobili u mna s radickou, ktora je totalne zosuchana a to mam AT
SuperMUF
**

Příspěvek od SuperMUF »

Jurajmt píše:Dnes garančka 10 500,-Sk cca 2,5 hod.Reklamoval som volant je zodratý ako keby som nabehal 200 000km tak to nafotili a majú mi volať som zvedavý.
asi v 70.000 km jsem reklamoval volant = některý jiný značky by řekly - běžné provozní opotřebení, HYUNDAI promptně vyměnil ! ! !

pozor, bylo to za starého importéra, teď je jiný importér a prý je něco trošlu jinak, jen doufám že ne k horšímu :-)
Hyundai iX35 Premium 4x4 135 kw Sirius Silver 05/2011
Hyundai iX20 Comfort 1.4CVVT 16V digi A/C 04/2011
Hyundai H1 Tour 8 míst. 2.5CRDi ESP 04/2010

Hyundai SantaFe 2.2CRDi silver MT Dynamic 4x4 09/2006-04/2011
Hyundai Getz 1.1 Dynamic A/C 01/2008-04/2011
dudl
**

Příspěvek od dudl »

DADO píše:Prvá garančka (po roku) - 9200 Sk - vrátane pel. filtra a dezinfekcie klímatizácie. H&M-Banská Bystrica

Reklamácie:

ahoj skus si zabehnut do zvolena { portas s.r.o} a spytaj sa tam na ceny urcite nebudes sklamany ved prvu som mal skoro o polovicu lacnejsie :wink:
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“