Zatazeni el. oken
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Zatazeni el. oken
Zdravim,
Prosim Vas neresil zde nekdo jak udelat aby sli zatahnout el. okna po vytazeni klicku, desne me to stve protoze je furt zapominam vytahnout nez vytahnu klic. Otec ma Mitsubishi Carisma a tam lze 30 vterin po vytazeni klicku vytahnout okna. Jde mi o to jak to udelat aniz bych vyrazne zasahoval do noveho auta. Diky.
Prosim Vas neresil zde nekdo jak udelat aby sli zatahnout el. okna po vytazeni klicku, desne me to stve protoze je furt zapominam vytahnout nez vytahnu klic. Otec ma Mitsubishi Carisma a tam lze 30 vterin po vytazeni klicku vytahnout okna. Jde mi o to jak to udelat aniz bych vyrazne zasahoval do noveho auta. Diky.
- Reklama
Re: Zatazeni el. oken
Na to jsou speciální moduly,které tuto funkci podporují!!case píše:Zdravim,
To musíš zajet do autorizovaného servisu,jestli tvoje auto vůbec tuto
funkci může mít!!
Anebo koupit jsou imobilizéry,které tuto funkci mají už v sobě,většinou je to spojené bud s centrálním zamykáním nebo s imobilizerem a je ještě
varianta všechno dohromady!

Zásah to vyžaduje a dost velký pokud to auto už to má připravené,tak ne
a dokoupí se pouze modul!!

Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Možná budu mimo mísu, ale laicky odhadem bych předpokládal, že ta okna jsou napájena přes pojistku za spínací skříňkou. Proto to chodí pouze se zapnutým klíčkem. Dát to na první pojistku by byla asi chyba, to by zase chodilo furt, ale snad by to šlo připojit přes modul jako je třeba na zpoždění osvětlení. Ten by zajistil ještě nějakou dobu (třeba 20 sekund) napájení ovládání oken po vytažení klíčku. Chce to zkusit, ale bylo by to za pár kaček.
Getz 1.3 - 09/05 - silver, vlastní přibastlení centrálu a komplet vytlumení mirelonem
Jo máš pravdu,Mě to vůbec nedošlo,já se omlouvám!!Benedikt píše:Možná budu mimo mísu, ale laicky odhadem bych předpokládal, že ta okna jsou napájena přes pojistku za spínací skříňkou. Proto to chodí pouze se zapnutým klíčkem. Dát to na první pojistku by byla asi chyba, to by zase chodilo furt, ale snad by to šlo připojit přes modul jako je třeba na zpoždění osvětlení. Ten by zajistil ještě nějakou dobu (třeba 20 sekund) napájení ovládání oken po vytažení klíčku. Chce to zkusit, ale bylo by to za pár kaček.

No nejednodužší je to udělat přes vnitřní osvětlení!!

A tam to o můj článek jsem měl na mysli,že když člověk zapomene zavřít
okna,tak centrál je umí zavřít taky,což je jako dost dobrá věc!

Zatvaranie okien
Ja mam nahodene toto:
http://www.jablotron.cz/autotechnika.ph ... cts/ew-310
Ked zavriem central, dotiahne mi okna
Okrem mam mam na alarme (mannix s dial. startom) nastavene dve ovladacie tlacidla - jedno na dialkove stiahnutie okna vodica a druhe na stiahnutie oboch prednych okien (auto je 3dv.).
Kedze nemam klimu, je super niaky cas pred nasadnutim do auta stiahnut obe okna a trocha to preluftovat
http://www.jablotron.cz/autotechnika.ph ... cts/ew-310
Ked zavriem central, dotiahne mi okna

Okrem mam mam na alarme (mannix s dial. startom) nastavene dve ovladacie tlacidla - jedno na dialkove stiahnutie okna vodica a druhe na stiahnutie oboch prednych okien (auto je 3dv.).
Kedze nemam klimu, je super niaky cas pred nasadnutim do auta stiahnut obe okna a trocha to preluftovat

Taky mě to kdysi ještě u Lantry štvalo, ale... člověk je potvora šikovná a časem si dokáže zvyknout. Takže moje rada zní na všechny moduly se vykašlat a prostě a jednoduše se naučit před vytažení klíčku ze zapalování podívat, zda-li jsou zavřená okna
Na druhou stranu od chvíle co v rodině není ani jedno auto bez klimatizace už okna prakticky vůbec neotvírám...

Getz 1,3 MAX
Přesně co jsem měl na mysli!!!DYK píše:Eddie to trefil. tyto řídící jednotky s DO dokáží ovládat skoro cokoli. Za určitých okolností na dálku nastartovat motor, aniž by se odemklo vozidlo, sepnout nez. topení atd. Hlídání zavření oken byla novinka roku 1994 fa. Gemini.
Mám centrál a alarm taky vše na dálkový ovladač,ale i tuto funkci podporuje Mě stačí jen koupit ten modul a hurá,ale už na to kašlu,bač se
mi to nechce zase rozdělávat,když to pěkně funguje a plná spokojenost!!!

Re: Zatazeni el. oken
Ja som tiez riesil tento problem a dal som si do auta alarm s modulom pre vytahovanie okien pri zamykani centralu. A je to. Akurat, ze okna nemaju funkciu automatickeho zastavenia, ked si tam niekto necha ruku. Je to sila a dost to bolicase píše:Zdravim,

Hyundai Getz 1.1 3HB r.v. 2003 Potomac Blue *** Edo, Bratislava ***
Nemá někdo ponětí jak je zapojenej obvod pro stahování oken. Tlačítka ovládaj přímo silové obvody motorků nebo je to přes nějakou řídící jednotku nebo relátka? Přední okna a okno řidiče má automatiku dojezdu při otevření směrem dolu. Chci bejt trochu v obraze než rozkucham dveře. Hodlám tam zapojit automatiku dovření oken při aktivaci centrálu.
A co se divíš - když budeš mít zataženou ruční brzdu a budeš se chtít rozjet, tak ti také zhasne motor.ondra.rs píše:... všimli jste si někdy, že když jsou okna zavřená a Vy zmáčknete ovladače obou oken zároveň tak aby se okna jakoby dále zavírala, jak pohasne osvětlení palubky?
Jinak tento experiment může skončit spálením obou motorků, takže POZOR