Airbagy

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

Rybář

Airbagy

Příspěvek od Rybář »

Zdravím, mám otázku k airbagům. Když jsme Lantru kupovali v autobazaru, tak kontrolka airbagů zhasínala současně s kontrolkou mazání a také neblikala, jak by správně měla, ale trvale svítila(až do nastartování). To se mi zdálo podezřelé, ale v Hyundai servisu nám řekli, že airbagy jsou OK. Tak už jsem to dál neřešil. Jenže teď zhruba po třech letech jsem rozebral přístrojovou desku a viděl tam něco, co by asi nikdo z nás vidět nechtěl-kontrolka oleje a airbagů byla spojena dvěma drátky. No nic, tak jsem je sundal a samozřejmě začala kontrolka airbagů svítit a to trvale. Zajel jsem tedy na diagnostiku, kde našli "nespecifikovanou závadu", kterou smazali a poté už kontrolka funguje tak, jak má. Moje otázka je-myslíte, že jsou ty airbagy funkční??? Proč by to sakra takhle někdo propojoval, kdyby byly airbagy v pořádku??? :!: Předem děkuju za odpovědi
Hyundai Lantra GLS, 1,6i 16V 84kW, r.v.1996
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
Reklama

black_sheep
Moderátor

Re: Airbagy

Příspěvek od black_sheep »

nafot volant, cumak a krytku airbagu u spolujezdce. a je vloz sem :)
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
shwaara

Příspěvek od shwaara »

Mne kontrolka svitila proto, ze jsem mel spatny kontakt na cidle pod sedadlem spolujezdce (bocni bagy). samozrejme jsem chtel ten kontakt spravit, ale kdyby to neslo, tak nez kupovat novy cidlo za hodne tisic, bylo v zaloze reseni "nejak to obejit". Protoze kdyz sviti kontrolka airbagu, jsou tyto nefunkcni, ackoli jsou fyzicky OK. To muze byt jedna (z tech lepsich) pricin Tveho problemu.... Vic o svitici kontrolce bagu najdes v Sonata->airbag.
Audi A6 quattro 4.2 V8 a Bel STI-Re + AL G9RX
ex: Peugeot 607 2.2i
ex: Hyundai Sonata 2.0i 2003
Rybář

Příspěvek od Rybář »

Ok, zítra to vyfotím, ale fotit čumák asi nemá smysl-bylo havarované.....Mně jde spíš o to, jestli někdo ty airbagy po havárii opravil nebo tam dal jenom nějakou vycpávku...... Jestli se ta řídící jednotka dá oklamat tak, že hlásí, že airbagy jsou OK, ačkoliv tam třeba vůbec nejsou???
Hujer

Příspěvek od Hujer »

Rybář píše:Ok, zítra to vyfotím, ale fotit čumák asi nemá smysl-bylo havarované.....Mně jde spíš o to, jestli někdo ty airbagy po havárii opravil nebo tam dal jenom nějakou vycpávku...... Jestli se ta řídící jednotka dá oklamat tak, že hlásí, že airbagy jsou OK, ačkoliv tam třeba vůbec nejsou???
Da,naletujes spravny odpory.Dal to nebudu rozepisovat.
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Rybář

Příspěvek od Rybář »

Hujer píše:
Rybář píše:Ok, zítra to vyfotím, ale fotit čumák asi nemá smysl-bylo havarované.....Mně jde spíš o to, jestli někdo ty airbagy po havárii opravil nebo tam dal jenom nějakou vycpávku...... Jestli se ta řídící jednotka dá oklamat tak, že hlásí, že airbagy jsou OK, ačkoliv tam třeba vůbec nejsou???
Da,naletujes spravny odpory.Dal to nebudu rozepisovat.
No dobře, ale pokud by byl někdo tak šikovnej a dokázal tu jednotku obelhat, tak proč by tam dával ty drátky ke kontrolce???
mirpie

Příspěvek od mirpie »

V lepším případě máš airbagy třeba fyzicky ok. Mohlo se stát, že než ti to prodali, tak jim svítila kontrolka airbagů trvale, např, proto, že se někdo v něčem hrabal a neodpojil -pol baterie, nebo např. špatný kontakt na kabeláži airbagů, cokoli. To pak začne kontorlka svítit. A nechtěli utrácet za servis a za výmaz chyby z jednotky, tak vyndali budíky a napíchli kontrolku bagu na jinou. Airbagy jsou ale stále nefunkční.
Pokud jsi to dal do původního stavu a zajel s tím na diagnostiku a diagnostika tam ty pytle našla, pak je to ok, smazali ti chybu a kontorlka ti 5x blikne a shasne.

