Zdravím, mám i30N, (rok výroby 2024)
v technickom mám len jeden povolený rozmer diskov a to je 8,0 J x 19 ET55 čo je ťažké nájsť disky (na strankách akurát s tymto rozmerom) kedže
nechcem isť do originálov od hyundaia čo je 780€ kus, nemáte niekto náhodou skúsenosť s týmto autom.
Aj čo som disky našiel tak neviem nikde nájsť ktoré budú akurát sedieť kvôli vnutornému priemeru:
napríklad tieto 2 ale jeden má vnutorný priemer 67,1mm a ešte 82mm :
https://shorturl.at/zLuSo - 82mm
https://shorturl.at/YJgwe - 67,1mm
Ďakujem pekne za rady...
Disky rada
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Reklama
Re: Disky rada
Na bazarech jdou obcas sehnat disky z predFL modelu za rozumnejsi ceny. Druha moznost je nechat si dopsat do TP disky s nejakym pribuznym rozmerem.
Dal bych si ale pozor na jednu vec - FL model ma kovane disky a jejich nizsi hmotnost je podle me jeden z duvodu zlepseneho komfortu pruzeni oproti predFL. Nikdy jsem nejel FL autem na predFL (tyto nejsou kovane), nebo jinych discich, takze uplne objektivne to zhodnotit nemohu, ale spis upozornuju, aby z toho pak nebylo nejake mrzeni
Dal bych si ale pozor na jednu vec - FL model ma kovane disky a jejich nizsi hmotnost je podle me jeden z duvodu zlepseneho komfortu pruzeni oproti predFL. Nikdy jsem nejel FL autem na predFL (tyto nejsou kovane), nebo jinych discich, takze uplne objektivne to zhodnotit nemohu, ale spis upozornuju, aby z toho pak nebylo nejake mrzeni
Jasné no nemám stým skúsenosti ani ja letné mám na kovaných len som to zas nechcel prezúvať aby mi náhodou nepoškodili disky, na bazári su jedne kovane tiež original N na moj rozmer len tam je otázka čo kupuješ, pretom som sa chcel poradiť ohľadom tých hlinikových diskov a hlavne stým vnutorným priemerom ako to je ked sú tie dva rozmery… Ale diky..
Tak stredova dira by mela sedet s nabojem, nejake mezikrouzky bych ja osobne nedoporucoval. Origo je 67.1
Já mám na zimu předFL disky a že bych pozoroval rozdíl v (ne)pohodlí tedy říct nemůžu. Auto je tuhé pocitově úplně stejně.
I30N Fastback DCT 2023
Super, diky za osobni zkusenost! A nechova se to jinak na dirach? Vetsi rany atp.?
Na jednu stranu jsem to vyloženě nezkoumal, ale kdyby to bylo nějaké výrazné, asi bych si všimnul. Na změny chování auta jsem poměrně citlivý a všímám si jich.
Troška OT: největší změna při přezutí je hlučnost. P Zero jsou snad nejhlučnější pneu co znám, takže po přezutí na zimní je to auto tišší.
Troška OT: největší změna při přezutí je hlučnost. P Zero jsou snad nejhlučnější pneu co znám, takže po přezutí na zimní je to auto tišší.
I30N Fastback DCT 2023