kontrolka rucni brzdy
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
kontrolka rucni brzdy
cau kluci, muze kontrolka rucni brzdy signalizovat jeste neco jinyho nez zatahlou rucku? me zacala poblikavat a ted uz vubec nezhasne. v servisman mi rikal ze cidlo na rucku je ok. myslim si ze mam sjety desky vzadu, tak by me zajimalo jestli to moje auto pozna a pouziva na to kontrolku rucni brzdy? diky
Renault Laguna 2,0 8v hatchback rv95 digiklima, palubni pc, vyhrivane predni okno atd...
Lantra J2 96 1,8 sedan - prodana
Lantra J2 96 1,8 sedan - prodana
- Reklama
- Petr Langer
- *
No když bych to vzal podle škodárny 120 co jsem měl před současným autem tak tam se kotrolka brzd rosvítila, jen v případě poklesu tlaku v hydraulice brzd nebo pokud byl brzdový pedál skoro na podlaze, opotřebovanost brzdových desek a čelistí na rozsvícení nemělo vliv.
Hyundai Lantra J2 1.6 16V Kombi 1996
na starším renaultu co jsem měl, kontrolka ruční brzdy mimo zatažené ručky ještě signalizovala málo brzdové kapaliny v okruhu, po dolití shasla. Zda má hyundai čidlo v nádobce s brzdovkou nevim, ale zkontrolovat množství kapaliny bys mohl..
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- Lukino
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
určitě je to tak jak píše Mirpie - na Sonatě jsem měl stejný problém, při brždění nebo prudkém rozjezdu kontrolka problikla - jak se v nádobce přelila brzdovka přes čidlo, stačí dolít ...mirpie píše:na starším renaultu co jsem měl, kontrolka ruční brzdy mimo zatažené ručky ještě signalizovala málo brzdové kapaliny v okruhu, po dolití shasla. Zda má hyundai čidlo v nádobce s brzdovkou nevim, ale zkontrolovat množství kapaliny bys mohl..
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
Accent 1.3 12V, 1996
Re: kontrolka rucni brzdy
Ahoj mě to taky dělalo první jen problikávala a pak už skoro pořád svítila,řekl bych,že to jsou vzádu opotřebované brzdy....
Kapalina,prasátko
taky jsem měl ten problém unikala mě brzdová kapalina měl jsem prasklý prasátko tak jsem to musel nechat vyměnit a vše o.k. akorát mě serou vzadu ty tlumiče který musím nechat vyměnit kočárek hadra
Nevěř na duchy !! Určitě je plovák brzdové kapaliny buď jí tam máš málo a nebo blbne ten plovák. Odzkoušej to přímo na té nádržce kapaliny. Ta kontrolka má zdvojenou fci. a ta druhá fce. je hlídání hladiny brzdové kapaliny. Zkontroluj a dej vědět!!! No teď jsem se díval on tam není přímo plovák /jako třeba u Fiatu/ ale z boku nádržky je čidlo s dvouvodičovým konektorem a to čidlo ti hlídá tu brzdovku. Pokud máš dost kapaliny, tak zkus ten konektor od toho čidla rozpojit pročistit kontakty / kontaktol nebo i WD/ a dej to nazpátek a uvidíš.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
-
- *
- Kontaktovat uživatele:
tak ja ti řeknu že se sjetyma brzdovyma destickama to nema nic spolecneho....
nedavno jsem desky menil...vsechny ctyri...byly sjete az uplne na kov a nikdy mi nic nesvitilo!!!!
je to o tom tlaku brzdove kapaliny nebo popripade mnozstvi brz.kapaliny...na 100% !!!! ted jsem s tim mel problem kdyz jsem mel malou dirku v trubicce vedouci brzdovou kapalinu
ja bych to nejdriv odvzdusnil...vsechny kola, a pak dolit kapalinu...a pokud nepomuze tak zkontrolovat to cidlo ve vanicce na brzdovku;o)
no tak treba zkus a pak dej vedet;o)
nedavno jsem desky menil...vsechny ctyri...byly sjete az uplne na kov a nikdy mi nic nesvitilo!!!!
je to o tom tlaku brzdove kapaliny nebo popripade mnozstvi brz.kapaliny...na 100% !!!! ted jsem s tim mel problem kdyz jsem mel malou dirku v trubicce vedouci brzdovou kapalinu
ja bych to nejdriv odvzdusnil...vsechny kola, a pak dolit kapalinu...a pokud nepomuze tak zkontrolovat to cidlo ve vanicce na brzdovku;o)
no tak treba zkus a pak dej vedet;o)
Hyundai Lantra 1.8 r.96