zase syčení

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Karlosy
*
Kontaktovat uživatele:

zase syčení

Příspěvek od Karlosy »

Ahoj, prošel jsem tu příspěvky o syčení v motoru, ale u většiny lidí se projevuje jak jsem pochopil, když pustí plyn. U mě je to v podstatě naopak. Když jedu s lehnkou nohou, tak je to ok. Když však sešlápnu plynovej pedál, tak z motoru začnu slyšet syčení. Jakmile zase uberu plynu, tak je to ok. Je to normální nebo je někde chyba? Díky
Reklama

Pavel_S
*

Příspěvek od Pavel_S »

Uplne stejne se chova i muj Accentik r.97, presne jak to popisujes, jako syceni az jemne piskani pri akcelaraci, jakmile sundam nohu z plynu je klid, v servise mi rekli ze je to beznu jev u Acennta tak doufam ze maj pravdu a neni to nic jineho. :wink:
Karlosy
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlosy »

No pořád mám tendenci přemýšled co kde netěsní a jestli s tím nemám zajet do servisu, tak proto se radči ptám. Když jsem to kupoval, tak to syčelo. Potom jsem nechával vyměnit rozvody, filtr, olej a přišlo mi pak (asi 200km) co jsem v tom jel, že je to dobrý a dneska jsem jel jen po městě a zase mi přišlo, že to začalo syčet, tak nevím. Mám opravdu chuť to do toho servisu hodit. Nevíte alespoň co toto dělá, jestli je to to vstřikování nebo to dělá sání.... :?:
Pavel_S
*

Příspěvek od Pavel_S »

Ja osobne nevim co to dela, a nevedli to ani u nas v autorizovanem Hyundai servisu, rikali mi ze uz to na par motorech zkouseli zjistit ale pretesnili vse co se dalo a proste to delalo porad, mozna poradi i nekdo jiny kdo s tim ma jinou zkusenost ja osobne jezdim se sycenim a doufam ze to opravdu neni nejaka zavada. Jinak jsem taky nedavno menil rozvody filtry, olej ale sycim a jak rikam skoro az piskam porad :?
mannice
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mannice »

Hele kluci ja bych rekl ze to je uplne normalni,jak rikali v autorizovanem servise"normalni jev u accentu"..Mame dva a oba vydavaji pri seslapnuti plynu od nejakych otacek tento zvuk..
Karlosy
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlosy »

no nerekl bych od určitých otáčech, řekl bych spíš, že to je reakce na určitou "výzvu" k akceleraci. Ale tak či tak jste mě trošku uklidnili, že to nebude nějaká fatální závada (jezdí to jezdí :D ). Nevíte alespoň z které části motoru to vychází? :roll:
ZDENDA
**

Příspěvek od ZDENDA »

tak u mě to dělá taky na Accentu 2000 LC motor 1.3 63kW :( je to spíš takové pískání,ale jak koukám,tak asi nějaká výrobní zrada
HYUNDAI ACCENT 2000 LC 1.3 12V 63kW
SKODA OCTAVIA 2003 1.9 TDI 8V 66kW
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

Co to způsobuje nevím, ale ještě když jsem blahé paměti prodával nové HYUNDAIe, tak to dělali všichni Accentíci s motory Alpha. I úplně nová auta. Takže bych to neřešil. Ono je totiž možné (čistě hypotéza, která mě teď napadla), že je to zvuk nasávaného vzduchu. Podobný efekt vznikne, když člověk sešpulí pusu a prudce vdechne :wink: .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
dzakobo
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzakobo »

No me taky sici motor a sanim to nebude,protoze jsem to co tam bylo dal uplne pryc a daval sportovni filtr,takze sani bych to neprisuzoval...muj typ je spis alternator...prijde mi,ze to dela on.tak kdyby to nekdo zkusil vykoumal bylo by to super
Hyundai TUCSON r.v. 2021, 1.6T-GDI HEV 169Kw
Pavel_S
*

Příspěvek od Pavel_S »

Me v servisu rikali taky ze to zpusobuje sani, tezko rict kde je pravda :)
dzakobo
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzakobo »

ale nerekli v jake casti...to je ten problem...ale v casti od kapoty az po skrtici klapku to nebude...to jsem dal cely pryc a sici porad....
Hyundai TUCSON r.v. 2021, 1.6T-GDI HEV 169Kw
Fulli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fulli »

mne to robi tiez.....nie som zrovna expert ale podla mna to robi sanie.....a nahodou mne sa ten zvuk paci.....ked podradim a dam plyn na podlahu tak mi ten zvuk pripomina ako keby som mal turbo :lol:
Hyundai Accent 1.3 GLS 62kW 1997, 185/60 R14 Dunlop SP 01 SPORT
ziarovky BLUE xenon, sportovy filter(ide ako o zivot),
chystaju sa dalsie zmeny ale najprv na ne musi niekto zarobit
zhrado
**

Příspěvek od zhrado »

mne to syci iba na volnobeh a po ubrati plynu a podla mna to robi ventil co drzi volnobeh. ked to robi pri akceleracii tak to bude potom asi nieco s vyfukom, nie? nesmrdi nic?
Accent 1.5 12V r.v. 1996
Pri 280 000km totalna buracka :(
Teraz to isté len zhnitý šrot. Snáď z neho niečo bude.
mischo
**

Příspěvek od mischo »

Cau tak teraz som mal moznost sa previest na kamosovom accente 1.3 s syči to tiez a je to sanie.Povedal by som ze nejaka skryta konstrukcna vada alebo niekde taha falosny vzduch.
Accent 96, 1.5 12V
190 000 km
QlimaxXx
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od QlimaxXx »

Ja to syčanie tak isto vždy počujem mne to robi pri akceralaci pri vyššich otačkach a myslim ze to nie je na vadu ten zvuk je zaujimavy ked na to šlapneš :roll: mne sa pači :wink:
Hyundai Accent 1.341 GLS 64,49KW r.v.95 :D

Masažny stroj :D KenWooD SubWoofer 1000watt RMS :P
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“