Nový Getz nebo konkurence?
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Nový Getz nebo konkurence?
Rozhodujeme se mezi Getzem, Puntem a Fábií. Chci se zeptat, jak velký je rozdíl v objemu a hlavně využitelnosti zavazadlového prostoru Getze ve srovnání s Fábií. Papírově to je 6l ale jak to vypadá v reálu? Je to využitelné auto i pro rodinu? Jsme dva, ale časem určitě budeme tři. Tzn. víc věcí, kočárek atd. Jaké jsou vaše zkušenosti s novým - vylepšeným motorem 1.1 ? díky moc za názory
- Reklama
Osobne jsem se Fabii jenom parkrat svezl, takze bych nerad nejak zatracoval konkurenci, ale da se rict, ze u vsech aut, co tu uvadis, je kufr fakt malinkatej. Sam jsem resil vlastne stejny problem, a nakonec jsem z mnoha duvodu vybral Getz. Za cenu, kterou si muzu v pohode dovolit je vzadu asymetricky delena sedacka i sedak a velice jednoduse a rychle jdou sklapet. Po sklopeni ziskas rovnou plochu v kufru, a dozadu se pak vejde opravdu hodne veci. Predtim jsem mel auto s kufrem o objemu 500l, takze jsem byl z pocatku trosku zmateny, ale na lyze mam na strese rakev, a v pohode ji muzu pouzit i na ostatni veci. Zkratka jsem si rekl, ze radsi Getze s malym kufrem a rakvi, nez neco v zakladni vybave s velkym kufrem.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Kdyz bych chtel premyslet o tom jak se naskladat do maleho auta a trapilo me to, tak si poridim neco o velikosti Octavia Combi. To co jste vyjmenoval za auta, tam vzdy budete dobre muset zapojit logiku, jak se tam dobre poskladat a zahrat si tak trosku Tetris Jel jsem Getzem napric evropou ve 3 lidech a vsichni jsme se vesli s "rozumnym pohodlim" na male auto. Necekejte zazraky.
S Getzem jsem spokojeny. Ma vic odkladacich ploch nez Fabie, ale kufr ma zase koncipovany spis do vysky nez do sirky. Vykoupen je tim prostor pro nohy, ktery vznikne pro co jedou vzadu.
S Getzem jsem spokojeny. Ma vic odkladacich ploch nez Fabie, ale kufr ma zase koncipovany spis do vysky nez do sirky. Vykoupen je tim prostor pro nohy, ktery vznikne pro co jedou vzadu.
--------------------------------------------
Hyundai Getz 1.3 - 5D Champion 2005
Myslim, ze KIA patri do stejneho koncernu jako Hyundai. Nedavno ale vysel ve svete motoru srovnavaci test, kde testovali Getze, RIO a Swift. Nejsem presvedcen o spickove urovni testu ve SM, ale i tak celkem vyrazne prohrala KIA. Ma napriklad stejny motor 1.4, ale diky jinemu nastaveni se mi jeho parametry prilis nelibi.viki_ píše:Getze jsem chtel puvodne taky, ale ted posilhavam spis po novem KIA RIO (pripadne Ceratu).
PS: Vazne nechci nikomu nutit, ze GETZ je jedine mozne auto, jenom jsem chtel prispet informacemi...
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
XMira: Tady je zase srovnavaci test RIO vs Fabia vs Polo - RIO vyhralo, otisteno take ve SM
http://www.realcentrum.cz/porovnani%20rio1.htm
Ja osobne ty testiky moc nezeru. V cem konkretne se lisi naladeni motoru v Riu a Getzovi ?
Ja osobne ty testiky moc nezeru. V cem konkretne se lisi naladeni motoru v Riu a Getzovi ?
Dival jsem se na vami zaslany clanek. Statistiky a vysledky se daji ruzne priohnout, aby vysly ve prospech toho kdo je plati. Ze zaslaneho linku je videt, ze porovnani platila KIA, viz ikonka uplne dole na strance.
Zkuste to prepocitat bez polozky cena a vybava, tu cenu vemte jako subjektivni meritko jestli jizdni vlastnosti, motor, zpracovani za tu cenu stoji, aneb nechci slevu zadarmo Ejhle Kia zaostava Nic proti ni nemam a v zivote jsem v ni nesedel.
ps. Jsem pomerne spokojeny uzivatel vozu Getz
Zkuste to prepocitat bez polozky cena a vybava, tu cenu vemte jako subjektivni meritko jestli jizdni vlastnosti, motor, zpracovani za tu cenu stoji, aneb nechci slevu zadarmo Ejhle Kia zaostava Nic proti ni nemam a v zivote jsem v ni nesedel.
