Xenony nebo Kvalitni zarovky?

Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři

Xenony nebo Kvalitni zarovky, co byste si vybrali?

Bezny zarovky
5
11%
Drahy zarovky (se zvysenou svitivosti)
10
22%
Xenony 4000-5000K
10
22%
Xenony 6000K
21
46%

Celkem hlasů: 46

Dr Meduza
Kontaktovat uživatele:

Xenony nebo Kvalitni zarovky?

Příspěvek od Dr Meduza »

Vim, ze uz se to tu resilo, ale dovolil sem si pridat hlasovani a zajmalo by me jak to dopadne
Osobne docela premejslim o nakejch 4300K Xenonech
Jaky mate nazory, pripande zkusenosti
Reklama

black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

tak, zatim je muj nazor docela videt! nekde jsem videl test (idnes) a u zarovek rozhodne neplati cena = kvalita, a taky kvalita != vysova svitivost..

ono to svetlo je na neco projektovany, takze si myslim ze obycejny zarovny co tam patri, je to nejlepsi reseni..

a xenony, nic proti, jen si nemuzu pomoct ale jsou takovy dost sobecky reseni: "ja vidim vyborne, ale to co vidi ty naproti me je ukradeny a tak jim to pekne vopalim.." kdyz jsou na aute seriove, tak jsou odladeny tak, aby neoslnovali, ale ty samo-domo uz z dalky poznam a pekne me rozciluji :cry:
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
dantasik
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dantasik »

Tak ja nevim, ja mam samo-domo udelany xenony 10000k a v poho. Zkousel jsem ject naproti a je to OK. Jen to chce mit proste kvalitne serizeny svetla. Kazdej kousek nahoru proste drti ostatni.A proto ani nemuzu hlasovat vzhledem k tomu ze mam 10000k ale xenony urcite jo. Vyzkousel jsem i zarovky philips extreme nebo jak to je oznaceni. Svitili hezky, ale xenonum to proste nesaha po kotniky. A vzhledem k cene kdyz zarovky stali 1000Kc a xenonova sada 2200Kc + 40min prace tak je jasne co je lepsi:)
Mitsubishi Evolution X 2009/02
Hyundai Sonata 2.0CRDi 16V 2006/10
MartasZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartasZ »

Žádná, byť sebelepší žárovka nesahá xenonům ani po kotníky, já jsem jednznačně pro xenony a budu je mít teď už v každym autě... jsem sobec no :-)
Hlasovat nemůžu, páč mám 8000k :-)
Hyundai Coupe 2.0 16v 1997
102kW G4GF
dB Drag Racing 136,2dB :D
Obrázek
mirpie

Příspěvek od mirpie »

mám xenony 6000K, ale hlasoval jsem pro 4300K-5000K. Měl jsem je ještě před 6000K. Svítily výborně, ale neměly ten modrý efekt, tak jsem přeměnil. Jak tu někdo psal, je to potřeba mít dobře seřízený a pak není problém s protijedoucími auty. Do každého svého auta už jen xenony. Rozdíl je velký.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
von Chovan
*

Příspěvek od von Chovan »

Pret tremi dny sem namontoval xenony 6k a nikdy vice zarovky :-D Svetlo je uplne super, bile znaceni na ceste jako kdyby samo svitilo, vidim veci ktere sem predtim vubec nevidel... Predtim sem mel chvilu zarovky osram cold blue (myslel sem ze budou mit xenonovy nadech ale oproti normal zadny vyrazny (spise zadny) rozdil.. Navic obe odesly v rozmezi dvou dnu po zhruba dvou mesicich... Pak sem zkusil Osram +30% svitivosti, celkem to slo dokad sem nenamontoval xenony... Za ty dva klacku to urcite stoji!!! Este uvazuju ze dam do dalkacu xenony 8k nebo 10k... Hlavne pro ten efekt :-)
Hyundai Coupe ´97 2.0 "Dablik"
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

no uz s atesim ked vas borci stretnem na ceste... zrejme si neodpustim "upozornenie" dialkovymi... HID vzdy oslnuju, mozte ich mat nastavene akokolvek, proste je to tak... dokonca u par aut to oslnuje uz cez den, co je haluz.. a tu vidno rozdiel medzi origo xenonmi - tie neoslnuju prakticky vobec (z vlastnej skusenosti), jazdim najma po veceroch
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
mirpie

Příspěvek od mirpie »

