olej do coupe
Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři
vidim, že jsi trochu mimo. Nejedná se o klasický barometr jako je na odkazu pro měření tlaku vzducu v pneumatikách. Je to barometr cejchovaný tuším do 20barů (2Mpa). Hyundai Coupé 2,0 1.genera má kopmresi 13,7-14,7baru, na to by ti ten tvůj barometr nestačil. Bohužel nemám žádný internetový odkaz, kde to prodávaj. Je to kufřík s barometrem, redukcemi (ne každý motor má stejný rozměr závitu na svíčce), dále tlakové hadice, případně jiné další nástavce. U DOHC motorů je přístup všude stejný. Svíčky jsou umístěny uprostřed mezi vačkovými hřídeli, hlouběji v šachtě..
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- Reklama
aha, otevřel jsem si to znovu, omlouvám se, opravdu je na tlak až 16barů, jen že já mám úplně stejný taky od Kovo-Brno na měření tlaku v pneu s max hodnotou 3bar, tak jsem se na to ani detailněji nepodíval . Každopádně ta hubice je krátká, chtělo by to nějaký nástavec...
měl jsem na mysli toto
http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... l&id=61538
jen toto je pro diesely, ten pro benzínové motory je stejný, jen se stupnicí na menší tlaky..
http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... l&id=61538
jen toto je pro diesely, ten pro benzínové motory je stejný, jen se stupnicí na menší tlaky..
- von Chovan
- *
No popravde, ja dolivam litr volejicku kazdych 1500 km. Ale zase je pravda ze rafika otackomeru si s omezovacem duverne tyka.... Zda se mi to trochu moc, ale liju tam castrol 5W40 (at ma kvalitni papani). nekde sem tu cetl post ze to nekomu taky zralo hodne 5W40 ale kdyz tam nalil 10W40 tak mu to nezralo skoro vubec... Tak nevim....
Hyundai Coupe ´97 2.0 "Dablik"
taky mám castrol, ale znovu už bych ho nekoupil. Je zbytečně předražený. Kvalitou není to, co jiné oleje za stejnou cenu. Jinak je pravda, že viskoznější olej pomůže snížit spotřebu oleje. A to že si rafika otáčkoměru tyká s omezovačem neznamená, že motor je ok. Pokud není a není mazán kvalitiním olejem, takhle ho jen brzy odrovnáš.
- von Chovan
- *
no, není. Zlepšil jsi startovatelnost (čerpatelnost oleje za studena) v zimním období a tím to končí. Zhoršil si mazání za vyšších teplot. Tvůj olej má malou viskozitu. Je možné, že ti to rozpustí karbony, které tam mohly být a motor ti začne něco brát. V horším případě ti povolí i komprese. Tohle je pořád dokola. Na výkonnostní kriterium APi nebo ACEA ses nedíval pro jistotu vůbec co... Než tam něco naliješ, je potřeba o tom něco vědět. Mazání není sranda, má největší vliv na životnosti motoru.
Ten olej co jis použil se hodí někam, kde je dlouhodobá nížší průměrná teplota než u nás, např. severské země.
A ještě něco, nepoužívej termín plná syntetika, polosyntetika a mineral. Viskozitní kriterium nemá s výrobou oleje nic společného. Na základě údajů xW/xx nemůžeš určit, jakou cestou byl olej vyroben, zda "čistší" umělou syntetickou cestou, nebo "jen" minerální cestou destilací ropy. Klidně i olej 5W/40 může být vyroben minerální cestou
Ten olej co jis použil se hodí někam, kde je dlouhodobá nížší průměrná teplota než u nás, např. severské země.
A ještě něco, nepoužívej termín plná syntetika, polosyntetika a mineral. Viskozitní kriterium nemá s výrobou oleje nic společného. Na základě údajů xW/xx nemůžeš určit, jakou cestou byl olej vyroben, zda "čistší" umělou syntetickou cestou, nebo "jen" minerální cestou destilací ropy. Klidně i olej 5W/40 může být vyroben minerální cestou
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Mirpie-stále dokola .Napsal jsi to skvěle,souhlas.
Dr Meduza-teď mám v motoru Texaco Havoline 5W-40,jsem s ním stejně spokojen jako s Shell Helix Ultra nebo Mogulem Racing-motor olej nežere a je tichý i studený.Na příští výměnu mám připravenou Hekru(všechny oleje 5W-40)-kupováno v balení 4l+1l.Nebojím se a ani k tomu není důvod,protože předepsané API-SG,překračuje několikanásobně.
Dr Meduza-teď mám v motoru Texaco Havoline 5W-40,jsem s ním stejně spokojen jako s Shell Helix Ultra nebo Mogulem Racing-motor olej nežere a je tichý i studený.Na příští výměnu mám připravenou Hekru(všechny oleje 5W-40)-kupováno v balení 4l+1l.Nebojím se a ani k tomu není důvod,protože předepsané API-SG,překračuje několikanásobně.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
- Gurjewitsch
- *
Re: olej do coupe
Nazdar, mam Coupe 2.0 1996 a po tom čo som sa tu dočítal usudzujem že bude lepší 10W-40 oproti 0W-30? neviem aky tam bol doteraz ale rad by som ho vymenil, ktorý doporučujete? dik, Maroš
Hyundai Coupe 2.0, 102 kW r.v. 11/1996