Provozní náklady

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

zdenek76

Re: Provozní náklady

Příspěvek od zdenek76 »

aha, já jsem si furt myslel, že ty okenní je jeden velkej bag pro celou stranu vozu. Aspoň mi to tak přišlo z nákresů a crash testů.

Stejně mi to ale ani tak u toho Santíka nevychází na 12: 2 čelní + 2 boční + 6 okenních = 10. Ty zbývající 2 jsou kde? Jedno by mohl teoreticky být kolenní řidiče.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Reklama

O2Man
*

Příspěvek od O2Man »

Som rád ze niekto tú spotrebu 7,5l nafty potvrdil, pretoze nemam s tym skusenosti dal so to ako pribliznu hodnotu pre porovnanie.
O2Man ma pravdu, tiez mam Santa fe dovezene nove sice z Nemecka, ale papiere su Belgicke (asi preto, ze ja tam centrala pre europu) a mam 12 airbagov. 2 predne, 2 bocne a po 2 na kazdom stlpiku karoserie, aj na uplne poslednom (oni to tam montuju pre 7miestnu verziu a ja to tam aj ked je iba 5 miest). Takze posledne 2 su trochu navyse, ale je ich naozaj 12.

Ano,přesně tak jsou rozmístěné.....I u autorizovaného prodejce,tady u nás v Ústí kroutili hlavou. Co všechno výbava exlusive z Belgie má....Nedá se to vůbec srovnat s top. výbavou která jde do Čech........No a pak jsme jim ještě řekl cenu za jakou jsem si to sehnal,vlastně 1.5 roku staré auto a omdleli úplně :lol:
O2Man
*

Příspěvek od O2Man »

Zdenku :wink: 2x přední,2 x sedáky a 2x přední sloupek,2x středový sloupek, 2x Sloupek u zadních dveří a 2x sloupek u pátých dveří,tedy u kufru....Tj.12!! Prostě až to do mě někdo řachne,tak bude uvnitř jedna velká koule =P~
marco0
*

Příspěvek od marco0 »

Mne sa zase divili v servise, ze benzin V6 v novom santa fe este nevideli, bol som rad, ze ma "nevyhodili" so servisnou knižkou v nejakej belgickej hatlactine:).

Keby som im povedal za kolko som to nove auto kupil (cca 760 000Sk, cena v nemecku 23 700Eur, v tom case 1Eur-32Sk, vratane parkovaciek), tak by neverili, rozdiel bez dopravy oproti cene v SR cca 400 000Sk - nove V6 v SR ale v plnej vybave vtedy 1 150 000 (bez metalizy a parkovaciek) a diesel v podobnej po zapocitani metalizy, parkovaciek cca tiez 1 150 000 Vybava zodpoveda strednej vybave predavanej v SR a CR (myslim dynamic), akurat nie su 18 ale 17 kolesa a schranka klimatizovana laktova, ale zase su chrom.klucky, a prahy a aj tych 12 airbagov. A to som este prerobil!!! Teraz pred koncom roku mali novucicke benziny s navyse este vyhrievanymi sedadlami, tempomatom a radio s USB za 19600Eur (inzerat este je, neviem ci je aktualny) co pri terajsom kurze v SR 30,126Sk za euro je cena neuveritelnych 590 000 Sk. K tomu oficialna LPG prestavba za 68 000 Sk a je to ako diesel za 670 000 Sk.. pre neveriacich dam linka predajcu

http://www.auto-huenn.de/auto-hyundai-s ... -X4375.php

zial nemali ho aj tak v mojej farbe blue titanium, mali len vaciu vybavu, ta by mi nevadila, ale oni tam vzdy naperu automatiku
tomki
**

Příspěvek od tomki »

no chlapi to co vravite ze 13l nie je mozne pri crdi, tak bud mam nieco s autom /pripustam/ alebo neviem jazdit /toto velmi nepripustam/
Vcera som nuloval PC v zapche v centre BA smer tomasikova a biskupice, cas 16:55h, vysledna spotreba 15,1l. Ziadne zavody, len posuvanie sa s kolonami.
Takze to co pisete bud jazdite bez plynu a hrate sa na Lexus hybrid a pri brzdeni a dole kopcom vypinate motor :lol: . alebo jazda v meste u vas znamena rano jedna trasa do prace, poobede domov. Dokopy spravite par km v podstate jednym smerom tam a tym istym spät. Ja jazdim teraz len mesto krizom krazom, dodrziavam predpisy, pouzivam dost obchvaty, teraz som na spotrebe 13,8l. Doteraz som mal cca 13,1l, ale vcera som skusil cistu zapchu. Teraz som asi cca dobrych 5 nadrzi jazdil len cisto mesto, spotreba teda cca 13l.
Podotykam mam AT.
Zdeněk ČB
**

