bi-xenony

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Radeoon
*

bi-xenony

Příspěvek od Radeoon »

Má někdo zkušenost z výměnou H4 za Bi-xenony? Třeba toto:http://www.levnealarmy.cz/eshop/xenony/ ... -slim.html. Četl jsem , že výměna H4 za H4 z velkou svítivosti ma pramály účinek. I když na Bi-xenonech patice pasuje, nevím jestli tam vlezou na délku za to zrcátko v reflektoru. Roky přibývají parálně z dioptriemi :shock: ,bylo by třeba přisvítit. Z barevným odstínem 5000k jeden známy bez problému přešel STK /auto MÉGANE SCÉNIC/ a při běžné kontrole taky bez problému. Tak nevím jestli do toho jít. Kdyby už to někdo na Getzu měl - dík za informaci
Reklama

x-plode
*

Re: bi-xenony

Příspěvek od x-plode »

ahoj a o jaky rocnik toho meganu se jednalo?pac podle vyhlasky nesmis pouzit xenony na paraboly ktere nemaji naklonovy senzor z duvodu oslneni,a getzik to nema.a vcera jsem menil obyc h4 za osram night breaker a je to znat.ale hold na ukor polovicni zivotnosti
getz 1.1l dynamic,space silver mica,2006
Laďa
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďa »

Já mám Bi-Xenony z http://www.el-diablo.cz. Jsou to 8000K (nádech lehce do modra) Na STK jsem s tím ještě nebyl, ale zatím u policajtů bez problémů. Ohledně svítivosti je to obrovský rozdíl oproti klasickým žárovkám. Co se týče montáže, tak tam není žádný problém. Myslím že špatně zapojit to nejde, kvůli konektorům. Každý kabel jde zapojit jen do správného otvoru. Alespoň si to myslím. (Už je to rok co jsem to zapojoval).
Jo a na http://www.el-diablo.cz to mají momentálně za 2840kč. (tím nedělám reklamu)
Laďa
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďa »

x-plode píše:ahoj a o jaky rocnik toho meganu se jednalo?pac podle vyhlasky nesmis pouzit xenony na paraboly ktere nemaji naklonovy senzor z duvodu oslneni,a getzik to nema.a vcera jsem menil obyc h4 za osram night breaker a je to znat.ale hold na ukor polovicni zivotnosti
Co je myšleno tím náklonovým senzorem? Není to náhodou to co se ovládá tím kolečkem nalevo od volantu, který sklápí světla níž, nebo naopak výš? Já jsem si to byl měřit u té zdi, kde se to měří a když to mám sklopené tak je to přesně tak jak má bý aby to neoslňovalo.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Ne, on ma na mysli nivelacni cidla na zadni naprave, ktera automaticky behem jizdy upravji sklon svetlometu. Jinak do getze jsem kupoval bixenony, ale nesly mii tam kvuli ty kovovy krytce. Po jejich prodeji jsem zjistil, ze se dala demontovat. A davat je tam stejne uz asi nechci.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Laďa
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďa »

Aha, já takový vychytávky jako nivelacni cidla neznám. :oops:

Pro Hardcam: Takže si je na Getzovi nezkusil, jak to svítí. :( No, já si myslím, že kdo zkusil jezdit chvíli s Xnenony / Bi-xenony, tak se k halogenovým žárovkám nevrátí.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Mam je na Elantre, vim, jaky je to rozdil...

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
JoKo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoKo »

