To někdo z nich bojoval proti totalitě zákonů? Světských i fyzikálních?Mr. HYUNDAI píše: ↑08 říj 2021, 13:38 Předloni likvidoval jeden můj "svěřenec" i30 kombi po půl roce do totálu s GAPem. A skutečně mu vyplatili co bylo na faktuře za nové auto. Jen to bylo na třikrát - zvlášť kupec vraku, zvlášť z pojistky viníka (šlo to z POV) a zvlášť zbytek z GAPu.
U vraku nejdou otevřít jen LZ dveře jak jsou narvané na sloupek a podběh. Ostatní dveře jsou otevřít a zavřít, a to včetně kufru, úplně v pohodě. Kolega chodí po svých - obrazně i doslova (nejsou auta). Má pouze odřenou levou ruku. Jeho spolujezdkyně pohmožděná žebra - taková "pásová" klasika.
Je zajímavé jak se o sebe s tím Loganem "lízli". Při podrobném zkoumání vraku jsem si všiml, že přední výztuha je netknutá, stejně tak levý nosník. Šlo to vše jen do hloubky blatníku a celou energii nárazu tak přes LP kolo nesl levý práh...
Musela to být šílená pumelice, střetnou rychlost odhaduju tak 120-140 km/hod., bylo to pod horizontem mimo obec, takže oba určitě 90 km/hod. a prostoru na reakci a brždění minimum (mimochodem na žádné fotce z místa nehody není vidět žádná brzdná stopa).
Omlouvám se za OT, jak jsem psal, pokud se dozvím zůstatkovku vyčíslenou pojišťovnou, tak to sem hodím pro představu jak jim to vyšlo.
A ke GAP - jsem četl, že by vyplacená suma při totální škodě nebo krádeži měla zajistit koupi nového vozu. Nevím ale jestli ve stejné výbavě jako ten původní nebo třeba nějakého holátka a jak by to fungovalo při současném zdražování.