Příspěvek od Zdeněk ČB »

tomki píše:no chlapi to co vravite ze 13l nie je mozne pri crdi, tak bud mam nieco s autom /pripustam/ alebo neviem jazdit /toto velmi nepripustam/
Vcera som nuloval PC v zapche v centre BA smer tomasikova a biskupice, cas 16:55h, vysledna spotreba 15,1l. Ziadne zavody, len posuvanie sa s kolonami.
Takze to co pisete bud jazdite bez plynu a hrate sa na Lexus hybrid a pri brzdeni a dole kopcom vypinate motor :lol: . alebo jazda v meste u vas znamena rano jedna trasa do prace, poobede domov. Dokopy spravite par km v podstate jednym smerom tam a tym istym spät. Ja jazdim teraz len mesto krizom krazom, dodrziavam predpisy, pouzivam dost obchvaty, teraz som na spotrebe 13,8l. Doteraz som mal cca 13,1l, ale vcera som skusil cistu zapchu. Teraz som asi cca dobrych 5 nadrzi jazdil len cisto mesto, spotreba teda cca 13l.
Podotykam mam AT.
Mám pocit, že PC si nějak neumí poradit s výpočtem spotřeby při stání. Je to 14 dní co jsem byl na horách a měl jsem průměr cca 8l (za 250 km). Ráno jsem měl úplně zamrzlé auto tak jsem ho nastartoval, aby alespoň trochu povolily zamrzlá okna, s tím, že to za chvilku hasnu a půjdu škrabat. Jenže jsem se na chatě zakecal a na auto si vzpomněl až po cca 30 minutách. Průměrka mi naskočila na 11,5 l. Docela mně to vyděsilo, proto jsem se nedávno sháněl po tom jakou má SF spotřebu na volnoběh. I kdyby to za tu půlhoďku vzalo litr nemůže se průměr na 250 km zvednout o 3 litry.
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
O2Man
*

Příspěvek od O2Man »

tomki píše:no chlapi to co vravite ze 13l nie je mozne pri crdi, tak bud mam nieco s autom /pripustam/ alebo neviem jazdit /toto velmi nepripustam/
Podotykam mam AT.
Ahoj ,
byl jsem u nás v ústí v servisu a říkal jsem jim o problému, že jak je možné že já fakt v létě jezdím za 7,2 a někdo se nedostane pod 13. Vysvětlovali mi jak ty píšeš, že něco může být s motorem ale také těžká noha, pak také typ trasy. Je fakt, že většinou jezdím každý den do práce projedu město a pak 2O kiláků za město,ale auto v žádném případě nešetřím. A pak to nejdůležitější, filtr pevných částic. Je tam kvůli tomu,aby auto splňovalo normu euro 4. V čechách se začalo dávat na auto v červnu 2008. Na auta dovezené ze zahraničí nevěděli, ale říkali, že rozhodně dříve. Pokavaď tam filtr pevných částic je tak auto žere více a to zhrua o 1 až 1,5l na 100km. V Ústí servisujou SF samozřejmě i s automatem a v průměru se jejich spotřeba pohybuje cca 9l. Prodávám jak jsem nakoupil chlapi víc pro to udělat nemůžu.
tomki
**

Příspěvek od tomki »

bude to asi trasou, pretoze ak ides za mesto spotreba ide okamzite razantne dole. Raz som skusal ist na spotrebu po dialnici, usek cca 100km, rychlosti okolo max 110km/h, do mesta som vchadzal s 7,1l a do garaze parkoval uz s 8,5l.
Ak jazdia ludia jednu trasu trebars do mesta do prace, tak ano mozu hovorit ze 1/2 mesto, 1/2 okresky a hura spotrebu mam 8,6l ale je to blbost, lebo auto sa viac pohybuje po rovnych trasach. Ako som pisal 100% mesto mam spotrebu cca 13l.
Myslim ze tazku nohu nemam, serie ma ze nasa X5 s relativne tazkou nohou ma stale 10,4l a ani tuk. Natankujeme 90l, prejdeme min 850km na nadrz.
O2Man
*

