Olej
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Reklama
jinak k spotrebe oleje:
An engine that is operating properly will use some amount of oil. A thin oil film is responsible for lubricating the cylinder walls and preventing premature ring and cylinder wear. This oil film is consumed during the combustion process and the amount consumed can add up over many hours of engine operation.
bylo to na hmaservice.com by me teda zajimalo jestli opravdu i ty novy motory bastej...
An engine that is operating properly will use some amount of oil. A thin oil film is responsible for lubricating the cylinder walls and preventing premature ring and cylinder wear. This oil film is consumed during the combustion process and the amount consumed can add up over many hours of engine operation.
bylo to na hmaservice.com by me teda zajimalo jestli opravdu i ty novy motory bastej...
No já osobně tam leju Walvoline 5W40 mám s ním dodrou zkušenost.Spotřeba oleje na 10 000 je u mě 0.5l. Jinak každému jak pasuje tak nebo tak.Přesvědčovat o opaku je někdy těžké. Akorád bych nedoporučoval třeba když někdo jezdil na polosyntetiku, tak aby přešel na plnou syntetiku. Když byl motor zvyklí na hustší tak potom by mu to mohlo trochu víc papat. Jinak co vím tak u Feliny a Fábie co jsem se dočetl je psáno přímo od výrobce, že spotřeba oleje na 1000km může být až 0.8 l. Nevím co na to potom říká katalizator, ale asi je to v hraniční normě, jinak by si to výrobce asi nelajzl.Co jsem se díval do manuálu a instrukcí tak je psaný olej od značky API a 5W-40, 5W-30, 5W-20, 10W-40, 10W-50, 10W-30, 15E-40, 15W-50, 20W-40, 20W-50. Tak pak si má člověk vybrat.
klepe ventil
Cau lidi, koupil jsem si 3-dv. Accenta 1.3 r.v. 95. Puvodni majitel upozornil ze klepe jeden ventil ale pry je to normalni, po 100 metrech se motor zahreje a prestane to. Rikal ze pri pouziti kvalitniho oleje by se to nemelo stavat. Prosim o radu jaky olej mam pouzit. Diky vsem
Hyundai Accent 1.3 1995