Rachtání při nízké rychlosti na rozbité cestě
Moderátoři: Martun, Moderátoři
- CzechJoker
- **
Rachtání při nízké rychlosti na rozbité cestě
Už jsem si několikrát všimnul, že jedu-li pomalu po rozbité cestě, ozývají se z motorového prostoru a od volantu. Zvuky jsou podobné jako když ocelová tyč tluče o jinou.
Při vyšší rychlosti se nic takového neozývá.
Setkali jste se s tím, případně máte s tím podobnou zkušenost?
Při vyšší rychlosti se nic takového neozývá.
Setkali jste se s tím, případně máte s tím podobnou zkušenost?
Hyundai Accent 1.5 CRDi VGT SS Elegance
- Reklama
- David C3
- Kontaktovat uživatele:
něco podobného mě to taky děla... moc to neřeším.. myslím si že se na to nedá přijít..
Accent Crdi Elegance GOLD 02/2008, parkovací čidla,Folie, 95tis km
Fabia II FL combi TSI 77kw DSG Elegance, inter. RS. 16 elba. 50tis km
YETI 2.0 TDI CR PDF 4x2 Experience 10/2009 ice blue, 17 alu, najeto 100tis km
mam to iste
mam to iste... uz auto bolo 2 krat v servise. dnes mam ist znova...
Hyundai i30 Fastback - 1,4 T-GDi 7DCT - Style - Polar white - MY2019
Hyundai Accent - 1,5 CRDi VGT - Elegance - Gold Beige
- David C3
- Kontaktovat uživatele:
Re: mam to iste
tak dej vědět jak si dopadl. jinak dělá mě to takové zvláštní vybrace při nízké rychlosti a na rovné cestě např. když velmi pomalu dojíždím k semaforu..._miv_ píše:mam to iste... uz auto bolo 2 krat v servise. dnes mam ist znova...
Zkusil bych nechat zkontrolovat silentbloky na motoru a uložení převodovky ( někdy to stačí podotahovat ), existují dokonce lery ( měrky ) na měření osy motoru, k uložení k rámu karoserie. Hlavní silentblok bývá seřizovací. Skrz silentblok vede šroub, který kotví motor k nosníku, ten se časem může povolit a motor se v určitém režimu jízdy, opře o nosník v jiném úhlu. Projevuje se to mlácením a rezonuje to i do volantu. Taky se tohle projevuje, když stojíte na volnoběh s kopce nebo do kopce, že cítíte ve volantu vybraci a jakoby motor začal nepatrně dunět. Připomíná to, jako když se opře výfukové potrubí o kastli. Dost těžko se to popisuje .... musel bych s Vámi mluvit, ale existuje na to fígl, jak se toho zbavit, ale zase ústně ...... když tak někdy na srazu. Samo, může to dělat i něco jinýho, ale už jsem to na několika vozech upravoval a bylo to v pohodě ( včetně mýho auta ).
.................................................................
New Accent 1.6i CVVT celadon blue
.................................................................
- David C3
- Kontaktovat uživatele:
jj mě C3 5 let povrzávala v sloupku s pásek nikdo na to nedošel mě jak měnili jednotku airbagu tak mě tam něco drnčí tak na garančce za týden jim to musím říct...
Me zas neco drnci v interieru v casi spolujezdce a jak jsem zaslechl Tom ma to same. Neidentifikovatelne drnceni a nemuzu prijit na to odkud:D Ale co si budem nalhavat, nemuzeme ocekavat kvalitu provedeni jako od Němčourů:))
Hyundai Accent 1,5 CRDi ELEGANCE - 12/2008
Ebony Black - loketka, parkovacky, vyhrivani sedadel, bocni airbagy, tonovani skel, HF, zasterky
RIP - Hyundai Accent 1,5 CRDi ELEGANCE Celadon Blue - 12/2007
Ebony Black - loketka, parkovacky, vyhrivani sedadel, bocni airbagy, tonovani skel, HF, zasterky
RIP - Hyundai Accent 1,5 CRDi ELEGANCE Celadon Blue - 12/2007
- ZdeněkSvoboda
- geronimo_cz
- **
- Kontaktovat uživatele:
Mám v práci služební auto od Němčourů a velmi renomovanou značku a pazvuky se ozývají taky. Při jízdě po našich silnicích by drnčelo i Ótéčko .HCD píše:Me zas neco drnci v interieru v casi spolujezdce a jak jsem zaslechl Tom ma to same. Neidentifikovatelne drnceni a nemuzu prijit na to odkud:D Ale co si budem nalhavat, nemuzeme ocekavat kvalitu provedeni jako od Němčourů:))
Jinak dříve platívalo, že když jsem koupil nebo dostal nové auto ( služební )tak jsem vlezl do montérek, vzal nářadí a začal přitahovat všechny šrouby i matky. Minimálně 50% jich bylo volných To samý platí i v dnešní době všechno je dělaný horkou jehlou a podle toho to taky vypadá.
........................................................
problem odstraneny
takze moje klepotanie v oblasti volantu resp volantovej tyci je odstranene. v servise mi to dnes odstranili, takze som spokojny s pracou servisu (Portas ZV). jednalo sa o nejaky neutiahnuty sroubik na volantovej tyci resp na dacom co sa tyka volantovej tyci... uz mi zostava len ta voda medzi tesneniami dveri, ktora ma traaapi
Naposledy upravil(a) _miv_ dne 11 srp 2008, 17:40, celkem upraveno 1 x.
Hyundai i30 Fastback - 1,4 T-GDi 7DCT - Style - Polar white - MY2019
Re: problem odstraneny
v ktorom servise si bol?_miv_ píše:takze moje klepotanie v oblasti volantu resp volantovej tyci je odstranene. v servise mi to dnes odstranili, takze som spokojny s pracou servisu. jednalo sa o nejaky neutiahnuty sroubik na volantovej tyci resp na dacom co sa tyka volantovej tyci... uz mi zostava len ta voda medzi tesneniami dveri, ktora ma traaapi
Accent Elegance, 1.5 CRDi VGT, 08/2007, Gold beige