Příspěvek od O2Man »

Jj,to chápu,ale jezdím tak 2x do týdne Prahu a 1x do měsíce Brno,nastavím na tempomatu 150 sátikilometrovou rychlost. Takže fakt nejezdím na spotřebu,v žádném případě.
dudl
**

Příspěvek od dudl »

radost citat tie vase spotreby skuste si ich porovnat s realnou od natankovania do natankovania :lol:
ps: pozor aj na kilometre u santa fe neni kilometer ako kilometer :roll:
tomki
**

Příspěvek od tomki »

no chalani asi bude naozaj problem so stanim a zapnutym motorom.
Vcera som sa pokusal ist uplne predpisovo trochu mesto ale stale obchvat, ked som vynuloval na semafore tak najprv hodil nejakych 44l, potom som to ustalil na 60km/h, hned klesol na 24, potom 14l, potom 9,9l ale to uz som musel trochu ubrat ked som pripajal na dalsi obchvat, z napajacieho pruhu som pridal, podotykam jemne ale hned to skakalo na 14,5l, potom zas dlho nic cca 10,2l, znova semafor a skoncil som doma na 13l.
Takze zrejme je to aj vela trasou, pretoze hoci idete cez mesto ale ako väcsina pise ze potom sa ide domov cca 15km konstantnou rychlostou hoci aj 140km/h spotreba vam ide hned dole. Lenze v meste to nie je mozne, lebo ten pocitac skratka vyhodnocuje priemer stale len podla plyn brzda. Jasne ze keby som vynuloval PC a urobil vonku napr 1/2 nadrze, skoncim so spotrebou niekde pre 9l. Potom aj keby som vosiel a ostal uz v meste tak priemerku bude stale ratat aj z mimo mesta. To sa mi stalo ked som absolvoval asi jednu celu nadrz mimo mesto so spotrebou 8,1l. Potom som uz jazdil len mesto a dlho asi 3 mesiace mi svietila priemerka 9,6l. Potom co som to vynuloval sa treti mesiac neviem dostat pod 12,5l.
Takze santa fe s AT v cisto mestskej premavke ci chcete alebo nie zerie min. 11l
shwaara

Příspěvek od shwaara »

A nemate to jedno? U minuleho auta jsem mel PP a stejne mi kecal. Nicmene jsem si spocetl, ze pokud se mam na bezne ceste krotit, nebo si tu cestu uzit, rozdil bude nejakych 100Kc. U Sonaty PP nemam, tak to neresim, proste kdyz je treba, tak natankuju, stejne je ted benzin levnej. :) Ale jako tema k diskusi dobry. Spis by me zajimalo, jak presne vam PP meri, jestli nejsou k nicemu. U oktavky 1.6i mi nikdy za cestu neukazal pres 10,5, i kdyz skutecna spotreba byla 14...
edit: a ab to melo najeky zaver: Rekl bych, ze spotreba (kor podle PP) je zbytecne precenovana velicina :)
Audi A6 quattro 4.2 V8 a Bel STI-Re + AL G9RX
ex: Peugeot 607 2.2i
ex: Hyundai Sonata 2.0i 2003
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

mě v octávce docela reálně pruměr je na 7 a u galíka ??? radši neřeším.ale jak to tady čtu tak mě bere mráz po zádech páč mám zálusk na santa fe nebo tucsona
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
shwaara

Příspěvek od shwaara »

Ten nastupce tucsona je krasnej! A SF je moc povedeny. A ta spotreba.... i tech prumernych 10-11 je u automatu a tak tezkyho auta s velkym odporem vzduchu a 5' prevodovkou fajn.
Audi A6 quattro 4.2 V8 a Bel STI-Re + AL G9RX
ex: Peugeot 607 2.2i
ex: Hyundai Sonata 2.0i 2003
damino

Příspěvek od damino »

:shock: CHCEM REAGOVAT NA SPOTREBU.PRIEMER-7-8L .MANUAL 2.2.TOMKI NEMA PRAVDU.MYSLIM ZE MA PNEU 20 PALCOV A CIPNUTE AUTO.OON SA S BEZNY SF NEMOZE VOBEC POROVNAVAT.JE TO INA KATEGORIA.POCITAC TO RATA INAK A CHIP SI ROBI SVOJE -ZIVOTNOST MOTORA???? :mrgreen: :mrgreen: AKOM OSPEVOVAL SF TAK NANHO KYDA. SORY...... =D>
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“