rozvody

Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři

Odpovědět
laxo18

rozvody

Příspěvek od laxo18 »

caute ludia tak dneska som bol na vymene rozvodov material som mal z koreje co som si objednal na seoulfulracing.com takze som platil iba pracu vyslo to na 4700sk aj s danou k tym rozvodom som dostal rozvodovy remen vsetky klinove remene napinacie kladky vodnu pumpu ked som prisiel do servisu a povedal som im ze toto vsetko potrebujem vymenit tak sa ma pytali ze ci mam zlu vodnu pumpu ze preco ju chcem vymenit tak som im povedal ze to som dostal ktomu a ze nech to vsetko vymenia tak sa divili ze nikdy nevideli pri vymene rozvodov aj vodnu pumpu tak ma zaujima ze ked si clovek objedna rozvody zo servisu ci toto vsetko dostane k tomu ?
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
Reklama

AlMar
*

Příspěvek od AlMar »

Rozvody samozřejmě i s vodní pumpou, to je stejné jako kladky, taky nemusí být poškozené a mění se. Všechny tyto komponenty se konstruují na stejnou životnost. Samozřejmě se může stát, že třeba ta vodní pumpa vydží do další výměny rozvodového řemenu, ale většinou ne.
Celkem se divím té ceně, asi před měsícem jsem pro kolegu zařizoval rozvody na Sonátě V6 motor a řekli si o 1500 Kč za práci (samozřejmě na fušku).
Vše je pudová záležitost,
buď to pude nebo to nepude.
Ex: RD Coupe 1.6 16V '98
převodovka a polosy z 2,0 čtyřoko - už jenom motor chybí :-)
Rasty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasty »

Mě rozhodně pumpu s rozvodama neměněj a ani jsem to neslyšel aby se měnila s rozvodama pokud se budeme bavit o Coupe. Jinak je to u koncernu Škoda a VW, tam se s rozvodama pumpa mění. Jestli ti ji dali tak proč ji nevyměnit že. Já za rozvody s prací dával 3200Kč (rozvodovej řemen a všechny kladky- vodící a napínací). Pumpu bych měnil až by začalo zlobit třeba ložisko nebo tak, ale jinak ne.
Obrázek

† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
AlMar
*

Příspěvek od AlMar »

Rasty píše:Mě rozhodně pumpu s rozvodama neměněj a ani jsem to neslyšel aby se měnila s rozvodama pokud se budeme bavit o Coupe. Jinak je to u koncernu Škoda a VW, tam se s rozvodama pumpa mění. Jestli ti ji dali tak proč ji nevyměnit že. Já za rozvody s prací dával 3200Kč (rozvodovej řemen a všechny kladky- vodící a napínací). Pumpu bych měnil až by začalo zlobit třeba ložisko nebo tak, ale jinak ne.
A co ti tam nacpali? SKF, Nipparts nebo nějaké poláky ?? Třeba sada SKF bez pumpy se dá sehnat za dvojku, takže ta práce vyjde na stejno. Předpokládám, že máš dvoulitra, pokud se ti podařilo dostat na takovou cenu s véčkem tak gratuluju :D

No a k té pumpě, ona se mění víceméně preventivně (stejně jako celé rozvody), a když už ji tam necháš, může se stát že odejde v půlce životnosti nové sady, kterou pak můžeš zahodit (podruhé napínané řemeny rády praskají).
Vše je pudová záležitost,
buď to pude nebo to nepude.
Ex: RD Coupe 1.6 16V '98
převodovka a polosy z 2,0 čtyřoko - už jenom motor chybí :-)
Odpovědět

Zpět na „COUPE“