Při jízdě s kopce bez plynu mi ukazatel teploty klesám až o 10mm, čím je větší zima tím víc. Při jízdě s plnem opět teplota rychle vystoupá k normálu. V servisu mi tvrdí, že toto kolísání je normální. Máte někdo podobnou skušenost.
Typ Prime rok výr. 2008
Kolísání ukazatele teploty
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Kolísání ukazatele teploty
Za rok a půl jsem neviděl, že by se ukazatel pohnul byť o 1mm. A to ani v zimě ani v létě ve 30stupních a popojíždění po magistrále.gamble1 píše:Při jízdě s kopce bez plynu mi ukazatel teploty klesám až o 10mm, čím je větší zima tím víc. Při jízdě s plnem opět teplota rychle vystoupá k normálu. V servisu mi tvrdí, že toto kolísání je normální. Máte někdo podobnou skušenost.
Typ Prime rok výr. 2008
Vcelku normální jev kort při těhlech teplotách až bude lepší teplo tak si na to ani nevzpomenete,nejedná se o žádnou závadu ,některé typ ukazatelů tohle dělají,pokud pracuje chladicí okruh jak má tak je vše vpořádkugamble1 píše:Při jízdě s kopce bez plynu mi ukazatel teploty klesám až o 10mm, čím je větší zima tím víc. Při jízdě s plnem opět teplota rychle vystoupá k normálu. V servisu mi tvrdí, že toto kolísání je normální. Máte někdo podobnou skušenost.
Typ Prime rok výr. 2008
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Děkuji za reakce.
Podle mě když kolísá ukazetel teploty musí se měnit i hodnota, kterou zpracovává řídící jednotka což není dobré.
Nebo se mýlím.
Podle mě když kolísá ukazetel teploty musí se měnit i hodnota, kterou zpracovává řídící jednotka což není dobré.
Nebo se mýlím.
To nevím, ale mohlo by to dělat třeba špatné ukostření. Pak by ručička kolísala v závislosti na napětí. Důležité je, zda to dělá i v létě.gamble1 píše:Děkuji za reakce.
Nebo se mýlím.
Já bych si tipnul na vadný termostat. Při jízdě s kopce bez plynu se voda /hlavně při studeném počasí/ v chladiči rychleji ochlazuje, aniž by byla znovu přihřívána motorem /volnoběh je málo/ za těchto okolností se normálně přivře / až zavře /termostat tak, aby motor pracoval v optimální teplotě. Pokud ti tak kolísá teplota viděl bych to na vadný termostat. Mně se teplota po zahřátí motoru prakticky ani nehne /tedy ručička ukazatele teploty chladící kapaliny motoru/.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
Termostat je vyměněn, ale při chladném počasí to stále dělá.
Co mě hlavně vadí je přístup servisu, který tvrdí, že je to u tohoto typu auta normální.
Co mě hlavně vadí je přístup servisu, který tvrdí, že je to u tohoto typu auta normální.
Ale to je opravdu úplně normální, mně to dělá Accent taky, když jedu delší dobu z kopce bez plynu a mám hodně puštěné topení, tak teplota chladící kapaliny klesne. Je to logický, kde jinde by se to teplo bralo, když motor skoro žádné nevyrábí? A nedělá to jenom Hyundai, ale třeba i Fabia:
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=810&t=802482
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=810&t=802482