předem se omlouvám, že zakládám nové téma, ale potřeboval bych poradit ohledně "nového"auta.
Cca před týdnem jsem si koupil z bazaru Elantru 2003, CRDI 2.0 diesel. a teď se mi stalo, že se mi nedaří ji nahodit.
-vložim kliček-nažhavím-zkusim, ale nenaskočí
bylo mi porazeno, ať zkouším vícekrát žhavit, takže vložím klíček-nažhavím-vrátík kliček do polohy 0 a znovu žhavím. Tohle jsem zkoušel cca 10x a pak stejně se nechytne:-(. Zkoušel jsem to tak dlouho, až nevydržela baterka-musel přijet znamý a POLIL určité části (čerpadlo) HORKOU vodou, píchl to na svoji baterku a přes startovací kabely to po chvilce nahodil.
Tady na fóru jsem se dozvěděl, že by to mohlo být baterií, žhavýcimi svíčkami. Nerad bych investoval do baterie či do žhavýcích svíček, když by mohla být chyba jinde-a to: PRÝ BY TO MOHLO BÝT I ZAMRZNUTÍM ČERPADLA. Tak, ať zkusím polít čerpadlo horkou vodou.
A vás tady bych se chtěl optat, jestli už někdo má takovou zkušenost, že auto v takových mrazech, jako jsou poslední dobou, nenaskočí.
Přijde mi divné, že bych musel pokaždá, když je -5°C nosit horkou vodu a polévat čerpadlo. Když vidím, že jina (naftová) auta startují v pořádku.
Na auta jsem totální antitalent (budu mít problém najít i to čerpadlo pod kapotou

takže omluvte prosím moji neznalost.
Za každou radu předem děkuji.