Mal som ista na prvu garancnu prehliadku. V Bratislave v Autopalace aj na Panonskej mi povedali odhadom cenu 9000SKK. Zrejme su obaja dohodnuty. V Trnave mi povedali 6500SKK. A v Dunajskej Strede 4500SKK. Hadajte kde som bol? Este mi do telefonu povedali, ze ak mam vlastny olej a filtre nech si ich donesiem. Toto mi povedali sami, bez otazok.
Prehliadka v Dunajskej Strede trvala necele dve hodiny, technik nemal problem, ze som bol pri nom, vsetko mi poukazoval, vysvetlil.
Olej som mal vlastny Shell Helix Ultra 5W-30, stal ma 2500Skk za 6l. Spotrebovalo sa 4,8l, ostalo mi 1,2l oleja v kufri auta. Tu chcem upozornit na spotrebu oleja. Manual k vozidlu uvadza 5,3l na kompletnu vymenu, ale rozpis, ktory maju v servisoch udava pravdivejsiu hodnotu 4,8l. Komu do auta naliali a nauctovali v servise viac ako 5l, by si to mal nabuduce riadne overit. Zrejme ho oklamali.
V Dunajskej Strede som platil
1844SKK Rozpis nakladov:
filter oleja + nejake tesnenia 340 Skk
prehliadka po 15000km 880 Skk
kontrola podvozku a karos. 275 Skk
likvidacia odpadu 55 Skk.
Geometriu nerobili, robil som ju v novembri pred zimou. Filter vzduchu skontroloval, bol cisty. Filter klimy mi vymenil, nakolko bol spinavy a zacal zapachat. Ten mi ale neuctovali (asi zabudli). Chladiacu kvapalinu, vodu do ostrekovacov som si doplnil sam este pred tym.
Ked som sa vypytoval prijimacieho technika na detaily, dal mi ich servisny manual podla ktoreho postupuju vsetky servisy na Slovensku. Ktokolvek bude tvrdit, ze na 1.garancnej prehliadke sa MUSI menit akakolvek kvapalina alebo filter, okrem oleja a olejoveho filtra, nema pravdive informacie, alebo zavadza, alebo klame. Vsetky "spotrebne" naplne okrem oleja a olej.filtra sa maju skontrolovat, opravit, alebo vymenit ! ! ! Citujem vysvetlivku pod technickym manualom: "...Prohlidka uvedenych systemu a souvisejich dilu. Pripadne oprava nebo vymena."
Kazdemu komu to nie je daleko mozem servis V Dunajskej Strede doporucit.