V tom horším případě po té bouračce tam místo pytlů dali záslepky a kontrolku napíchli na jinou. Ale to by ta diagnostika měla poznat, že tam ty pytle nejsou, pokud tam nenaletovali i ty odpory.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Rybář

Příspěvek od Rybář »

mirpie píše:V lepším případě máš airbagy třeba fyzicky ok. Mohlo se stát, že než ti to prodali, tak jim svítila kontrolka airbagů trvale, např, proto, že se někdo v něčem hrabal a neodpojil -pol baterie, nebo např. špatný kontakt na kabeláži airbagů, cokoli. To pak začne kontorlka svítit. A nechtěli utrácet za servis a za výmaz chyby z jednotky, tak vyndali budíky a napíchli kontrolku bagu na jinou. Airbagy jsou ale stále nefunkční.
Pokud jsi to dal do původního stavu a zajel s tím na diagnostiku a diagnostika tam ty pytle našla, pak je to ok, smazali ti chybu a kontorlka ti 5x blikne a shasne.

V tom horším případě po té bouračce tam místo pytlů dali záslepky a kontrolku napíchli na jinou. Ale to by ta diagnostika měla poznat, že tam ty pytle nejsou, pokud tam nenaletovali i ty odpory.
No ale mně se zdá divný, že by tam někdo dával ty kablíky, kdyby tam naletoval odpory.... To by pak ty odpory neplnily svůj účel-zakrýt to, že airbagy jsou KO
Jo a jinak jsem to samozřejmě dal do původního stavu a pak jel na diagnostiku, tenhle fór s airbagama znám už z Accenta 8) Kontrolka teď normálně několikrát zabliká a pak zhasne. No a na tý diagnostice mi řekli, že ta závada nemá specifikaci. Ten chlápek mi dokonce říkal, že to může začít svítit až za 50 km, ale od té doby jsem ujel už asi 2000 km...
Naposledy upravil(a) Rybář dne 09 led 2009, 13:53, celkem upraveno 1 x.
mirpie

Příspěvek od mirpie »

ty, at je to jak chce, napojovat kontrolku airbagu na něco jinýho je prasečina a střílel bych za to. Já měl podobnou zkušenost - kontrolka bagu napojená na kontrolku ABS, taky jsem to zjistil až doma v teple v garáži, když jsem měl shozený budíky. A pytle tam opravdu nebyly, jen fake záslepky, na které jsem tehdy neměl tak zkušené oko jako ted. Tehdy mě vůbec nenapadlo kontrolovat ty kontrolky, v jaké posloupnosti zhasínaj. Airbagy ted řeším dodatečně.

Nafoť to a dej sem.
Rybář

Příspěvek od Rybář »

mirpie píše:ty, at je to jak chce, napojovat kontrolku airbagu na něco jinýho je prasečina a střílel bych za to. Já měl podobnou zkušenost - kontrolka bagu napojená na kontrolku ABS, taky jsem to zjistil až doma v teple v garáži, když jsem měl shozený budíky. A pytle tam opravdu nebyly, jen fake záslepky, na které jsem tehdy neměl tak zkušené oko jako ted. Tehdy mě vůbec nenapadlo kontrolovat ty kontrolky, v jaké posloupnosti zhasínaj. Airbagy ted řeším dodatečně.

Nafoť to a dej sem.
Ok, hned jdu na to. Jenom mě zajímá, měl jsi tam ty odpory? Bylo možné na diagnostice udělat výmaz z registru, aby kontrolka ukazovala, že to je v pořádku?
mirpie

Příspěvek od mirpie »

odpory jsem tam neměl, jen místo žárovky červenou diodu, co blikala, pokud svítila kontorlka ABS.... Na diagnostice jsem s tím vůbec nebyl. Jednotku už jsem vyhodil do kopřiv a sháním novou co pojede. Mám i už pytel ve volantu. Ještě mi chybí ten pytel spolujezdce a hodinová pružina pod volant. Konektory se mi zdají ok.

