Getz 1,3i MAXI po 7000km

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
Oldřich Řezáč

Getz 1,3i MAXI po 7000km

Příspěvek od Oldřich Řezáč »

Jezdím 40let, s různými vozy sovětské, české i italské výroby.V rámci loňské předvánoční akce jsem se rozhodl pro Getz MAX skutečně dobře.Řídí se lehce,je svižný,rychlý, z vozu je výborně vidět.Při dvou osobách ideální. Zajížděl jsem dle návodu, do 1000km nepřekročil 100km/hod.Po 5000km spotřeba jízdy po Rakousku /ujeto 8OOkm non stop/, činila 5,6ltr. při prům.rychlosti 95 km při obsazení 4 lidmi. Při vyšší průměrné rychlosti spotřeba rapidně stoupá.
Nedostatky vozu:
- neskutečně slabá střecha- zapomněl jsem sklonit zbytečně dlouhou autoanténu při couvání do garáže, anténa se zachytila za futra a zpětně praskla do střechy-vznikla rýha 1-2cm dlouhá a 1mm hluboká. Rada-klidně zkraťte anténu o polovinu,vůbec se to na příjmu neprojeví.
- po zahřátí motoru při couvání a pomalém spouštění spojky jemné klepání v přední části motorového prostoru , po zabrání spojky už nic.
Dle zn.servisu je prý to normální jev???
-někde by se měl objevit alespoň podrobnější manuál na běžnou údržbu
t.zn.výměna olejů, výměna děštiček , čelistí, výfuků, tlumičů a dalších provozních náplní tak, jak je to běžné u všech ostatních značek! A hlavně schema elektroinstalace! Ty složitější opravy rád svěřím odbornému servisu.
Doporučuji v létě používat litá kola- mám Alesi sport, podvozek se mírně rozšíří, vůz lépe sedí v zatáčkách.
Závěr: Getz 1,3i ideální pro 2 lidi i s dětmi. Výborné ovládání, klimatizace
výborná/ jen v létě nefoukejte na nohy, dostanete revma!!!/ výborné
parkování,výborné brzdy /ABS/,ve voze se se cítím perfektně a bezpečně. Vřele všem doporučuji.
Reklama

ondra.rs
**

Příspěvek od ondra.rs »

Taky máme MAXE :) Za tu cenu to byla skvělá nabídka. To "drnčení" z motoru při jemném pouštění spojky nám dělá taky, kašlem na to. Klima je bezva, škoda naší barvy - interiér se pekelně rychle přehřívá. S ABS i brzdami také spokojenost, jen nemají moc rády brždění z vyšších dálničních rychlostí. Uvidíme co přinese budoucnost zatím spokojenost.
Snad ještě poznámka, že převodovka mohla mít plynulejší zpřevodování... mezi 2 a 3 je zřetelný skok.
Getz 1,3 MAX
Odpovědět

Zpět na „GETZ“