Měření zrychlení přes GPS
Moderátoři: Farrael, Engineer, Moderátoři
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
Měření zrychlení přes GPS
Tak jsem dneska našel na netu program který umí měřit aktuální rychlost, zrychlení, sprint na 400m a nejvyšší rychlost. Jmenuje se GTx 3.0 a mám ho ve verzi pro Symbiam S603rd.
Naštěstí mám k E50 GPS modul který má vzorkovací frekvenci 5Hz místo obvyklých 1Hz ale pořád nevím jestli to bude dostatečně přesný (zrychlení tramvaje jsem už měřil ale k autu se chvíli nedostanu
Máte někdo zkušenosti s podobnými programy?
Je přesnost použitelná alespoň pro hrubý odhad?
Naštěstí mám k E50 GPS modul který má vzorkovací frekvenci 5Hz místo obvyklých 1Hz ale pořád nevím jestli to bude dostatečně přesný (zrychlení tramvaje jsem už měřil ale k autu se chvíli nedostanu
Máte někdo zkušenosti s podobnými programy?
Je přesnost použitelná alespoň pro hrubý odhad?
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
- Reklama
No zkousel jsem neco podobnyho, Mam na Nokii program sporttracker, ten zaznamenava polohu, vzdalenost a rychlost. Koukal jsem se ze i pri rychlosti kolem 120 km/h mi to zaznamenavalo hodnoty po 30 m takze z toho jde vpohode vypocitat zrychleni. sice presnej cas na 400 m se na tom neziska, ale ty hodnoty jsou vic nez dostacujici.
Lantra 1,6 J2/95, nyní Volvo S40 2,0T 2003
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je nesmysl tak presne Te operator nedokaze zamerit Ale fakt je ze se to dostalo presne tam kam sem nechtel aby se to dostalo.
Myslel jsme program funkcni v kooperaci s GPS modulem
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
Podle me te operator dokaze zamerit mezi trema vysilacama ....Yurii píše:To je nesmysl tak presne Te operator nedokaze zamerit Ale fakt je ze se to dostalo presne tam kam sem nechtel aby se to dostalo.
zalezi na tom, jak je mas blizko ...
V mestske zastavbe by mohli zvladnout i +-10m ... Si myslim (nebo jsem to mozna nekde cetl .... )
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz jsem tu funkci zkousel kdysi u staryho telefonu takto bylo +- 30m v zastavbe a to byl telefon na miste jenze sit neni schopna sledovat rychly zmeny pohybu, bude to mit velky zpozdeni, a merit tim cas na 1/4mili je blbost stejne jako zmerit tim zrychleni.
Yurii píše:Kdyz jsem tu funkci zkousel kdysi u staryho telefonu takto bylo +- 30m v zastavbe a to byl telefon na miste jenze sit neni schopna sledovat rychly zmeny pohybu, bude to mit velky zpozdeni, a merit tim cas na 1/4mili je blbost stejne jako zmerit tim zrychleni.
kdyz mas v tel. navigaci????????
stim zrychlenim to byl forek kterej, ale jednou nebude nedosazitelnej.
Lantra J2 1.8, 1996 125HP
Suzuki DR 650 SE, 1996 44HP
Iveco Daily 3.0HPT 2008 180HP
Honda civic 1.8Vti 1999 169HP - supr vozitko
Suzuki DR 650 SE, 1996 44HP
Iveco Daily 3.0HPT 2008 180HP
Honda civic 1.8Vti 1999 169HP - supr vozitko
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nene to sem myslel u stary nokie 6510 kdy jsem zjistoval polohu ppres operatora... ted rozebiram prave polohu urcenou GPS modulem.
Prave si myslim ze pri dostatecny citlivosti a rychlosti vzorkovani 5x za sekundu neni zase tak spatny a mohlo by to mit jaks taks odpovidajici hodnotu.
Prave si myslim ze pri dostatecny citlivosti a rychlosti vzorkovani 5x za sekundu neni zase tak spatny a mohlo by to mit jaks taks odpovidajici hodnotu.