Disky rada

Vše kolem úprav na Vašem miláčkovi - kola, hudba, osvětlení, úpravy motoru, styling.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Pacsika

Disky rada

Příspěvek od Pacsika »

Zdravím, mám i30N, (rok výroby 2024)
v technickom mám len jeden povolený rozmer diskov a to je 8,0 J x 19 ET55 čo je ťažké nájsť disky (na strankách akurát s tymto rozmerom) kedže
nechcem isť do originálov od hyundaia čo je 780€ kus, nemáte niekto náhodou skúsenosť s týmto autom.
Aj čo som disky našiel tak neviem nikde nájsť ktoré budú akurát sedieť kvôli vnutornému priemeru:
napríklad tieto 2 ale jeden má vnutorný priemer 67,1mm a ešte 82mm :
https://shorturl.at/zLuSo - 82mm
https://shorturl.at/YJgwe - 67,1mm

Ďakujem pekne za rady...
Reklama

Hugo11
**

Re: Disky rada

Příspěvek od Hugo11 »

Na bazarech jdou obcas sehnat disky z predFL modelu za rozumnejsi ceny. Druha moznost je nechat si dopsat do TP disky s nejakym pribuznym rozmerem.
Dal bych si ale pozor na jednu vec - FL model ma kovane disky a jejich nizsi hmotnost je podle me jeden z duvodu zlepseneho komfortu pruzeni oproti predFL. Nikdy jsem nejel FL autem na predFL (tyto nejsou kovane), nebo jinych discich, takze uplne objektivne to zhodnotit nemohu, ale spis upozornuju, aby z toho pak nebylo nejake mrzeni :-)
Pacsika

Příspěvek od Pacsika »

Jasné no nemám stým skúsenosti ani ja letné mám na kovaných len som to zas nechcel prezúvať aby mi náhodou nepoškodili disky, na bazári su jedne kovane tiež original N na moj rozmer len tam je otázka čo kupuješ, pretom som sa chcel poradiť ohľadom tých hlinikových diskov a hlavne stým vnutorným priemerom ako to je ked sú tie dva rozmery… Ale diky..
Hugo11
**

Příspěvek od Hugo11 »

Tak stredova dira by mela sedet s nabojem, nejake mezikrouzky bych ja osobne nedoporucoval. Origo je 67.1
ToMa
*

Příspěvek od ToMa »

Já mám na zimu předFL disky a že bych pozoroval rozdíl v (ne)pohodlí tedy říct nemůžu. Auto je tuhé pocitově úplně stejně.
I30N Fastback DCT 2023
Hugo11
**

Příspěvek od Hugo11 »

Super, diky za osobni zkusenost! A nechova se to jinak na dirach? Vetsi rany atp.?
ToMa
*

Příspěvek od ToMa »

Na jednu stranu jsem to vyloženě nezkoumal, ale kdyby to bylo nějaké výrazné, asi bych si všimnul. Na změny chování auta jsem poměrně citlivý a všímám si jich.

Troška OT: největší změna při přezutí je hlučnost. P Zero jsou snad nejhlučnější pneu co znám, takže po přezutí na zimní je to auto tišší.
I30N Fastback DCT 2023
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Úpravy (tuning)“