Nazdar,
velmi ma zaujala vasa debata na temu Carrera 100 a hoci Hunday nevlastnim, spravil som si neake testy sam ked som sa pre Carrera 100 rozhodoval.
Takze Testoval som to na
Skoda Fabia 1.4 MPI (50 KW) r.v. 2000 bez chiptunningu. Testoval som 2 povzbudzovadla a to
Aditivum do oleja METANOVA a nasledne
Carrera 100. Vzdy na rovnakych trasach ci uz mesto Dom-robota alebo dialnica Vieden Bratislava - Styl jazdy 'agresivny' ak sa to pri tom vozitku vobec da povedat

jednoducho pedal na podlahe pokial nebrzdim aby sa to vozitko vobec hibalo
Sobjektivne som pocitil celkom o dost sviznejsie jazdne vlastnosti ked som tam nalial METANOVu a spotreba pri kludnejsej jazde isla cca o 1-1.5l okamzite dole (vrele odporucam). Carrera 100 mala podobny no nie az tak razantyny efekt..
(Okamzitu spotrebu mi meral palubny pocitac, rychlost tachometer a GPS)
1. 'Test' Kopec kde som isiel na 5ke
bez Metanovy z Natural 95-kou s pedalom na podlahe -
rychlost klesala nech som robil co som robil jedine ako som to utiahol bolo preradit si na 4ku - okamzita spotreba
12.1 l/100km (a viac si nesosol) - predbiehanie ani na 4ke nemozne
Ked som pridal
aditivum tak som presne ten isty usek tak isto na 5ke isiel
bez toho aby som spomaloval ale na predbiehanie som mohol zabudnut ani na 4ke a radit 3ku cca pri 110 sa mi zrovna nechcelo .. okamzita spotreba
12.3 l/100km
Na tomto useku S
Carrera 100 na 5ke som videl ako mi
rychlost pomalicky na rasta no okamzita spotreba sa vysplhala na
12.9 l/100km. Predbiehat sa uz dalo ale podradit som si na 4ku musel..
2. 'Test' Okamzita spotreba 5.5 l/100km - Ak som chcel mat takuto spotrebu
bez aditiva s 95 tak som za plynulej jazdy po rovine nesmel prekrocit
120 (112 podla GPS) km/h potom to zacalo sosat o hoodne viac..
S Aditivom som si mohol dovolit
135 (126-GPS) km/h
A s Carrera 100 140 (129-GPS) km/h
3. 'Test' subjektivneho pocitu z jazdy mozno placebo efekt

ked som jazdil
bez aditiva s 95kou tak do
80 (73-GPS) km/h bolo auto celkom zive a nad
130 (121-GPS) km/h sa stracala aka kolvek dynamika akceleracneho pedalu. Maximum co som vtedy z auta vytlacil bolo nieco cez
160 (146-GPS) km/h, 170 (154-GPS) km/h ked mi fukalo do chrbta a isiel som dole kopcom
S aditivom bolo auto zive cca do
100 (91-GPS) km/h potom to islo dole vodou dynamyka sa uplne vytratila niekde okolo
150 (137-GPS) km/h na robvne tahalo do
170(154-GPS) km/h z 'vhodnimi podmienkami'
180 (164-GPS) km/h a viac ani tuk
A pozor s
Carrera 100 je auto zive este aj okolo
120 (112-GPS) km/h pricom sa dynamika vytraca niekde okolo
160 (146-GPS) km/h a na rovinke to da
180 (164-GPS) km/h co pri castej ceste Vieden-Bratislava ocenim kedze cas isiel z 50 na 35 min

a moj cerveny zaznam v dennicku bol ked som oprel rucicku na
200 (178-GPS) km/h vdaka Carrera 100 hoci otacky
5.5
Moj zaver je ze to co na cene kludny sofer preplati sa mu na spotrebe vrati cca 1:1 a pre ludi mojho razenia tych par konikov navise spravi obrovskur radost ked mozu predbehnut toho cierneho Boxtera ktori si to sinie vikednovou rychlostou cca 170 km/h

a mensia spotreba v situaciach ked sa dva kamiony predbiehaju ako je na rakuskych dialnichiach zvykom tiez potesi. Navyse sa nemusim bat tomu trosku nalozit bo viem ze je o motor dobre postarane. Ked som zistil ze je vo Viedni o par centov lacnejsi benzin ako u nas co mi cca spravy ten rozdiel medzi 95 a 100 tak nemam fakt nad cim rozmyslat
PS: Zopar krat som mal v nadrzi aj Shell V-PowerRacing a zdal sa mi o trosku slabsi ako Carrera 100 hoci tiez pomohol zopar konikmi. Alo to mozno bol iba placebo efekt pretoze u OMV taknkujem odjaziva