Trysky ostrekovačov
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Trysky ostrekovačov
Pani,
Zaujimalo by ma ako ste spokojni s tryskami ostrekovacov na vasich i30. Posledne dni v tomto pocasi pouzivam dost casto ostrekovac a zacinam nabudat dojem ze trysky striekaju prilis nizko. To ma za nasledok ze sa kvapalina nedostane na celu plochu celneho skla a stierace hlavne v hornej casti potom robia smuhy.
Snazil som sa aj spekulovat s nastavenim , ale mam pocit ze trysky sa nastavit nedaju.
Ake su vase skusenosti?
Zaujimalo by ma ako ste spokojni s tryskami ostrekovacov na vasich i30. Posledne dni v tomto pocasi pouzivam dost casto ostrekovac a zacinam nabudat dojem ze trysky striekaju prilis nizko. To ma za nasledok ze sa kvapalina nedostane na celu plochu celneho skla a stierace hlavne v hornej casti potom robia smuhy.
Snazil som sa aj spekulovat s nastavenim , ale mam pocit ze trysky sa nastavit nedaju.
Ake su vase skusenosti?
- Reklama
Re: trysky ostrekovačov
U mě je to to samé. Možná je to právě tou zimou, hustší náplň. Nejsem si jistý (spíš si to nevybavuju), ale mám takový pocit, že přes léto ostřikovače byly lepší.
Nazdar zello, mam presne ten isty dojem ako Ty Ja som auto kupoval teraz v zime a ostrekovace mi striekaju len mierne nad polovicu skla. Nehovoriac o tom, ze ich mozem pouzivat "len v meste", ked idem tak do 60km/h, pri vyssej rychlosti mi striekaju tak do stvrtky skla...
na rozdiel od Teba som trysky ale nepozeral, neviem ci sa daju nastavit, ale ked mate niekto nejaky dobry napad, sem s nim...
na rozdiel od Teba som trysky ale nepozeral, neviem ci sa daju nastavit, ale ked mate niekto nejaky dobry napad, sem s nim...
Naposledy upravil(a) Laxius dne 19 úno 2009, 11:40, celkem upraveno 1 x.
Hyundai Elantra, 1.6i Premium, 94kW, Marina Blue (2016)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
Ide skor asi o to ze v lete tie ostrekovace az tak nepouzivas, ale urcite viem ze v lete som s tym problem nemal. Obcas bolo treba odstranit cintorin musiek zo sklamr.mates píše:U mě je to to samé. Možná je to právě tou zimou, hustší náplň. Nejsem si jistý (spíš si to nevybavuju), ale mám takový pocit, že přes léto ostřikovače byly lepší.
-
- **
No je to hruza já mám ten samej problém!!!!
Jo, strikaj nizko u vsech tricitek, taky se to nekde resilo.
Mne to neva, nevidim to jako zavaznej problem. Jen se musi vic nasplichat. Pak sterace tu kapalinu rozetrou tam, kde potrebuju a ok.
Mne to neva, nevidim to jako zavaznej problem. Jen se musi vic nasplichat. Pak sterace tu kapalinu rozetrou tam, kde potrebuju a ok.
i30 1.4 + kn, 12/2007
Mám stejný problém.Při dálničních rychlostech můžu ostřikovat jak chci,a okna jsou furt upatlaná.Málem jsem napsal stříkat Bohužel seřídit nejdou,jedině silnější motorek ostřikovačů.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
A zkusili jste vzit slabou jehlu, strcit ji do ostrikvoace a hybat s nim? vcera jsem si tak poprve za rok a pul nastavil ostrikovani vys na Elantre...zustavaly mi tam smouhy. Ted je to nadhera.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Co jsem zjišťoval,tak jsou napevno.Možná mně někdo opraví,doufám.Nemají klasickou dirku,ale podélnou čárku .Neví,jestli jsem to popsal dobře.
Aha, tak to je nejaka Hjundajacka novinka:(
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Bohužel ,není ještě tolik informací o i30.Většinou musím porovnávat s Cee´dem.Technika je většinou stejná.Tam se to dost probíralo a vyplynulo z toho,že ostřikovače nastavit nejdou a řeší se to v rámci záruky.Vyměňují čerpadlo ostřikovačů za silnější.
really??matysekul píše:Bohužel ,není ještě tolik informací o i30.Většinou musím porovnávat s Cee´dem.Technika je většinou stejná.Tam se to dost probíralo a vyplynulo z toho,že ostřikovače nastavit nejdou a řeší se to v rámci záruky.Vyměňují čerpadlo ostřikovačů za silnější.
i30 1.4 + kn, 12/2007
Ale netuším,jestli je to i náš případ.To by chtělo vysondovat v servisu.
Když se zvedne přední kapota,jsou tam hadičky,které vedou k tryskám,které jsou umělohmotné kostičky s dvěma tryskami ve tvaru dvou vodorovných čárek.Ty trysky jsou nacvakávací,takže opravdu vypadá,že nejdou seřizovat.Když stojím,ostřikují na celou plochu, při jízdě o něco níže. Myslím,když se ostříkne na sklo nad stěrač,ten setře vodu nahoru a stékající vodu opět také setře dolů. Nemůže se tak stát - jak to je např. u škodovek - že vepředu jedoucí auto přestříkne své auto a pokropí auto za sebou. Mě vcelku na střed ostřikující stěrače vyhovují. Ale to nevylučuje to,že ostřikují o něco níže. Tak nevím,zda silnější motorek pomůže.matysekul píše:Co jsem zjišťoval,tak jsou napevno.Možná mně někdo opraví,doufám.Nemají klasickou dirku,ale podélnou čárku .Neví,jestli jsem to popsal dobře.
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000