ps. Jsem pomerne spokojeny uzivatel vozu Getz
--------------------------------------------
Takze pokud srovnam oba motory 1.4:viki_ píše:XMira: Tady je zase srovnavaci test RIO vs Fabia vs Polo - RIO vyhralo, otisteno take ve SM
____________________Getz____RIO
nejvetsi tocivy moment:3200ot.__4700ot.
nejvyssi vykon:_______71,3kW__71kW
pri ot._______________5500____6000
zrychleni 0-100km/h___11,2_____12,3
No a hmotnost obou aut je priblizne stejna, takze Rio ma motor nepochopitelne nastaveny do vysokych otacek, ale co se zrychleni tyce, zaostava o vterinu za Getzem. No a pro me je dulezity bezny provoz na delsi trasu (treba CB, Pha, HK, apod.) takze nez vytacet motor do otocak, jsem rad, ze uz mirne pres 3k ot. mam k dispozici pomerne slusny vykon, a stale jeste prakticky nevim o tom, ze bych mel pod kapotou nejaky motor.
PS: Je to muj nazor, ktery davam k diskuzi, doufam tedy, ze se to nezvrhne v nejake osobni napadani. Rad se necham pripadne poucit, ze je vsechno uplne jinak
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Před 3-roky jsem řešil úplně stejný problém. Nakonec jsme se ženou rozhodli pro Getze a do dneška si blahořečíme. Možná naše důvody proč né Fabia a proč ne Punto se mohou ostatním lidem zdát trošku divné, ale pro nás byly a jsou zásadní. Ve Fabii se ani jeden z nás necítíme dobře, auto jede sice skvěle, ale není v něm pohoda a klid. Je to takové neosobní, sterilní, studené auto. Mě osobně z něho vždy bolí záda a to nemusí být dlouhá cesta. Punto je taky dobré, není studené jako Fabia, ale italové maj rádi světýlka a světelnou show, což se v noci projeví tím, že palubovka v noci svítí jak vánoční stromeček a mě osobně to vadí. A taky je tam subjektivně málo místa do boku. Já se cítím v Puntu jako bych byl v hodně, ale hodně malém autě. To ve Fabii ani v Getzi není. Getz je takový domací mazel. Je příjemné, jemně se řídí, prostředí v něm navozuje pohodovou náladu, ani po 4 hodinách řízení se necítím unaven, v noci přístrojovka jen decentně svítí. Prostě pohoda. V jednom časopise napsali moc hezkou věc. Getz svým chováním a vzhledem podvědomě vede řidiče k bezpečné jízdě. I s Getzem se dá jezdit agresivně, ale s úsměvem na tváři a klidem v srdci se prostě nechce. Na závěr jedna rada. Pokud se rozmýšlíte jaké auto, tak je potřeba vyzkoušet všechna auta a to nejlépe v jeden den.
Pavel11: Naprosty souhlas. Zrovna nedavno jsem ridil novou Fabii. A jak rikas, cela pristrojovka na me pusobi strasne strohym dojmem, do auta jsem zapad, vyhled nic moc, a vystupovani mi pripada taky slozitejsi nez u Getze. Zrovna nedavno jsem jel v kuse asi 600km, a byl jsem az prekvapen, ze me nic nebolelo, a vystoupil jsem bez cizi pomoci . Jen pro zajimavost: Merim 193cm, takze z pocatku jsem mel taky trochu strach, co se stane v kombinaci s vyssim posezem v Getzu a moji vyskou. Mam sice vyskove stavitelne sedadlo, ale nemam ho v krajni poloze a i tak se mi sedi pohodlne. Co se Punta tyce, asi moc neporadim, protoze jsem zkratka italske auto nechtel.
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
testy
V autobild mali test Getza na 100 000 km, potom rozobratie na kusky a kontrola a hodnotenie.... V case testu sa Getz 1.1 umiestnil na 5 mieste, predvcerom som mal opat v ruke casopis, bol tam test R. Megane ktory celkom prepadol asi niekde okolo 21 miesta a Getz je zatial na 7 mieste- fakt skvely vysledok, fabia 1.4 16v okolo 15 miesta a Octavia este dalej... Len jednu vec ktoru som uz opisoval, neskutocny patriotizmus ceskych novinarov, tuto tabulku nikde neprebrali aj ked SM je sestersky casopis a samozrejme o nej dobre vedeli.... asi tazko by sa im pisalo ze Getz obstal v teste spolahlivosti lepsie nez Skody.... skoda, casopisy by mali byt neuavisle pre vsetkych motoristov, nekupujme auto len podla miesta vyroby.... SM uz nekupujem... majte sa, cakam na svojho getza, 1.4, midnight grey......