Sonata 3.0i automat r.v:96

Moderátoři: Lukino, Moderátoři

Odpovědět
TomasN
*

Sonata 3.0i automat r.v:96

Příspěvek od TomasN »

Zdravim vespolek

Tak jsem se v patek stal majitelem tohoto auticka. Je v plne palbe a s plynem. Bohuzel je chudak dost zhuntovanej. Nefunguje mi vyhrivani sedadel atd. Mam se co cinit. Vubec neumim ovladat tempomat, takze ani nevim zda funguje. Je to muj prvni automat, takze nevim, jak s nim zachazet, aby dobre slouzil....Nemel by nekdo na tohle auto navod k obsluze, servisni manual? Nevite nekdo co s tim vyhrivanim? Nejde napeti do spinace vyhrivani, pojistka je OK.
Reklama

TomasN
*

Re: Sonata 3.0i automat r.v:96

Příspěvek od TomasN »

Mohl by jste mi nekdo poradit, jak pouzivat tempomat? Aspon to, kdyz uz se vtech autech nikdo nevyzna....
Rexcor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rexcor »

Teda nevím jak ten tempomat u Tebe vypadá. Jestli se v té době dělal stejný jako máme my. Hod sem foto.
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
TomasN
*

Příspěvek od TomasN »

Fotky zatim bohuzel nemam. Byl jsem nucenej skoro celej interier vyparat. Nefungovalo zadne podsviceni tlacitek, koberec jsme potreboval poradne vycistit atd. Nesehnal jsem zarovky do tlacitek, tak tam dam ledky. Cena je skoro stejna....
Ten tempomat ma jedno tlacitko na palubce(cruiser) a pak na pacce ostrikovacu je talcitko na konci packy a pak jedno soupaci z boku.
Lukino
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukino »

TomasN píše:Fotky zatim bohuzel nemam. Byl jsem nucenej skoro celej interier vyparat. Nefungovalo zadne podsviceni tlacitek, koberec jsme potreboval poradne vycistit atd. Nesehnal jsem zarovky do tlacitek, tak tam dam ledky. Cena je skoro stejna....
Ten tempomat ma jedno tlacitko na palubce(cruiser) a pak na pacce ostrikovacu je talcitko na konci packy a pak jedno soupaci z boku.
Ahoj podle toho co popisuješ tak stejný tempomat byl i na starším modelu. Pro zapnutí tempomatu musíš nejdříve zmáčknout "cruise", u mě svítilo oranžově. Pak zrychlit na požadovanou rychlost a zmáčknout tlačítko na páčce ostřikovače. Mělo by se ozvat pípnutí a tempomat je ve funkci. Šoupací tlačítko slouží ke zvýšení nastavené rychlosti nebo když zabrzdíš čímž vypneš tempomat, tak po jeho krátkém postrčení auto opět nabere prve zvolenou rychlost. Tlačítkem na vršku páčky po stlačení naopak zpomaluješ. Tempomat se vždy vyřadí z funkce stlačením brzdy (já měl manuál, takže i po stlačení spojky). Zdarec Lukino
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
TomasN
*

Příspěvek od TomasN »

Diky moc Lukino. Az to auto dam dohromady, tak to testnu... Jetse bych se vratil k tem vyhrivanym sedackam. Ovlada je nejake rele? Me totiz nejede proud do jejich spinacu za radici pakou. Jde tam pouze napeti pro podsviceni....
TomasN
*

Příspěvek od TomasN »

Je normalni, ze na www.hmaservice.com chybeji schemata? Je tam treba v el.sekci, vyhrivani sedadel nadpis schema, ale to schema se mi neukaze...Nebo mam problem ja u sebe?
Haer

Příspěvek od Haer »

Bohužel, u Sonaty 1996 > G3.0 heated seats taky nic nevidim (ale napr. wiring ano) takže spíše než chyba u nás to bude potíž u nich (asi chybějící schémata)
Hyundai i30-2012 Style 99kW 04/2012...soucasnost Obrázek
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano Obrázek
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
TomasN
*

Příspěvek od TomasN »

Tak to je bida. Budu ty sedacky muset nechat na automechanika....Saaakra
Maska
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maska »

TomasN píše:Nefungovalo zadne podsviceni tlacitek, koberec jsme potreboval poradne vycistit atd. Nesehnal jsem zarovky do tlacitek, tak tam dam ledky. Cena je skoro stejna....
Ja kdyz shanel zarovicky do palubovky a tlacitek, tak mi pomohl GM Electronics. Zarovicky, ktere v mototechne stoji 10,- Kc a vic tam maji za "halere" (mel jsem Sonatu rv.94)
Sonata II (Y-3 97´) 2.0/16V GLS
SantaFe 4WD V6 (02)
Sonata II (Y-3 94´) 2.0/16V GLS
TomasN
*

Příspěvek od TomasN »

No me to cele podsvciceni stalo necele 200,- a je to pekny modry...LED by mely vydrzet naporad...
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Maska-vidím,že jsi z Dobrušky.Pod mototechnou je prodejna Alpamaio(či tak nějak :) ).Je to speciálka na žárovky-sehnal jsem u nich vždy i žárovky,které jinde v republice neměli(sehnali i speciální do disko světel).A ceny mají také slušné. :wink:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Odpovědět

Zpět na „SONATA“