Ahoj pokud nejde připojit řídící jednotka na diagnostický přístroj z 99% vyjede hláška změna nebo chyba napájení diagnostické zásuvky ,bohužel pro Tebe je opravdu Ecu po smrtiSteen píše:Zdravim všechny zde na foru. Mám Hyundai Lantra 1.5 GLSI, 63kw, 1994, modrá metalíza už 11 let a musím říct, že za tu dobu jsem s autem neměl sebemenší probém co se týká motoru, elektriky. Jen výměna náplní, brzdy, olej. Jednou to ale přijít muselo, popíšu, co se mi stalo. Ještě bych chtěl říct, že jsem tohle forum přečetl skoro celý, ale myslím si, že podobnou závadu tu ještě nikdo nepublikoval.
Asi před půl rokem jsem jel z práce domů a po 3 kilometrech mi zhasl vůz. Zkoušel jsem ho nastartovat a vždycky to chytlo, ale zachvilku zhaslo. Zkoušel jsem to párkrát, ale interval držení motoru se zkracoval, až to jenom točilo, ale už to nechytlo. Nechal jsem ho tam stát a šel domů pěšo. Večer jsem tam jel na kole a světe divse, chytlo nadrb a držel motor, tak jsem kolo rozebral a odjel. Pak asi 2 měsíce v pohodě, akorát se mi stalo jednou, že když bylo venku 35 stupňů a já zastavil na stopce, tak auto neudrželo volnoběh a chciplo. Hned jsem nastartoval ale musel jsem mít na křižovatce mírně nohu na plynu. Před měsícem a půl jsem jel do Tesca a jelikož jsem měl málo benzínu, tak jsem tam natankoval plnou a po ujetí asi 200 metrů to chcíplo a zase po natočení motoru to chvilku drželo,ale i když jsem přidal plyn, tak to chciplo. Myslel jsem si, že se bude odehrávat to samé, co před půl rokem, ale ouha, dojel jsem maximálně 2 kilometry a pak už jsem musel zavolat odtah. Ani na druhý den nevydržel volnoběh víc jak minutu, pak to zhasne a po třech pokusech to jenom točí. Odtáhnul jsem auto ke známému, protože jsem si to dával dohromady s palivovou soustavou, ale říkal, že to všechno prolezl a že závada musí být někde v elektrice. Odtáhli jsme auto k autoelektrikáři u kterého bylo asi měsíc, ale nepřišel na nic. Prý se nejde spojit s centrální jednotkou a že se stím ještě nesetkal. Odtáhl jsem auto k autoelektrikáři, co má orig. diagnostiku hyundai, že tam dřív dělal a potvrdil, že se nedá spojit s cetr. jednotkou. Zkoušel jsem to teď startovat a jenom to točí motorem.
To jsem se ale rozepsal, pomůže mi prosím někdo s tímto problémem?
Jsem z Olomouce, vím že v Nedvězí je vrakáč, ale ani nevím kolik by stála centr. jednotka a jestli by ji nezničil mechanik, jen co by ji namontoval.
Díky předem všem za pomoc
Pokud máš známého nebo kamaráda se stejným motorem zkusit přehodit a máš 100%-ní jistotu nedávno jsem řešil shodou okolností dva případy
Řešení buď ji nechat zpravit bohužel ty ceny jsou zhruba od 5 000 do 10 000(pokud lze se do Ecu dostat) a nebo sehnat jinou z vrakoviště či z bouraného vozidla ale vzhledem,že za 2 táci jí určitě seženeš ta první možnost řešení odpadá