Konektor snímače ABS

Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři

Odpovědět
LOjzin

Konektor snímače ABS

Příspěvek od LOjzin »

Ahoj,
řešíme výměnu nápravnice na Coupé 2,0 Rv.97 a potřebuju radu jak odpojit konektor snímače ABS u zadnich brzd. Je to jako celek nerozebiratelné a má jít po odšroubování 1x M6 šroubu co drží tělo snímače celé ven, nebo se dá zezadu vytahnout ta fajfka co je na káblíku? Nějak se tomu nechce... :cry:

LOjzin
Reklama

mirpie

Příspěvek od mirpie »

ahoj, čidlo na Coupé jsem nikdy nevyndával, ale podle mě každé čidlo drží jeden šroub, který když odšroubuješ, by měl čidlo uvolnit. Často je to ovšem vše dobře zarezlé a zatuhlé, tak možná postříkat tím spešl sprejem, lehce poklepat a opatrně otáčet doleva/doprava a vytahovat. Nebo pokud je někde po cestě kabelu konektor, tak ho odpoj a čidlo nech v těhlici..
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
LOjzin

Příspěvek od LOjzin »

Cao, :)

díky, asi to bude tedy zarezné, urval jsem ten šroub co drží snímač jak malinu a vubec se netěším na povolování ostatních matic a šroubů na nápravnici a ramenech... zatim je tam konkor a necham to pusobit. :roll:
ix20 1,6 benzín + LPG
mirpie

Příspěvek od mirpie »

to je tedy radost.. Předpokládám, že jsi měl taky prožrané ty záhyby na nápravnici co. Je to totiž asi jen z jedničky nebo dvojky plechu.. Já měl chycenou jen jednu stranu, tu pravou (lantry byť maj stejnou nápravnici maj častěji prorezavělou levou stranu). Ještě to nebylo moc velký, tak stačilo to vybrousit krtkem do zdravého plechu, přivařit na to plechovou záplatu a přestříkat gumoasfaltem..
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Odpovědět

Zpět na „COUPE“