aerodynamický hluk

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
Juraj
**
Kontaktovat uživatele:

aerodynamický hluk

Příspěvek od Juraj »

...pri rýchlosti nad 80km/h pozorujem pískavý zvuk, vychádzajúci z ľavého spätného zrkadla.Pravdepodobne vzniká prechodom vzduchu, v časti kde sa zrkadlo sklápa.
:idea: Uvažujem vložiť tam tenkú tesniacu gumu. Uvidím či to pomôže :?: Má podobný problém ešte niekto :?:
Zároveň si neviem zvyknúť na dunivý zvuk vzduchu pri stiahnutých oknách pri rýchlosti nad 90km/h, tam asi pomôže len okenný deflektor :cry:
Hyundai Getz 1.1 5dv /VS celadon blue/
Reklama

Josef

To Juraj

Příspěvek od Josef »

Deflektor na snížení hluku bude mít minimální efekt. Možná, že hluk bude akorát v jiné tónině a potáhne Ti méně na krk.
Benji
*

Příspěvek od Benji »

Dnešní auta mají relativně velmi čistou aerodynamiku obtékání karosérie. Jakékoliv narušení (otevřené okénko) má za následek vznik hluku. Deflektor nepomůže, ba naopak, může hluk zvýšit (zkušenosti z Vectry).
Otevřené okénko vytváří hluk u každého auta; při rychlosti nad 80km/h a pootevřeném zadním okénku je tak silný, že bolí uši. Jediná možnost - neotvírat okna a mít auto s klimou.
Zalepení té spáry asi taky nepomůže, příčinou bude nejspíš zrcátko jako celek.
Benji
Hyundai Getz 1,3GLS/60kW 2003 - WO
Opel Vectra 2.0DTi/98kW HB 1999 - L147
Škoda Octavia II Elegance 2.0TDi/103kW
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vidím, že tu mluvíte o deflektorech a hluku, proto připojím také dotaz. Uvažuji o montáži ofuků. Jak to bude s hlučností - myslím při zavřených oknech, říkám si, že přece jenom je to další výstupek na karoserii? Díky.
Benji
*

Příspěvek od Benji »

Budou se objevovat zvuky, které dosud nebyly. Jejich intenzita a výška se bude lišit v závislosti na rychlosti.
Přesně jak píšeš - je to další výstupek na karosérii, o který se tříští vzduch, tím vznika hluk.
Až na výjímky je to pravidlem.
Benji
Hyundai Getz 1,3GLS/60kW 2003 - WO
Opel Vectra 2.0DTi/98kW HB 1999 - L147
Škoda Octavia II Elegance 2.0TDi/103kW
Felotron

Re: aerodynamický hluk

Příspěvek od Felotron »

Juraj píše:...pri rýchlosti nad 80km/h pozorujem pískavý zvuk, vychádzajúci z ľavého spätného zrkadla.Pravdepodobne vzniká prechodom vzduchu, v časti kde sa zrkadlo sklápa.
:idea: Uvažujem vložiť tam tenkú tesniacu gumu. Uvidím či to pomôže :?: Má podobný problém ešte niekto :?:
Zároveň si neviem zvyknúť na dunivý zvuk vzduchu pri stiahnutých oknách pri rýchlosti nad 90km/h, tam asi pomôže len okenný deflektor :cry:
Nejde spis o problem s tesnenim okna? Meli takovy problem s Elantrou - nejaky tesneni vymenili a je klid...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Mě taky moc vadil hluk při otevřeném okně, když jsem více jak 50 km/h. Nejdříve jsem to bral jako "daň" za levnější auto, ale nakonec jsem nasadil deflektory a bylo po hluku. Hluk "vniká" do auta teprve při 90 km/h a pokud to je nutné, dá se snést až do 120 km/h. Takže moje zkušenost zní. Ano, deflektory sníží hlučnost 8) a podle mě by je měly montovat seriově už ve fabrice. :idea:
ondra.rs
**

Příspěvek od ondra.rs »

Jak zde bylo napsáno, nejlepší je opravdu okna neotvírat a mít klimatizaci. Osobně nejsem zastánce deflektorů, to už raději střešní okno, ale přiznám se, že Getze jsem s ním ještě neviděl.
Problém s aerodynamickým hlukem máme taky a to od pravých zadních dveří, taktéž při rychlostech nad 80km/h. Neznáte to také někdo?
Getz 1,3 MAX
ondra.rs
**

Příspěvek od ondra.rs »

Tak to si nemyslím, taky jsem seděl vzadu a hledal a hledal... no samozřejmě nic nenašel. Budu tedy muset pokus provést znovu. Kdesi kdosi podobný hluk objevoval s lepící páskou v ruce - neustále olepoval možná kritická místa až jej nakonec našel. Uvidíme, každopádně teď je venku na takové blbosti až moc zima :)
Getz 1,3 MAX
Odpovědět

Zpět na „GETZ“