Vrzání v kufru
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Vrzání v kufru
Zakládám nové téma,třeba to někomu pomůže.Zhruba od 1000km se mi ozývalo z kufru podivné vrzání.Projevovalo se to hlavně na větších nerovnostech,kdy auto má tendenci se křížit.Najíždění na něco vyvýšeného jen jedním kolem.Už jsem to nevydržel a odvezl auto do servisu.Řekli mi,že to bude max.do druhého dne hotové.Jenže to nebylo tak jednoduché.Když jsem tam zavolal,tak jsem zjistil,že už rozebrali pomalu půl auta a nemůžou to najít.Nakonec našli,opravili a už je klid.Na levé nápravě zjistili obráceně dané vymezovací podložky na uchycení zadní nápravy.Měl jsem podezření na nápravu,ale na pravé a ne na levé straně.Docela se zvuky v tom autě přenáší.
Doufám,že už to byl na delší dobu poslední problém.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
- Reklama
Re: Vrzání v kufru
K tomu vrzání : je to si něco jiného ale....... ozývali se mi různé vrzavé pazvuky někde od levého sloupku, myslel jsem že to jsou zadní dveře a v servisu zjistili ,že to dělá bezpečnostní pás, respektivě naviják pásu. Když jsem se, v hlavně v zatáčkách ,trochu vyklonil v sedadle ,pás se pohnul a naviják začal povrzávat. Stačilo to promazat a je klid. Prý už si na to někdo taky stěžoval. Není to sice žádná závada ,ale otravuje to život.
Mě se někde ze zadu od kufru ozývá takové praskání, jako když se natápí plechové radiátory, neznělo to u tebe podobně?matysekul píše:Zakládám nové téma,třeba to někomu pomůže.Zhruba od 1000km se mi ozývalo z kufru podivné vrzání.Projevovalo se to hlavně na větších nerovnostech,kdy auto má tendenci se křížit.Najíždění na něco vyvýšeného jen jedním kolem.Už jsem to nevydržel a odvezl auto do servisu.Řekli mi,že to bude max.do druhého dne hotové.Jenže to nebylo tak jednoduché.Když jsem tam zavolal,tak jsem zjistil,že už rozebrali pomalu půl auta a nemůžou to najít.Nakonec našli,opravili a už je klid.Na levé nápravě zjistili obráceně dané vymezovací podložky na uchycení zadní nápravy.Měl jsem podezření na nápravu,ale na pravé a ne na levé straně.Docela se zvuky v tom autě přenáší.
i30cw, 1.6i CVVT COMFORT, ESP, SHINE RED, CZ 2009
Přesně takhle zní výdechy vzduchu při velkém rozdílu teplot v interieru a foukaného vzduchu.
Ale mělo by být poznat, že to jde zepředu.
Ale mělo by být poznat, že to jde zepředu.
Máš pravdu, zní to dost podobně, jenže tohle jde zezadu, možná vzadu vlevo, a je to ostrý kovový zvuk (v jednu chvíli se mi zdálo, že může jít i o sklo). Praská to většinou v zatáčkách, kdy má karoserie tendenci se kroutit, případně při jízdě po zvlněné silnici, při jízdě přes díru to moc nedělá.
dipol100:
najprv vylož celé rezervné koleso aj s klúčmi a prebehni sa...
najprv vylož celé rezervné koleso aj s klúčmi a prebehni sa...
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Dělá to i při všem vyndaném včetně zadních sedaček, rezervy , plata... Prostě jsou vzadu už jen páté dveře a plechy a dělá to stejně.
Mně to spíš připadalo jak vrzající staré dveře. A dělalo mi to hlavně při najetí jedním kolem na nějakou vyvýšeninu.
Tak to rozober ešte raz, vlez do kufru a nech ťa niekto prevezie (systém roys roys)
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Mě to dělalo něco podobného a byl to plast u zadního trojúhelníkového okýnka. Když to začalo vrzat, tak stačilo do plastu lehce ťuknout. Plast se nedotýká skla. Vyřešil jsem to kouskem Mirelonu mezi sklem a plastem.
Hyundai Getz 1.1 - prodáno
Hyundai i30 1,6 CRDi Comfort, 66 kW, Vivid Blue
Hyundai i30 1,6 CRDi Comfort, 66 kW, Vivid Blue
Zdravím,
nějakou dobu mi vrzalo a pípalo v kufru. Po dlouhém bádání a několika návštěvách servisu - vadný přední tlumič.
Tlumič vyměnili a je klid. Nevěřil bych že itík tak rezonuje.
i30cw 1,4
nějakou dobu mi vrzalo a pípalo v kufru. Po dlouhém bádání a několika návštěvách servisu - vadný přední tlumič.
Tlumič vyměnili a je klid. Nevěřil bych že itík tak rezonuje.
i30cw 1,4
HYUNDAI I30 1,6 GDI Weekend
mám něco podobného jako jsi popisoval od cca 700 km se mi ozyvá takové vrznutí nebo prasknutí při přejetí nerovnosti a v zatačkach, když se kříží karoserie. Dnes jsem to dal do servisu a zatím na nic nepřišli. Ten pazvuk vychází někde ze střechy v kufru kde je přichycen hagus, ale ten to neděla. Cely ho sundali a děla to pořád, takže jsem zvědav čím to bude. zítra budou pokračovat.matysekul píše:Zakládám nové téma,třeba to někomu pomůže.Zhruba od 1000km se mi ozývalo z kufru podivné vrzání.Projevovalo se to hlavně na větších nerovnostech,kdy auto má tendenci se křížit.Najíždění na něco vyvýšeného jen jedním kolem.Už jsem to nevydržel a odvezl auto do servisu.Řekli mi,že to bude max.do druhého dne hotové.Jenže to nebylo tak jednoduché.Když jsem tam zavolal,tak jsem zjistil,že už rozebrali pomalu půl auta a nemůžou to najít.Nakonec našli,opravili a už je klid.Na levé nápravě zjistili obráceně dané vymezovací podložky na uchycení zadní nápravy.Měl jsem podezření na nápravu,ale na pravé a ne na levé straně.Docela se zvuky v tom autě přenáší.
Nevíte kdy mam narok na nahradní vozidlo ?
Hyundai I30 CW 1.4 patriot 12/2010
Škoda fabia 1.4 Mpi 10/2003
tak jsem již třetí den bez auta a stale nezjistili příčinu toho pazvuku
Hyundai I30 CW 1.4 patriot 12/2010
Já tam měl tenkrát auto od pondělí do pátku