piskanie a presmikovanie remena

Moderátoři: Lukino, Moderátoři

Odpovědět
laxo18

piskanie a presmikovanie remena

Příspěvek od laxo18 »

ludia mam uz dlhsiu dobu problem ked vyslovene je pod nulou tak mi nenormalne zacne piskat remen neviem presne ktory to je ale vedsinou mi to robi ked idem do zakruty vytocim volant a zacnem sa pohynat vtedy to pocut najviac ked potom idem rovno ta kto chvilku piska a potom prestane a potom zase ked dojdem ku krizovatke uz mi menili v servise aspon 2 remene aj na klime aj na serve to piskanie je priserne ludia po mne kukaju potom co to mam s autom a citim sa fakt blbo
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
Reklama

shwaara

Re: piskanie a presmikovanie remena

Příspěvek od shwaara »

Ja mam asi podobny problem. Kdyz je venku zima, po nastartovani neco v motoru cca 1-2vteriny nahlas piska-vrze. Kdyz je venku vetsi zima, protahne se to klidne na 5vterin... Pak je uz klid.
Audi A6 quattro 4.2 V8 a Bel STI-Re + AL G9RX
ex: Peugeot 607 2.2i
ex: Hyundai Sonata 2.0i 2003
laxo18

Příspěvek od laxo18 »

no mne to niekedy zvikne robit aj dobru minutu ten zvuk je strasne silny rozmyslal som dat vymenit aj remenicu na tom remeni ci sa to nahodou nebude tym
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
mirpie

Příspěvek od mirpie »

vem si nářadí a zkus ten řemen dopnout. Když nepomůže, objednej nový a vyměň. Měl jsem ten stejný problém a začíná se to objevovat zas...Ty řemeny nic nevydrží, teda jak který...
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
shwaara

Příspěvek od shwaara »

K rannimu piskani se mi v nedeli pridala i dalsi vec: Jel jsem trochu ostreji z CB do Phy a v Praze se mi parkrat stalo, ze kdyz jsem brzdil se zarazenou rychlosti(treba na trojku) a pak jsem pridal plyn, tak se cca 2sec. nic nedelo, pak auto jednou az dvakrat skytlo a pak se normalne rozjelo. Myslite, ze to ma nejakou souvislost s remenem?
Mate tip na nejaky kvalitni remen pro moji Sonatu? Nejezdim s tim zrovna setrne, tak aby trochu vydrzel..
mirpie

Příspěvek od mirpie »

to škubnutí souvislost s řemenem nemá, spíš svíčky, kabely, nebo nějaký čidlo, nejspíš na škrticí klapce.
Jinak jak jsem psal výše, přišla zima a po startu mi opět piští řemen serva a to jsem ho před rokem osobně měnil, protože v servisu mi ho měnili ještě předtím a ten nevydržel ani měsíc :!: . Tak jsem ted opět objednal nový řemen. Měl jsem nabídku od mjauto.cz na Nipparts za 190.-, Contitech za 200,- a Gates za 340,-, kterej tam byl, co mi tam dal servis a nevydržel ani měsíc. Při plným rejdu to piští taky, nebo přejedu kaluž, spodkem auta mi to cákne na řemínek a jak kdybych přišel o servo. Volant jde ztuha jak ve felicii obuté na 205kách kolech, protože řemen si vesele klouže po řemenici čerpadla servořízení. Po 200m se třením a teplem odpaří voda už to zas jede. Napínat ho už ani nebudu, protože je pohledem vidět, že je pěkně sedřenej.
Takže po 20tis km co jsem s tím autem za rok ujel, budu dávat přátelé čtvrtý řemen na servo. Tentokrát zkusim ten Contitech.

mimochodem a trochu OT, za ten rok tam mám i třetí čelní sklo, mám smůlu na kamínky
shwaara

Příspěvek od shwaara »

Kamos mi porad tvrdi, ze na piskani remene po ranu pomuze namazat ho mydlem. IMHO je to kravina, pac to treni jeste snizi a maximalne jen snizi piskot. Zkousel to nekdo?:)
mirpie

Příspěvek od mirpie »

jak píšeš, snížíš koeficent tření mezi řemenem a řemenicí, pískot třeba zmizí, ale řemen ti bude prokluzovat a to pak celý čerpadlo servořízení můžeš hodit do kopřiv, když ti to netlačí do válce řízení kapalinu...To je to samý, jak když vletim do té louže, ta voda to taky spolehlivě namaže a v tu chvíli s tím točim, jak kdybych měl bud pidivolant, nebo gumy 300mm široký.

Jedině ten řemen napnout a když už nepomůže ani to, jedině výměna za nový. Vždyť to stojí dvě stovky a vyměněný to máš za 30min, jen je blbý, že třeba u coupé musim sundat i řemen od alternátoru, protože na řemenici vodního čerpadla je první v pořadí.

jinak nedopínat na krev, pak to odnese ložisko nebo hřídel řemenice vodního čerpadla
shwaara

Příspěvek od shwaara »

mirpie píše:Tak jsem ted opět objednal nový řemen. Měl jsem nabídku od mjauto.cz na Nipparts za 190.-, Contitech za 200,- a Gates za 340,-, kterej tam byl, co mi tam dal servis a nevydržel ani měsíc.
Na autokelly jsem ten nipparts videl za 3061Kc a Gates za 3233... :o
Dr Meduza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr Meduza »

btw ja mam na servu danej klinak od starline [-o< a ten se zda bejt v pohode uz docela dlouho, az sem se divil na to kolik stal
Ostatni remeny mam Gates a Nipparts a nevim o nich uz dlouho
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
durkes
*

Příspěvek od durkes »

Mne keď začal pískať remeň išiel som do servisu. Povedali, že je starý popraskaný a treba ho vymeniť. Cena remeňa 3600 Sk.
Objednal som náhradu od elitu za cca 550 sk. Ked som ho vymenil za tepla v pohode za studena pískal nepomoho ani došponovanie. Potom mi jeden starší pán povedal , že za sociku sa to zviklo poprášiť tým bielym práškom , ktorý používali v pneu servisovh do pneumatik , aby sa nelepila duša o gumu. Na moje prekvapenie chalani pneuservise mi povedali , že na to používaju detský zásip , teda púder na detské prdélky.
Ráno som trochu remeň poprášil samozrejme z nútra na drážkovanej strane a bolo ticho. Tento postup som musel zopakovat ešte 3 krát behom dvoch mesiacov ,ale od vtedy je už cca rok pokoj.Veľmi lacné riešenie oproti remeňu za 3600 Sk.
DRK
laxo18

Příspěvek od laxo18 »

durkes : mam presne taky isty problem ako ty nepomaha proste ani dosponovanie ale ked som skusil midlo tak cely motor totalne stichol ale nepremazal som ho cely lebo sa bude teraz menit za novy
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
Odpovědět

Zpět na „SONATA“