lantra nejede ale startuje
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Re: lantra nejede ale startuje
Bylo by možné i vadné nebo špatný kontakt v konektoru Hallova čidla. Rozpoj konektor prostříkej a zapoj. To Hallovo čidlo je u některých aut někde u převodovky mrkni se do manuálu co sis včera stáhl .
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
- Reklama
Omyl, podle schematu je Hallův snímač-čidlo polohy klikového hřídele, z levé strany bloku motoru nahoře vystupuje takový váleček nad tím je nějaká hadice a v tom válcovitém výstupku je Hallovo čidlo a čidlo horní úvratě válce. Taky tam bude určitě konektor, takže vytáhnout prostříknout a znovu zastrčit. Pokud ti auto chytne, tak ho nech na volnoběh /cca800-850ot/min. při studeném motoru cca 1300ot/mo/in a pak to bude postupně se zahřátím klesat na 800-.../aspoň 10minut a pak pomalu zkoušej přidávat plyn.
- Lukino
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na Sonatě jsem měl podobný problém. Nechtělo se motoru do otáček a různě to blblo i s volnoběhem. Příčina byla banální. V sacím potrubí byla malá díra - zkontroluj vedení za filtrem vzduchu, já měl prasklinu v jednom ohybu - přisávalo to vzduch a to byla příčina. Než jsem koupil na vrakáči novou hadici, zalepil jsem to páskou a jezdil jsem. Zdar Lukino
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
Accent 1.3 12V, 1996
Viděl jsem fotky od Johnyklec a má tam nějaké čidlo, které je umístěno vpravo od čidla teploty motoru /na bloku motoru/. Je to takový plastový obdélníček z jedné strany vede vodič /červeno bílý/do svazku a z druhé strany to končilo přes konektor pod křížovým šroubem na bloku motoru. Mám pocit, že je to otřesové čidlo /detonační čidlo/ ale jen nevím jestli to vlastní čidlo je v motorovém bloku vevnitř a nebo jestli to otřesové čidlo není ten obdelnikový kus nastrčený na samci konektoru na bloku motoru.V každém případě to má ten jazýček konektoru ulomený /to pod tím křížovým šroubem/ a navíc z druhé strany toho bločku je to dost neuměle pájené /ten čeveno-bílý vodič/. Nemáte někdo foto toho otřesového čidla a nebo popis. Třeba by uměl poradit Hujer a nebo Ivan. /Jde o Lantru J1 z 1993/.
Lukino píše:Na Sonatě jsem měl podobný problém. Nechtělo se motoru do otáček a různě to blblo i s volnoběhem. Příčina byla banální. V sacím potrubí byla malá díra - zkontroluj vedení za filtrem vzduchu, já měl prasklinu v jednom ohybu - přisávalo to vzduch a to byla příčina. Než jsem koupil na vrakáči novou hadici, zalepil jsem to páskou a jezdil jsem. Zdar Lukino
pokud by byla chyba jen v přisávání vzduchu za klapkou, tak by mu to naopak do otáček šlo, ale otáčky by mu po puštění plynu moc nepadaly..
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
tak fotky jsem viděl taky. Nenašel jsem váhu vzuduchu, ale vzhledem k počtu vodičů, lezoucích z airboxu soudim, že bude tam, společně s čidlem teploty vzduchu. Jinak koukám, třeba airbox a termostat je na opačné straně, než má J2, nebo Coupé. Byly tam i fotky pro tento problém nepodstatných věcí, jako konektory vstřiků, konektor motorku stěračů, či konektro čidla zpátečky na převodovce.
To Hallovo čidlo jsem nenašel. Ale začal bych tím, že bych prostříknul konektor snímače polohy škrtící klapky (na klapce) a pak to, co leze z airboxu (tedy čidlo teploty a váha, pokud tam je)
To Hallovo čidlo jsem nenašel. Ale začal bych tím, že bych prostříknul konektor snímače polohy škrtící klapky (na klapce) a pak to, co leze z airboxu (tedy čidlo teploty a váha, pokud tam je)
Pro mirpie: nevíš kde je a jak vypadá čidlo klepání-detonační čidlo-snímač klepání, na nové fotce to má urvané a proto mu to blbne, nevíš kde to čidlo najít foto nebo náhr. díl????
jak vypadá nevim, ostatně na těch fotkách jsem to co popisuješ nenašel. Jinak obecně čidlo klepání (detonační čidlo) se umistuje na stěnu bloku motoru doprostřed, tedy někde v oblasti mezi 2. a 3. válcem..Je ale možný, že se pletu. Bohužel foto nemám
a z jakého místa jsi ho vyhrabal, nějak se neorijentuji. Jinak to vypadá jak čidlo teploty chladicí kapaliny, umístěné v termostatu, nebo na hadici do termostatu. Ty čidla tam jsou obyvkle dvě. To druhé slouží na sepnutí ventilátoru chladiče, to první, konkretně tohle, jestli je to ono, hýbe s ručičkou na budíku o teploty vody.. (ty fotky o příspěvek výše)
Jinak na kabeláži můžeš najít spoustu nezapojených konektorů a je to v pořádku. Kabeláž se dává většinou stejná pro různé verze a semtam něco visí nezapojeného.
Jinak na kabeláži můžeš najít spoustu nezapojených konektorů a je to v pořádku. Kabeláž se dává většinou stejná pro různé verze a semtam něco visí nezapojeného.
K těm předchozím 6fotkám!
Podle mne je nalevo čidlo teploty chladící kapaliny na bloku motoru a vedle to urvané je detonační čidlo - snímač klepání!
Bylo by potřeba aby to např. Hujer, či Ivan potvrdil a nebo i jiný odborník. Jde o Lantru J1 z 1993!
Podle mne je nalevo čidlo teploty chladící kapaliny na bloku motoru a vedle to urvané je detonační čidlo - snímač klepání!
Bylo by potřeba aby to např. Hujer, či Ivan potvrdil a nebo i jiný odborník. Jde o Lantru J1 z 1993!
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
mirpie no nevim jestli je to neco od chladici kapaliny ale ten konektor je u benzinveho filtru jak jde videt na fotce jinak mam lantra 1.6 16v 1992
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
takze lidi zahral jsem tu mruzku co je v airboxu fenem aby to bylo zahrate a stejne nejde nechce nastartovat ani tak zasse sem vybil celou baterku a nechce chytit