1. servisní prohlídka 1,5 CRDi

Garanční prohlídky, servisy, ceny náhradních dílů

Moderátoři: Martun, Moderátoři

Odpovědět

Spokojenost s přístupem servisu???

ANO
17
71%
NE
2
8%
CIASTOCNE
5
21%

Celkem hlasů: 24

Donald
**
Kontaktovat uživatele:

stalo se mi také

Příspěvek od Donald »

Nevyměnili olejový filtr, jen ho zaúčtovali. Prostě klasika. Motor to vydrží, ale jistě mu to neprospěje. Už si měním oleje a filtry sám
Reklama

tom

Příspěvek od tom »

Mě dali novej olej i filtr, po výjezdu ze servisu byl čistej, ale po ujetí cca 100km byl už černej.
Je to normální jev, dnes už se neprovádí nějaký výplach motoru jako za doby Š120...
VOLVO V70 Summum 11/2013 D4 120kW
Peugeot 206cc 2.0i 100kW

Bylo: S80 3,2 LPG, C4 1,6 LPG, Accent 1,5 CRDi, Favorit 1,3 LPG, Škoda Pick-Up 2000 1,9D
peaty
**

Příspěvek od peaty »

Tak dnes som bol na 1. garancke v Senici a celkova cena po zlavach 5300 Sk. Robili mi aj geometriu (zevraj je predpisana...) a naliali mi olej Castrol, celkovo 5 litrov za 2650 Sk. Dost veru, nabuduce kupim olej sam a usetrim minimalne tisicku...
Obrázek
Accent 1.5 CRDi, 2007, Red Wine
Obrázek
rokolo

Příspěvek od rokolo »

tom píše:Mě dali novej olej i filtr, po výjezdu ze servisu byl čistej, ale po ujetí cca 100km byl už černej.
Je to normální jev, dnes už se neprovádí nějaký výplach motoru jako za doby Š120...
To se mi nějak nezdá s tím olejem. To mám i u starýho (udržovanýho) Favorita po 100km olej téměř ještě čirý :!:
David C3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David C3 »

jezdím v dieslech už 10 let a vždy hned po výměně je olej černy... :-)
Accent Crdi Elegance GOLD 02/2008, parkovací čidla,Folie, 95tis km
Fabia II FL combi TSI 77kw DSG Elegance, inter. RS. 16 elba. 50tis km
YETI 2.0 TDI CR PDF 4x2 Experience 10/2009 ice blue, 17 alu, najeto 100tis km
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

peaty píše:Tak dnes som bol na 1. garancke v Senici a celkova cena po zlavach 5300 Sk. Robili mi aj geometriu (zevraj je predpisana...) a naliali mi olej Castrol, celkovo 5 litrov za 2650 Sk. Dost veru, nabuduce kupim olej sam a usetrim minimalne tisicku...
peaty : myslim ako v trnave ti zrejme nemenili filter klimy, lebo 5300 Sk sa zda az podozrivo nizka :D geo ie je povinna, ak ti ju urobia bez tvojho vedomia mozes to reklamovat - nie je to uvedene v servisnom manuale ako kontrola alebo vymena

Mne sa garancka posunula o tyzden, pretoze v Hodonine trochu chaosili - pracovnik co ma objednal siel na nemocensku a zabudol to zapisat. slubili mi nejaku zlavu z prace, tak som zvedavy. Olej mam lastny, takze pocitam ze to bude aj s nakladmi na olej do 4000 kc
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
peaty
**

Příspěvek od peaty »

Mexican píše:peaty : myslim ako v trnave ti zrejme nemenili filter klimy, lebo 5300 Sk sa zda az podozrivo nizka :D geo ie je povinna, ak ti ju urobia bez tvojho vedomia mozes to reklamovat - nie je to uvedene v servisnom manuale ako kontrola alebo vymena

