Spojka (nastavenie, zivotnost, problemy)
Moderátoři: Martun, Moderátoři
Spojka (nastavenie, zivotnost, problemy)
Zdravím! Chci se zeptat jestli někomu z vás také smrdí spojka u Accenta jako mě. Někdy se stává, že při rozjíždění do kopce pěkně zasmrdí spojka! Někdy to zasmrdí i když vyjíždím třeba s nějaké díry Díky! V servisu už jsem s tím byl a koukali na mě jak na vola Roztůrovali to přes ručku a že je prej všechno v pořádku
Naposledy upravil(a) blacki1 dne 15 srp 2008, 12:15, celkem upraveno 1 x.
Accent 1.4 Elegance Gold
- Reklama
-
- **
-
- **
To se týká na 99,9% jen 1,4.
Už se o tom cca před půl rokem v nějakém tématu psalo, ale nikdo z dieselů nepsal že by měl stejný problém.
U dieselu bude určitě jiná spojka (stavěná víc do síly)
Ale vypadá to že se to týká všech 1,4, třeba budete mít zase svolávací akci jako při přehrání SW.
Už se o tom cca před půl rokem v nějakém tématu psalo, ale nikdo z dieselů nepsal že by měl stejný problém.
U dieselu bude určitě jiná spojka (stavěná víc do síly)
Ale vypadá to že se to týká všech 1,4, třeba budete mít zase svolávací akci jako při přehrání SW.
VOLVO V70 Summum 11/2013 D4 120kW
Peugeot 206cc 2.0i 100kW
Bylo: S80 3,2 LPG, C4 1,6 LPG, Accent 1,5 CRDi, Favorit 1,3 LPG, Škoda Pick-Up 2000 1,9D
Peugeot 206cc 2.0i 100kW
Bylo: S80 3,2 LPG, C4 1,6 LPG, Accent 1,5 CRDi, Favorit 1,3 LPG, Škoda Pick-Up 2000 1,9D
- CzechJoker
- **
- Darth Maul
- *
Mám to stejně tak - jednou jsem při couvání dementně nechal spojku proklouznout a venku to bylo jak v kremeatoriu... od té doby si dávám bacha a pohoda.peaty píše:Ja som raz tento smrad zo spojky zacitil, ale to ked som potreboval vyjst na jeden kopcek a to bola skor moja chyba. Vo vnutri auta to moc citit nebolo, vonku to uz bolo intenzivne. ALe to bolo jediny krat, co som taketo nieco zaregistroval...
Hyundai Accent Elegance, 1,4i MPI DOHC, Ebony Black + béžový interiér, r.v. 05/2008
Ford Focus Kombi Celebration, 1,6 Duratec, Moondust Silver, r.v. 12/2008
Ford Focus Kombi Celebration, 1,6 Duratec, Moondust Silver, r.v. 12/2008
No mě se tohle dost často stávalo u Elantry. Vjezd do garáže mám do kopce a ta spojka občas zasmrděla. A u jiného auta se mi to také nestává, takže to asi nebude v noze. V nějakém testu jsem četl, že mají Hyundíci všeobecně poddimenzovanou spojku. Třeba u benzínového Tucsonu před tím varovali. Stačí nějaký lehčí terén, několik prudších rozjezdů a spojka je v řiti. Holt ta dobrá cena u Hyundaiů se někde musí projevit
smrad spojky
Tiež mi to robilo u 1,4 benzin, najmä prvých pár tisíc km. Asi je to konštrukčný problém (zlý výber spojky k motoru). Teraz po 10 tis. km už len veľmi zriedka (silný kopec, hlboká jama ...). Jazdím už 25 rokov a tiež som to pozoroval až prvý krát u Accenta.