napinák rozvodov praskol

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
jansk

napinák rozvodov praskol

Příspěvek od jansk »

Ahojte Santaci, je to presne rok čo som tu prispieva /kmitanie kolies nad 13O km/h/, zmieril som sa stým ale teraz mám na Santa 2,2d 8O OOOkm a pri ceste do Chorvatska mi na dialnici v Slovinsku praskol - rozlomil sa držiek napínacej kladky rozvodoveho remeňa - pri rýchlosti asi 11O km/h/zhasol motor/. Závadu hladali 2 dni, motor neklepal pri snahe ho naštartovať. Remeň ostal na mieste a napnutý len preskočil asi o 4-5 zubov. Závadu hladali v elektronoke, tempomat, čidla otáčok atď. Neprajem to nikomu čo som zažil- Hyundai Asistent platí len pre vozidla predané od januara 2OO8 a neboli schopní pre mňa spraviť nič. Adresár opravovni a tel.čisla v Hyundai servisov je zastarali a neplatný najme v Slovinsku a Chorvátsk/zlatý WV - doživotná záruka imobility/. K oprave trvalo to 1O dní bez zistenia závady vymenili 16 x ventil, vačkovka, zdvihátka,remenica klukovky, vačkovky, remeň, olej, filter, antifriz sada tesnenia cena 2 1OOEUR a tam na juhu maju svoje zákony, buď zaplatíš keš alebo ti auto nevydaju z opravy, škodu si vymáhaj u svojho importera - o čo sa teraz aj snažím. O vadnej suč. mam aj foto rád ich zaujemcom cez mal.pošlem.Stav teraz po 2oookm sem tam tečie chladiaca kapalina a kape olej. Som sklamany strašne/ a udajne prasknutie napínaku u Hyundai ale i Kia/použiva stejny typ/nie je ojedinelé/, auto za 1mil.Kč a take problemy nikdy viacej Hyundai
Reklama

Zdeněk ČB
**

Příspěvek od Zdeněk ČB »

hmmm, tak to je hodně smutný. Ty a jak je to vlastně s tou Hyundai asistencí? Myslel jsem, že to platí standardně po dobu záruky?
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
black_sheep
Moderátor

Re: napinák rozvodov praskol

Příspěvek od black_sheep »

jansk píše:/zlatý WV - doživotná záruka imobility/
trosku mimo tema, ale tohle me fakt pobavilo :lol: takove auto, ktere mi zaruci imobilitu po celou dobu jeho vlastnictvi, bych asi nekoupil :-) teda, alespon ne vedome..
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
tomki
**

Příspěvek od tomki »

jansk píše:Ahojte Santaci, je to presne rok čo som tu prispieva /kmitanie kolies nad 13O km/h/, zmieril som sa stým ale teraz mám na Santa 2,2d 8O OOOkm a pri ceste do Chorvatska mi na dialnici v Slovinsku praskol - rozlomil sa držiek napínacej kladky rozvodoveho remeňa - pri rýchlosti asi 11O km/h/zhasol motor/. Závadu hladali 2 dni, motor neklepal pri snahe ho naštartovať. Remeň ostal na mieste a napnutý len preskočil asi o 4-5 zubov. Závadu hladali v elektronoke, tempomat, čidla otáčok atď. Neprajem to nikomu čo som zažil- Hyundai Asistent platí len pre vozidla predané od januara 2OO8 a neboli schopní pre mňa spraviť nič. Adresár opravovni a tel.čisla v Hyundai servisov je zastarali a neplatný najme v Slovinsku a Chorvátsk/zlatý WV - doživotná záruka imobility/. K oprave trvalo to 1O dní bez zistenia závady vymenili 16 x ventil, vačkovka, zdvihátka,remenica klukovky, vačkovky, remeň, olej, filter, antifriz sada tesnenia cena 2 1OOEUR a tam na juhu maju svoje zákony, buď zaplatíš keš alebo ti auto nevydaju z opravy, škodu si vymáhaj u svojho importera - o čo sa teraz aj snažím. O vadnej suč. mam aj foto rád ich zaujemcom cez mal.pošlem.Stav teraz po 2oookm sem tam tečie chladiaca kapalina a kape olej. Som sklamany strašne/ a udajne prasknutie napínaku u Hyundai ale i Kia/použiva stejny typ/nie je ojedinelé/, auto za 1mil.Kč a take problemy nikdy viacej Hyundai
fuuuha tak to ma uprimne mrzi, vyzera to tak ze santa je kvalitou na urovni o dve triedy nizsie, len je to zabalene do pekneho kabatu. Uvedomil som si to az ked mi odisiel kompresor, menili mi popraskanu kozu, mam zosupanu radicku, derie sa mi koza na volante a druhy krat mi odisiel stabilizator. A to mam len 50 000km.
Dalsie auto bude bud nejaky japonec alebo severan, saab alebo volvo. Dnes uz clovek nevie co ma kupit, pretoze vsetko sa tak nejak kasle...
SuperMUF
**