Mne sa garancka posunula o tyzden, pretoze v Hodonine trochu chaosili - pracovnik co ma objednal siel na nemocensku a zabudol to zapisat. slubili mi nejaku zlavu z prace, tak som zvedavy. Olej mam lastny, takze pocitam ze to bude aj s nakladmi na olej do 4000 kc
Filter klimy mi nemenili, ani by som to nechcel, nemyslim si, ze by to bolo potrebne. To mozno tak az o dalsi rok... Dalej sa opravim s cenou oleja, tu cenu co som napisal, tak bola bez DPH, s DPH to je 3150 SK :shock: => olej ma stal 60% z ceny celej kontroly :evil: Uz nikdy viac takyto olej. Treba si priniest naozaj vlastny olej... Napr. olej Shell sa da kupit za 200-300 Sk/l, podobne aj oleje od Slovnaftu su tak do 250 Sk/l. Nejaky zasadny rozdiel v tych olejoch zrejme nebude (alebo sa mylim?) a da sa usetrit takmer az 2000 Sk :!: . S tou geometriou mi tvrdili, ze je predpisana... Teraz je to uz jedno, mam ju hotovu a dalsiu si v Hyundaii robit urcite nebudem. Cena je neuveritelne premrstena... Tot asi vse...
Obrázek
Accent 1.5 CRDi, 2007, Red Wine
Obrázek
Kamil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamil »

David C3 píše:jezdím v dieslech už 10 let a vždy hned po výměně je olej černy... :-)
Ano,je to tak.V každém dieslu,co jsem měl,byl olej takřka hned po vlití černý.
Hyundai Accent 1,5 12V r.v. 96
Obrázek
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

peaty: kazdy ma ine priority. Ja jazdim cosi v Brne, cosi za nakladakmi mimomesto. Filter je dolezite menit kazdy rok ak mas alergie alebo jazdis s alergikom. Ja si vymenu peloveho filtra vyhovorit nedam, a geo v lokalnom pneuservise to spravia laserovo za 300 Sk, takze pohoda. A co nie je v manuale

ten filter AC je uvedeny ako R (vymena) v servisnom manuale - cast 5, strana 6, polozka 14

ale je to kazdeho vec.. k tomu oleju - mozno som moc zhyckany, ale Madit by som tam nedaval. Ten Shell bude stat trochu viac ako 300 Sk/l ale iste clovek urobi lepsie ako tam mat Castrol. Neviem co ho vsetci tak chvalia, je to jediny velky vyrobca co nema vlastnu rafineriu a tak nikto nevie kde sa ten olej robi. Prvonapln oleja CRDi mi nevedeli definovat ani u dovozcu ked som sa pytal, dam tam ten Total snad neurobim zle :D
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
michal2828
**

Příspěvek od michal2828 »

To, že nový olej po výměně po najetí řádově 100 km "zčerná", je spíš známka toho, že je "kvalitní" resp., že obsahuje příslušná aditiva a čistí tak motor. Kdyby byl stále zlatavý něco by nebylo v pořádku. Takže bych byl úplně vklidu.
Matrix 1.6/76 kW 02/2008, stříbrná metalíza
ovi
*

Příspěvek od ovi »

:( benzin zdraví nafťáky- ptal jsem se v hy. OL co je tam od výroby za olej -prý nějaký korejský 10W-20 což je teda pěknej VEGETOL
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

tak damy, a panove... prvu garancku mam za sebou. Vista car Hodonin

cena 2083 kc. Olej som mal vlastny - Total Quartz 9000 - 5w40 6litrov za 1290 kc

moj poznatok zo servisu - som nadseny. Skutocne nezvyknem takto prehanat, ale je to skutocne uplne o niecom inom. Pocas garancky mi ponukli ze ma odvezu do centra Hodonina ak nechcem cakat u nic a pridu ma zobrat

auto umyli, povysavali. Jedine co nerobili je kontrola laku - ta sa robi ale raz za rok a to je dobra sprava pre tych co vela najazdia. Povedai mi ze to bude za cca 500 kc max.
Obrázek