+/- to plati aj pre cz, pretoze sa to riadi smernicami a predmismi podla EHK,EHS....
http://www.testek.sk/files/xenon.pdf
montáž svetlometov so svetelným zdrojom, ktorý má svetelný
tok vyšší ako 2000 lúmenov (to sa týka najmä svetlometov s výbojkami), je možná výhradne
v kombinácii so schváleným zariadením na čistenie svetlometov a zariadením na automatické
nastavovanie sklonu stretávacích svetlometov
Nelegálne úpravy spočívajúce
v náhrade halogénových svetlometov výbojkovými možno často identifikovať podľa
pôvodného zariadenia na nastavenie sklonu stretávacích svetlometov manuálne ovládaného
z miesta vodiča a chýbajúceho zariadenia na čistenie svetlometov. V danom prípade môže byť
samotný vymenený svetlomet schválený na použitie s výbojkou (označený príslušným symbolom „D“
pri schvaľovacej značke), ostatné znaky na vozidle však jasne svedčia o neoprávnenom zásahu.
Legálnym spôsobom, ako vozidlo dodatočne vybaviť xenónovými svetlometmi, je odborná montáž
sady (systému) xenónových svetlometov obsahujúcej všetky požadované zariadenia, ktorá je na tento
účel a pre konkrétny typ vozidla schválená. Takáto sada je spravidla v porovnaní s nelegálnou
úpravou výrazne drahšia.
Postup
kontroly možno zhrnúť do nasledujúcich bodov:
1. Identifikácia svetlometu (schvaľovacia značka, symbol zdroja svetla pri schvaľovacej značke,
príslušnosť svetlometu ku kontrolovanému vozidlu) a posúdenie toho, či mu namontovaný zdroj
svetla skutočne zodpovedá.
2. Kontrola zariadenia na čistenie svetlometov (posúdenie montáže na vozidle, prípadne kontrola
funkčnosti).
3. Kontrola zariadenia na automatické nastavovanie sklonu svetlometov (identifikácia jednotlivých
súčastí zariadenia a ich montáže na vozidle, prípadne kontrola funkčnosti, ak ide o dynamické
zariadenie).
na svk sa uz zacala policia nahanat ludi s nelegalnou prestavbou. predpokladam, ze zachvilku je to aj v cz.
takisto je to na odobratie technicaku, nakolko na aute su namontovane nehomologovane doplnky. v pripade havarie je to pritazujuca okolnost, pretoze staci pvoedat, ze ma oslepil nelegalne domontovany xenon a...
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj

hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

U nas uz to taky hlidaj...uvidime.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Korálek

Příspěvek od Korálek »

Nic proti Harde ale asi jsi vymyslel novej typ xenonů :)
od kdy se dávají čidla na automatickou regulaci sklonu světlometů na zadní nápravu?
Já měl pocit že tyhle čidla jsou na předku :)
Hyundai Accent LC 1.3 12V,3dvéřák,prodán
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
JoKo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoKo »

Korálek píše:Nic proti Harde ale asi jsi vymyslel novej typ xenonů :)
od kdy se dávají čidla na automatickou regulaci sklonu světlometů na zadní nápravu?
Já měl pocit že tyhle čidla jsou na předku :)
su na zadnej naprave. na prednej naprave ich nepotrebujes. auta, kt. maju automaticku regulaciu vysky na zadnej naprave {citroen - active??, alfa romeo - nivomat...}nemusia mat automaticku regulaciu svetiel.
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj

hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Koralek: zkus si dat do kufru neco hodne tezkyho a pak mozna pochopis, proc na zadni napavu....

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Radeoon
*

Příspěvek od Radeoon »

Ten megan je jeden z prvních, určitě před rokem 2000. Chtěl bych se zeptat Ládi, jestli je třeba vyhodit z parabole tu krytku co je před H4, nebo se tam ten bixenon dá zasunout za ní. Určitě to má vliv na světlo, asi odráži část světla zpět na parabolu a pak zpátky dopředu. Zapojení elektriky není problém.
Laďa
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďa »

Nevím kterou krytku máš na mysli, já jsem vymontoval klasickou H4 a vyměnil za Xenonovou a nevzpomínám si že bych řešil nějaké krytky. Jinak ta xenonová žárovka ve světle vypadá nějak takhle.
Přílohy
světlo.JPG
světlo.JPG (92.1 KiB) Zobrazeno 1329 x
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Ne, neni potreba ji sundat. Ale pokud koupis drazsi typ bixenonu, tak ten ji ma taky pro pripad, ze auto (treba BMW) ji mit nebude. A najednou se mi tam vybojka o pul cm nevesla...

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Odpovědět

Zpět na „GETZ“