Pánové mám tu výsledky

Samozřejmě jen předběžné, protože je to jen s první nádrží, a při opatrné, klidné jízdě, z poloviny město, z poloviny silnice dálničního typu, a při jízdě s občasným vytočením při předjíždění nebo při startu ze semaforů (já vím, ale prostě si nemůžu pomoct a vidět jak nechávám všechny auta daleko za sebou mi dělá dobře

). Aniž bych věděl výsledek dopředu, opět jsem natankoval OMV Carrera 100, přinejmenším aby měl tento pokus nějakou vypovídající hodnotu, protože při jedné nádrži je statistická odchylka hodně velká. No, nyní již můj výsledek:
8,15 l/100km
A teď co to číslo znamená. Jelikož jsem se teď měsíc a půl snažil jezdit stále stejným zmíněným tempem, porovnávám tento údaj se spotřebou 8,66l na klasický 95-oktanový benzín. Samozřejmě, z mého
profilu se dá vyčíst, že jsem na 95ku jezdil i za 8,18l (akorát to byla strašná nuda a chtělo to pořádnou dávku sebekontroly, nikdy více) a také za 7,96l (téměř stálých 120 km/h po okreskách a dálnici).
Tedy, můj prvotní závěr: Slušný! Mírné, ale znatelné snížení spotřeby.
Ale vyplatí se to? Dobře, takže na litr 95ky jsem najel 657 km za 2000,- Kč, tj. 3,044 koruny za kilometr, na stovku to bylo 579 km za 1666,50 Kč, tj. 2,878 koruny za kilometr. Rozdíl je 0,166 Kč na kilometr. Najedu-li na jeden litr 95ky 11,55 km, pak rozdíl na litr dělá 1,92 Kč ...což jsou skoro ty dvě koruny, o které je Carrera 100 dražší než Natural 95.
Tedy, druhotný závěr: Finančně to vyjde na stejno ...no, dobře, o haléř na kilometr dráž, no
Akorát mám v autě
silnější benzín, s Carrera aditivem (ať už je to cokoliv) a bez biosložky (myslím teda že se do stovkových benzínů nedává).
Chcete-li vědět, zda má auto s tímto benzínem větší výkon, pak nevím, subjektivní dojmy jsem psal v předchozím příspěvku, objektivně jsem na motorové brzdě nebyl.
A když už jsem se takhle rozepsal, asi bych měl přidat i
DISCLAIMER: Your mileage may vary!
Zkoušeno na motoru Hyundai Beta II 2.0l CVVT DOHC G4GC ve vozu Hyundai Coupé, r.v. 2007, alias GK Tiburon.
U jiných značek, modelů, motorů, roků výroby, stylu jízdy budou výsledky pravděpodobně jiné, nekamenovat pls