Jo, rád uveřejním daný seriozní autobazar - Autobazar Jolacar Liberec, ul. Norská. Fakt frajeři, dokonce tu opravu zmastili tak ,že napojili hadičky předního a zadního ostřikovače do jednoho, takže at jsem mačkal ostřikování bud jen na přední nebo na zadní okno, teklo to i na tom druhém okně. To mě taky nenapadlo zkusit, taky koho jo :-). Těch skrytých překvapení jsem měl víc, ale auto už je ok, taky jsem mu věnoval tučnou finanční injekci a hodiny práce.
mirpie

Příspěvek od mirpie »

jinak jsem si ted vzpomněl, že někdo tady na foru nabízel ok airbagy i jednotku do Lantry za hodně gut cenu. Chtěl jsem vzít, ale pytel spolujezdce z Lantry do Coupé nepasuje, ostatní ano.
Rybář

Příspěvek od Rybář »

black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

to vypada docela ok. a co ten stred volantu - je tvrdy a nebo mekky - hodne tvrdy, hodne mekky? :lol: asi nejvetsi jistotu budes mit kdyz to sundas a podivas se. ale vypada to OK. videl jsem totiz uz hodne pripadu kdy to bylo videt uz z fotek heh :mrgreen: predpokladam ze mas lantru DO roku 1999, resp m.r. 1998 :mrgreen:

mirpie: ten autobazar pod kauflandem v Liberci - opravdu velice NEDOPORUCUJI, jejich pristup byl prisernej. viz nase diskuze - to mirpieho auto chtel koupit kamarad ale tenkrat jsem uz coupe mel takze jsme dost veci odhalili. Dale jsem tam byl s kamaradem prohlidnout renault 19, ten samy pristup a jeste navic jsme byli nalakany na jedno auto mimo bazar a taky to byla dobra past.

nejvic svinsky na jejich pristupu je to, ze v momente kdy jsme to auto prohlizeli my, tak tomu ty airbagy svitili, a ABS taky. po nasich upozornenich ze to vlastne nefunguje - pri brzdeni blokovali kola, jsme byli ujistovani ze to je vse v poradku a ma to tak byt.

no asi pak zjistili ze to tak nejde prodat tak to predelali a samozrejme ne kazdy ma cas projet 20 coupecek nez si naky koupi a jeste navic sebou taha cloveka co uz coupe ma, no a kor kdyz je na druhy strane republiky :-( zaplatpanbuh slo do dobrejch rukou a uz ted by mu mohlo moje ledacos zavidet :lol: osobne jsem spis cekal ze az ho nekdo koupi tak bude do pul roku na vrakaci, tak jsem se zmilil! ale to byl uz trosku offtopic..
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Rybář

Příspěvek od Rybář »

black_sheep píše:to vypada docela ok. a co ten stred volantu - je tvrdy a nebo mekky - hodne tvrdy, hodne mekky? :lol: asi nejvetsi jistotu budes mit kdyz to sundas a podivas se. ale vypada to OK. videl jsem totiz uz hodne pripadu kdy to bylo videt uz z fotek heh :mrgreen: predpokladam ze mas lantru DO roku 1999, resp m.r. 1998 :mrgreen:

mirpie: ten autobazar pod kauflandem v Liberci - opravdu velice NEDOPORUCUJI, jejich pristup byl prisernej. viz nase diskuze - to mirpieho auto chtel koupit kamarad ale tenkrat jsem uz coupe mel takze jsme dost veci odhalili. Dale jsem tam byl s kamaradem prohlidnout renault 19, ten samy pristup a jeste navic jsme byli nalakany na jedno auto mimo bazar a taky to byla dobra past.

nejvic svinsky na jejich pristupu je to, ze v momente kdy jsme to auto prohlizeli my, tak tomu ty airbagy svitili, a ABS taky. po nasich upozornenich ze to vlastne nefunguje - pri brzdeni blokovali kola, jsme byli ujistovani ze to je vse v poradku a ma to tak byt.

no asi pak zjistili ze to tak nejde prodat tak to predelali a samozrejme ne kazdy ma cas projet 20 coupecek nez si naky koupi a jeste navic sebou taha cloveka co uz coupe ma, no a kor kdyz je na druhy strane republiky :-( zaplatpanbuh slo do dobrejch rukou a uz ted by mu mohlo moje ledacos zavidet :lol: osobne jsem spis cekal ze az ho nekdo koupi tak bude do pul roku na vrakaci, tak jsem se zmilil! ale to byl uz trosku offtopic..
No, tu tvrdost teda popíšu těžko :lol: , ale zdá se mi v normálu. Bohužel sundat to neumím, resp. se toho bojím, abych s tím něco neudělal. Ale jestli máš nějakej zaručenej návod na bezpečné sundání, tak ho uvítám 8) Jo, vidíš, doplním jestě rok výroby.....
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Elektronika“