V ramci zvolavacej akcii upravili spony od nadrze, zabrusili jedno tesnenie a tym (snad) odstranili vzlinanie nafty. servisny technik p. Haza bol velmi trpezlivy, poradil ohladom udrzby a zodpovedal mi vsetky otazky. Bol dost prekvapeny ze som dosiel az z Brna Oleja tam naliali cca 5,2-5,3 litra, zvysok vratili na doliatie. Skusil som stary trik s antenou - odmontovat sla lahko, takze evidentne s nou hybali. vsimol som si ze oplachli motor, namazali panty kapoty a namazali cimsi skrutky na stabilizatoroch - vyzerali dost hrtzdavo
Naposledy upravil(a) Mexican dne 05 dub 2008, 20:10, celkem upraveno 2 x.
David C3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David C3 »

tak těd je jasné že budu jezdit tam na servis.. jeztli 5500 ve Zl nabo 3000 tam tak si radej dopoledně pak někdy udělám cestu.. jj znam tam jednoho fajn prodejce a vím že jejich jednání je celkově na úrovni..
Accent Crdi Elegance GOLD 02/2008, parkovací čidla,Folie, 95tis km
Fabia II FL combi TSI 77kw DSG Elegance, inter. RS. 16 elba. 50tis km
YETI 2.0 TDI CR PDF 4x2 Experience 10/2009 ice blue, 17 alu, najeto 100tis km
Enigmatique
*
Kontaktovat uživatele:

Zvolávačka

Příspěvek od Enigmatique »

Mexican píše:tak damy, a panove... prvu garancku mam za sebou. Vista car Hodonin

cena 2083 kc. Olej som mal vlastny - Total Quartz 9000 - 5w40 6litrov za 1290 kc

moj poznatok zo servisu - som nadseny. Skutocne nezvyknem takto prehanat, ale je to skutocne uplne o niecom inom. Pocas garancky mi ponukli ze ma odvezu do centra Hodonina ak nechcem cakat u nic a pridu ma zobrat

auto umyli, povysavali. Jedine co nerobili je kontrola laku - ta sa robi ale raz za rok a to je dobra sprava pre tych co vela najazdia. Povedai mi ze to bude za cca 500 kc max.
Obrázek

V ramci zvolavacej akcii upravili spony od nadrze, zabrusili jedno tesnenie a tym (snad) odstranili vzlinanie nafty. servisny technik p. Haza bol velmi trpezlivy, poradil ohladom udrzby a zodpovedal mi vsetky otazky. Bol dost prekvapeny ze som dosiel az z Brna Oleja tam naliali cca 5,2-5,3 litra, zvysok vratili na doliatie. Skusil som stary trik s antenou - odmontovat sla lahko, takze evidentne s nou hybali. vsimol som si ze oplachli motor, namazali panty kapoty a namazali cimsi skrutky na stabilizatoroch - vyzerali dost hrtzdavo
Zdravím MEXICAN a spol,

všimol som si, že si spomínal zvolávaciu akciu. Preto by som sa rád spýtal, či vôbec niečo také už bolo. Totiž ja som auto kúpil v Pezinku, kde už po Hyundai nie je ani chýru ani slychu. Najprv zrušili servis a potom aj predajňu. Keďže som od Trnavy, tak do servisu som začal chodiť tu u nás.

Ako vlastne fungujú zvolávačky, odkiaľ berú kontakt na majiteľov ? Viete mi niekto poradiť ako to je keď je predajňa zrušená ?

ďakujem za každú radu
Hyundai Accent 1.5CRDi Elegance
Gold Beige - 08/2007 - 70000 km

Obrázek
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Enigmatique: mne cca 2 tyzdne po kupe prisiel postou dotaznik ako som bol spokojny s predajcom atd... bolo to od dovozcu. Dal som im aj moj email na spam a tam mi posielaju kadejake akcie atd.. a o zvolavacej akcii pre CRDi Accenty mi prislo tiez.

V Hodonine teraz som ale nemusel nic hovorit, prijmaci technik zadal VIN a rovno mi povedal, ze budu robit privod paliva. To ze mi zabrusili vylisky som im povedal sam, to bola skor chyba jedneho auta

Neviem ako casto citas forum, ale dufam ze tu chalani (a slecny) pisu svoje problemy a ako sa riesia. Na to asi toto forum bolo aj vymyslene :P
Odpovědět

Zpět na „New Accent - Servis a údržba“