New Santa Fe....výměna spojky v 79tis.km
Moderátoři: miooo, Moderátoři
New Santa Fe....výměna spojky v 79tis.km
Zdravím Vás, minulý týden se z ničeho nic od motoru začaly ozývat prapodivné zvuky v závislosti na zmačknutí pedalu spojky. Chvilku to klepalo a tak trochu dřelo...než jsem dojel do servisu, tak už nic neklepalo, ale bylo znát, že je něco se spojkou. Při sešlápnutí to divně dřelo. Tak dnes nám volali ze servisu ze měnili lamelu, přítlačák a ložisko. Naštěstí to bude prý v záruce. Docela mě to překvapilo, že v 79 tis. může odejít spojka. Máme jestě Audi A4 a tam sme spojku měnili v 270 tis. to si myslim, že už je rozumný oproti 79 tis. Máte někdo podobnou zkušenost? Mějte se Jirka.x
- Reklama
Re: New Santa Fe....výměna spojky v 79tis.km
vsetko zavisi od kusu auta a od vodica. Par vodicov poznam ktori maju polozenu nohu na spojke a pouzivaju ju ako odpocivadlo na nohu no a ti menia spojku castejsiejirka.x píše:Zdravím Vás, minulý týden se z ničeho nic od motoru začaly ozývat prapodivné zvuky v závislosti na zmačknutí pedalu spojky. Chvilku to klepalo a tak trochu dřelo...než jsem dojel do servisu, tak už nic neklepalo, ale bylo znát, že je něco se spojkou. Při sešlápnutí to divně dřelo. Tak dnes nám volali ze servisu ze měnili lamelu, přítlačák a ložisko. Naštěstí to bude prý v záruce. Docela mě to překvapilo, že v 79 tis. může odejít spojka. Máme jestě Audi A4 a tam sme spojku měnili v 270 tis. to si myslim, že už je rozumný oproti 79 tis. Máte někdo podobnou zkušenost? Mějte se Jirka.x
jezis maria tieto prirovnania stoja za to a teraz hura vsetci na audijirka.x píše:Zdravím Vás, minulý týden se z ničeho nic od motoru začaly ozývat prapodivné zvuky v závislosti na zmačknutí pedalu spojky. Chvilku to klepalo a tak trochu dřelo...než jsem dojel do servisu, tak už nic neklepalo, ale bylo znát, že je něco se spojkou. Při sešlápnutí to divně dřelo. Tak dnes nám volali ze servisu ze měnili lamelu, přítlačák a ložisko. Naštěstí to bude prý v záruce. Docela mě to překvapilo, že v 79 tis. může odejít spojka. Máme jestě Audi A4 a tam sme spojku měnili v 270 tis. to si myslim, že už je rozumný oproti 79 tis. Máte někdo podobnou zkušenost? Mějte se Jirka.x
Po 12 tis. km sme nechali Santu 2,2 CRDi v servise s podobnými príznakmi. Po obhliadke to technik tipuje na dvojhmotnostný zotrvačník. Na nete som sa dozvedel že zničíť dvojhmoťák ide aj spôsobom jazdy, čo je zrejme aj v našom prípade, pretože manželka je čerstvá držiteľka vodičského preukazu a párkrát jazdila so Santom spôsobom "prískokom vred". Vtedy som ani netušil že ten dvojhmoťák je taká krehotinka.jirka.x píše:Zdravím Vás, minulý týden se z ničeho nic od motoru začaly ozývat prapodivné zvuky v závislosti na zmačknutí pedalu spojky. Chvilku to klepalo a tak trochu dřelo...než jsem dojel do servisu, tak už nic neklepalo, ale bylo znát, že je něco se spojkou. Při sešlápnutí to divně dřelo. Tak dnes nám volali ze servisu ze měnili lamelu, přítlačák a ložisko. Naštěstí to bude prý v záruce. Docela mě to překvapilo, že v 79 tis. může odejít spojka. Máme jestě Audi A4 a tam sme spojku měnili v 270 tis. to si myslim, že už je rozumný oproti 79 tis. Máte někdo podobnou zkušenost? Mějte se Jirka.x
Santa Fe 114 kW CRDI, 2007
dvouhmoťák se dá také téměř 100% odpálit chiptuningem, tam se negativně podepíše každý Nm navíc
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
My na starém měnili spojku na 55tisicich. Asi ji dosta načal první majitel, nebo to byl prostě špantej kousek. Určitě je to ale i stylem jízdy.
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
- DEDe
- Kontaktovat uživatele:
z coupe mam takovou ze me par lidi varovalo ze kdyz budu kupovat mam zjistit jestli neprokluzuje a ze se opravdu da podelat treba i po 40 km , par dalsich lidi reklo ze tak 120 pri normal jezdeni. No a moje coupe mela zprvu zena a hold asi neumela jezdit pac menili spojku po 24 tis najetych - mechanik na to rekl jen proboha to musela byt nejaka zenska a na te spojce snad porad stala Takze mozna to je opravdu hodne odlisne od stylu jizdy a dovednostem. ted mam najeto 84 a zatim dobry
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
Myslím,že kdysi Leo člen klubu jí u santy měnil po 65 000km a já u prvního santy spolu s převodovkou po 12 000 km a bohužel nohama to nebylo,holt smolík.
Hyundai Santa Fe CRDi 2.0 VGTr.v.2005-2008,Hyundai Santa Fe Elegance 2,2 r.v.2008-2013-Subaru xv 2013-
Na nasom santa fe 2.0 crdi 92kw ktore sme kupili nove v roku 2005 ideme menit spojku prvy krat a to mame najazdenych 250000km a pritom spojka vobec nesmika len je na volnobech hlucnejsia a pri zosliapnuti hluk prestane.S autom jazdime aj do terenu nakolko sme polovnici a to bol dovod preco sme ho kupili.Zapach spojky som citil iba jeden krat ked som sa pokusal s autom prejst hlbokym snehom ale ten sa hromadil pred autom a to ho uz neutlacilo pred sebou.Ale to bol zapach spojky ktora pripaja zadny nahon a ta je sucha.
Je ale pravdou ze pri kupe auta na predajca na problemi zo spojkou upozornil a poradil nam kupu prave tohoto 92 kw santika.
Je ale pravdou ze pri kupe auta na predajca na problemi zo spojkou upozornil a poradil nam kupu prave tohoto 92 kw santika.