Příspěvek od SuperMUF »

no je to mimo téma ale je to v kontextu předchozího příspěvku :

po 75000 km se mi začal ošoupávat volant - barva na kůži

bez problémů v záruce vyměněno za nový volant - myslím že trošku záleží i na ochotě servisu ...

a ty stabilizačky ? mám tam 110.000km a měnil jsem taky 2x - a taky na záruku - za necelou hodinku ...

nerozumím tomu, ale buď v CZ máme lepší záruční podmínky nebo je prodejce k...t a nezáleží mu na zákazníkovi

P.S. ošoupaná řadička - to ale myslím na záruku neuhádám ( v Berlingu ji mám taky ojetou a neuznali to - prostě opotřebení )
tomki píše:
jansk píše:Ahojte Santaci, je to presne rok čo som tu prispieva /kmitanie kolies nad 13O km/h/, zmieril som sa stým ale teraz mám na Santa 2,2d 8O OOOkm a pri ceste do Chorvatska mi na dialnici v Slovinsku praskol - rozlomil sa držiek napínacej kladky rozvodoveho remeňa - pri rýchlosti asi 11O km/h/zhasol motor/. Závadu hladali 2 dni, motor neklepal pri snahe ho naštartovať. Remeň ostal na mieste a napnutý len preskočil asi o 4-5 zubov. Závadu hladali v elektronoke, tempomat, čidla otáčok atď. Neprajem to nikomu čo som zažil- Hyundai Asistent platí len pre vozidla predané od januara 2OO8 a neboli schopní pre mňa spraviť nič. Adresár opravovni a tel.čisla v Hyundai servisov je zastarali a neplatný najme v Slovinsku a Chorvátsk/zlatý WV - doživotná záruka imobility/. K oprave trvalo to 1O dní bez zistenia závady vymenili 16 x ventil, vačkovka, zdvihátka,remenica klukovky, vačkovky, remeň, olej, filter, antifriz sada tesnenia cena 2 1OOEUR a tam na juhu maju svoje zákony, buď zaplatíš keš alebo ti auto nevydaju z opravy, škodu si vymáhaj u svojho importera - o čo sa teraz aj snažím. O vadnej suč. mam aj foto rád ich zaujemcom cez mal.pošlem.Stav teraz po 2oookm sem tam tečie chladiaca kapalina a kape olej. Som sklamany strašne/ a udajne prasknutie napínaku u Hyundai ale i Kia/použiva stejny typ/nie je ojedinelé/, auto za 1mil.Kč a take problemy nikdy viacej Hyundai
fuuuha tak to ma uprimne mrzi, vyzera to tak ze santa je kvalitou na urovni o dve triedy nizsie, len je to zabalene do pekneho kabatu. Uvedomil som si to az ked mi odisiel kompresor, menili mi popraskanu kozu, mam zosupanu radicku, derie sa mi koza na volante a druhy krat mi odisiel stabilizator. A to mam len 50 000km.
Dalsie auto bude bud nejaky japonec alebo severan, saab alebo volvo. Dnes uz clovek nevie co ma kupit, pretoze vsetko sa tak nejak kasle...
Hyundai iX35 Premium 4x4 135 kw Sirius Silver 05/2011
Hyundai iX20 Comfort 1.4CVVT 16V digi A/C 04/2011
Hyundai H1 Tour 8 míst. 2.5CRDi ESP 04/2010

Hyundai SantaFe 2.2CRDi silver MT Dynamic 4x4 09/2006-04/2011
Hyundai Getz 1.1 Dynamic A/C 01/2008-04/2011
santafe007
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od santafe007 »

black_sheep píše:
trosku mimo tema, ale tohle me fakt pobavilo :lol: takove auto, ktere mi zaruci imobilitu po celou dobu jeho vlastnictvi, bych asi nekoupil :-) teda, alespon ne vedome..

tvoji reakci nechapu Jak to myslis?
VW jsou dobre auta! a mobilita funguje skvele!!!

ASpis mi pripada desne smutny a tragicky to s Hyundaiem. Mam auto od unora 2007...
Santa FE 2.2CRDi VGT Elegance AT
http://www.cydonia.cz
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

santafe007 píše:
black_sheep píše:

tvoji reakci nechapu Jak to myslis?
VW jsou dobre auta! a mobilita funguje skvele!!!

ASpis mi pripada desne smutny a tragicky to s Hyundaiem. Mam auto od unora 2007...
myslí to tak, že immobilita je opak mobility, takže kdyby někdo nabízel auto se zárukou immobility, tak do něj taky nejdu
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“