Getz I. brzdy
Moderátoři: vipe, Moderátoři
No ,jsa už dědek, asi se vším pojedu do servisu,než abych něco podělal, ale dle vzhledu myslím,že je to stejný princip zadních bubnů,jako u Škodovek, čili sundavání čímkoli stahovacím, našponovat a ranou na trn by to mělo odskočit...sakryš,radši bysem šel do manuálu....i když mám staženej ruskej...zda je náboj konický nebo souměrný...bacha,nemít zataženou ruční brzdu !
Getz UG 1341
- Reklama
posledni zjisteni
Ahoj,
napisu jen dve veci, na ktere jsem zatim prisel.
1) sundani bubnu jsem si na podzim udelal sam a ocistil vse dratenym kartacem a vyfoukal ... celou zimu je klid. = jestli to pomuze, jsem ochoten si to udelat sam kazdych pul roku
http://www.rtech.eu/getz/brzdy/index.html
PS: nezapomente, ze nesmite mit zatazenou rucku
2) jak jsem psal o problikavajici kontrolce rucni brzdy pri prudsim dobrzdeni tak to bylo sjetyma destickama. Udajne tim chvilkove klesne hladina brzdovky a projevi se to takto. = vyreseno
Tak snad to nekomu pomuze.
napisu jen dve veci, na ktere jsem zatim prisel.
1) sundani bubnu jsem si na podzim udelal sam a ocistil vse dratenym kartacem a vyfoukal ... celou zimu je klid. = jestli to pomuze, jsem ochoten si to udelat sam kazdych pul roku
http://www.rtech.eu/getz/brzdy/index.html
PS: nezapomente, ze nesmite mit zatazenou rucku
2) jak jsem psal o problikavajici kontrolce rucni brzdy pri prudsim dobrzdeni tak to bylo sjetyma destickama. Udajne tim chvilkove klesne hladina brzdovky a projevi se to takto. = vyreseno
Tak snad to nekomu pomuze.
Getz 1.1 Cool - Green Bean
Mercedes Benz M-Class W164 3.0
Re: Getz I. brzdy
Mám už 56.000 km a zvykol som si. Na oboch stranách sme menili náboje, (mám 2 ks skoro fungl nových nábojov keby niekto chcel...) všetko prebrusovali, prečisťovali, nič. Dodnes to klopká. Našťastie na pravej strane sa dal dole bubon, poskladalo sa to a ticho. Ľavá strana neriešiteľná. A ešte, menil som aj brzdový bubon na ľavej strane a nič... Fantóm Hyundai-a!
Hyundai Getz 1.1 3HB r.v. 2003 Potomac Blue *** Edo, Bratislava ***
a co ty pakny? ...viz. https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 7&start=30
Getz 1.1 Cool - Green Bean
[quote="ROOOM"]a co ty pakny?
Pakne som ešte nemenil, ale ak majú plné sklady tých šmejdových, tak si moc nepomôžem.
Pakne som ešte nemenil, ale ak majú plné sklady tých šmejdových, tak si moc nepomôžem.
Hyundai Getz 1.1 3HB r.v. 2003 Potomac Blue *** Edo, Bratislava ***
Jakou značku destiček by jste doporučili?
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
E-Icer, ATE, Nipparts, Ferodo...ale ani Textar nebo RH nejsou spatny. Daval jsem je na tezkyho Mavericka a v pohode.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Ty E-ICER co je to zač nejsou to nějaký bláta. Jsou to jediný co maj v autokelly skladem.
Ja mel E-Icery 2x na Ele vzadu (porad tam jsou) a dodaval jsem je nekolika zaklaznikum. Bez stiznosti.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
OK. Díky za info.
Kupoval jsem si destičky u Halfords, velice slušná cena a výdrž. Ale někdy je pomalé opotřebovávání na škodu, servisák na to sváděl zahřívání kol.
Kia Magentis 2,0 CRDi r.v. 2007
Tak se mi začal projevovat další problém...
Na CRDI mám vzadu bubno-kotouče. Včera, při prudkém zabrzdění na světlech, se mi rozsvítila kontrolka BRAKE, zatažené ruční brzdy a nezhasla, dokud jsem nezatáhl ručku a zase nepovolil. Při tom zatažení nekladla žádný odpor, jakoby netlačila pakny.
Brzdové kapaliny mám cca 1cm nad spodní ryskou, destičky se mi zdají ještě v pořádku. Ale zřejmě mi chybí šroubek, který drží ten buben, při natírání jsem si všiml, že tam zeje prázdná díra, kterou je vidět dovnitř bubnu.
Navíc mě to překvapilo z toho důvodu, že při brzdění nožní brzdou, neúčinkují pakny v bubnu ne?
Na CRDI mám vzadu bubno-kotouče. Včera, při prudkém zabrzdění na světlech, se mi rozsvítila kontrolka BRAKE, zatažené ruční brzdy a nezhasla, dokud jsem nezatáhl ručku a zase nepovolil. Při tom zatažení nekladla žádný odpor, jakoby netlačila pakny.
Brzdové kapaliny mám cca 1cm nad spodní ryskou, destičky se mi zdají ještě v pořádku. Ale zřejmě mi chybí šroubek, který drží ten buben, při natírání jsem si všiml, že tam zeje prázdná díra, kterou je vidět dovnitř bubnu.
Navíc mě to překvapilo z toho důvodu, že při brzdění nožní brzdou, neúčinkují pakny v bubnu ne?
Kia Magentis 2,0 CRDi r.v. 2007
Za chvili jdu menit predni brzdy (original) a vzadu, kde mam bubny, mi pri brzdeni neco priserne uz od koupe skrunda, tak to omrknu. Snad nebude potreba menit oblozeni
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP