To někdo z nich bojoval proti totalitě zákonů? Světských i fyzikálních?Mr. HYUNDAI píše: ↑08 říj 2021, 13:38 Předloni likvidoval jeden můj "svěřenec" i30 kombi po půl roce do totálu s GAPem. A skutečně mu vyplatili co bylo na faktuře za nové auto. Jen to bylo na třikrát - zvlášť kupec vraku, zvlášť z pojistky viníka (šlo to z POV) a zvlášť zbytek z GAPu.
U vraku nejdou otevřít jen LZ dveře jak jsou narvané na sloupek a podběh. Ostatní dveře jsou otevřít a zavřít, a to včetně kufru, úplně v pohodě. Kolega chodí po svých - obrazně i doslova (nejsou auta). Má pouze odřenou levou ruku. Jeho spolujezdkyně pohmožděná žebra - taková "pásová" klasika.
Je zajímavé jak se o sebe s tím Loganem "lízli". Při podrobném zkoumání vraku jsem si všiml, že přední výztuha je netknutá, stejně tak levý nosník. Šlo to vše jen do hloubky blatníku a celou energii nárazu tak přes LP kolo nesl levý práh...
Musela to být šílená pumelice, střetnou rychlost odhaduju tak 120-140 km/hod., bylo to pod horizontem mimo obec, takže oba určitě 90 km/hod. a prostoru na reakci a brždění minimum (mimochodem na žádné fotce z místa nehody není vidět žádná brzdná stopa ).
Omlouvám se za OT, jak jsem psal, pokud se dozvím zůstatkovku vyčíslenou pojišťovnou, tak to sem hodím pro představu jak jim to vyšlo.
A ke GAP - jsem četl, že by vyplacená suma při totální škodě nebo krádeži měla zajistit koupi nového vozu. Nevím ale jestli ve stejné výbavě jako ten původní nebo třeba nějakého holátka a jak by to fungovalo při současném zdražování.