Mexican píše:no uz s atesim ked vas borci stretnem na ceste... zrejme si neodpustim "upozornenie" dialkovymi... HID vzdy oslnuju, mozte ich mat nastavene akokolvek, proste je to tak... dokonca u par aut to oslnuje uz cez den, co je haluz.. a tu vidno rozdiel medzi origo xenonmi - tie neoslnuju prakticky vobec (z vlastnej skusenosti), jazdim najma po veceroch
je to o seřízení světel. Pokud ty světla dotyčný s HID sadou honí níž, nemůže tě oslnovat...
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

mirpie píše:
Mexican píše:no uz s atesim ked vas borci stretnem na ceste... zrejme si neodpustim "upozornenie" dialkovymi... HID vzdy oslnuju, mozte ich mat nastavene akokolvek, proste je to tak... dokonca u par aut to oslnuje uz cez den, co je haluz.. a tu vidno rozdiel medzi origo xenonmi - tie neoslnuju prakticky vobec (z vlastnej skusenosti), jazdim najma po veceroch
je to o seřízení světel. Pokud ty světla dotyčný s HID sadou honí níž, nemůže tě oslnovat...
jj, tak potom asi nik tie svetla nastavene nema... a to nasere este viac, ze si kupi HID za 2500-400 a nema 150 kc na nastavenie v autoservise :x
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Dr Meduza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr Meduza »

Mexican píše:
mirpie píše:
jj, tak potom asi nik tie svetla nastavene nema... a to nasere este viac, ze si kupi HID za 2500-400 a nema 150 kc na nastavenie v autoservise :x
To by ses divil, jak ti seridi svetla v servise
Na getzu ze servisu svetla serizeny ze bylo sice krasne videt, ale mirily dokonce trochu nahoru, takze tak
A pak dej neco do servisu, aby to bylo kvalitne udelany, svetla si radsi seridim podle zdi :roll:
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
mirpie

Příspěvek od mirpie »

jo, taky to mám seřízené podle zdi a žádný auta už na mě neblikaj a vidim pořád suprově
Jerry159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry159 »

Xenony......u mě už nikdy nebude žádná jiná volba....obyčejný žárovky mi svítily na prd a ted když tam mám xenony 6000k tak nemusím ani rosvícet dalkoví, svítí do dálky a mám nově seřířené světla prostě paráda už nechci řídit auto bez xenonů :D 8)
Hyundai Coupé 2.0 16v
Alu 17" 205/40/17 Pirelli a Michelin
Sportovní výfuky Fireball
Sportovní vzduchoví filtr
Eonon E1015 Kicker 12l7 1500w
Xenony H1 6000k
brutus hudba :)
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

ja mam HID sadu 6k a i kdyz to mam nastavene na nejvys co to jde nikdo me jeste neprobliknul a jezdim snema cca 2 mesice takze to asi tak hrozne zase nebude, jen kdyz jedu dyl za nekym stahuju je dolu sviceni do zrcatka prijemne neni to chapu.
xenony jsou supr

zarovky osram cool blue jsou vice do bela to je poznat pokud se do druheho svetla da obyc ale stale je to 100x jinde nez svetlo xenonu. Pokud by neodchazeli a chtel nekdo zarovky tak bych si dal ty drazsi kdyz uz ale je lepsi dat o litr a neco vic na xenony.
V dalkacich mam ty osram cool blue a kdyz je zapnu ke xenonum je to proste stejne onicem oproti tem :)
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
vlastaFR

Příspěvek od vlastaFR »

mirpie píše:

ty mas regulaci?? jestly ne tak tu honis akorad bubaky cece :D pitomejch 10kg v kufru ti snizi zadek a co je za nasledek..... muzes je mit niz nes to ma bejt ale porad trocha kilo v zadu a nedej buch kdyz nekdo sedi v zadu
pak v takovejch situacich si kolikrat preju mit na dodavce "rallyovy" dalkovy svetlomety!! a to sedim zatracene vejs nez v osobaku
Lantra J2 1.8, 1996 125HP
Suzuki DR 650 SE, 1996 44HP
Iveco Daily 3.0HPT 2008 180HP
Honda civic 1.8Vti 1999 169HP - supr vozitko :)
mirpie

Příspěvek od mirpie »

od toho je pak ta manuální regulace z palubovky...Hodí se to ještě níž. A my co mámě čočky, tam to tak neoslňuje jako u těch, kteří čočky nemaj.
Odpovědět

Zpět na „COUPE“