Listová pera
Moderátor: Moderátoři
Listová pera
Ahoj všichni. Potřebuju akutní pomoc. Dneska jsem byl na garančce a zjistili mi prasklé listové pero na zadní nápravě. Samostatně se sehnat prý nedá a celá sestava v originálu na jednu stranu stojí 10,5 tisíce Kč bez DPH. Jakou máte kdo zkušenost, dá se sehnat náhrada nebo to doplnit z jiného auta? Třeba Ford Tranzit. Díky za každou radu.
H1 2,5TCi 6Van, hip hop red, pracovní
- Reklama
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
Re: Listová pera
Jestli jsi byl na garančce, tak by Ti to měli přece vyměnit zadarmo, když je to v záruce. Garančka = záruční prohlídka. Byla by tady možnost sehnat péro z vrakoviště - hyundaiské je v Úvalech u Prahy. Více na internetu. Péra se dají renovovat překováním, ale jestliže praskne list, udělat se s tím nic nedá. A rozumím i tomu, že se neprodávají jednotlivé listy, protože dát jeden nový list mezi staré a unavenější by znamenalo, že se Ti změní charakteristika pérování a bude jiná i ve vztahu k protilehlému péru.
Už jsem také uvažoval o tom jak péra ochránit. Kdysi se na Trabanta (měl příčná listová péra) prodával takový jako futrál, listové péro se umylo a celé pomazalo tlustou vrstvou vazelínoy a pak se na to ten futrál přetáhl. Docela to chránilo. jenže na H1 nic takového není a nepřišel jsem na to, do čeho péro zabalit, aby to drželo.
Už jsem také uvažoval o tom jak péra ochránit. Kdysi se na Trabanta (měl příčná listová péra) prodával takový jako futrál, listové péro se umylo a celé pomazalo tlustou vrstvou vazelínoy a pak se na to ten futrál přetáhl. Docela to chránilo. jenže na H1 nic takového není a nepřišel jsem na to, do čeho péro zabalit, aby to drželo.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
No, to jsem si taky myslel, že když je to garančka, že je to vlastně záruka. Bohužel, všechno se platí. I blbá žárovička v parkovačce. Podle mě nemá smysl jezdit do značkového servisu, protože je to drahý jako prase a stejně se pak ničeho nedovoláš. To už jsem přestal jezdit i do Prahy,kde jsem to koupil, tam je to ještě dražší.
Máš nějaký kontakt na to vrakoviště?
Zatim díky
Zatim díky
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
No je to v Úvalech u Prahy, ulice Škvorecká (areál cukrovaru) tel. 724 246 087 nebo mobil 602 305 271. A asi to bude na všechny typy hyundaiů.
Já s tím taky už nejezdím do značkového. U nás ve vísce je jeden kluk, má servis a má i diagnostiku na hyundaie. Můžu si u toho být a servisní prohlídku po 10 tisících zvládne za necelých 3 tisíce korun, pokud něco nemusí spravovat (a když si olej přinesu - filtr dodá). No a je zavedený u Elitu, takže když na něco ráno příjde, objedná díly a kolem oběda je tam má. No a udělá při tom i takové prkotiny, jako oškrábání loupající se barvy na nápravách a zatření novou barvou. No a razítko do servisky ti tam taky dá. Autopalace Butovice nebyl ochten jít pod 9 tisíc.
Já s tím taky už nejezdím do značkového. U nás ve vísce je jeden kluk, má servis a má i diagnostiku na hyundaie. Můžu si u toho být a servisní prohlídku po 10 tisících zvládne za necelých 3 tisíce korun, pokud něco nemusí spravovat (a když si olej přinesu - filtr dodá). No a je zavedený u Elitu, takže když na něco ráno příjde, objedná díly a kolem oběda je tam má. No a udělá při tom i takové prkotiny, jako oškrábání loupající se barvy na nápravách a zatření novou barvou. No a razítko do servisky ti tam taky dá. Autopalace Butovice nebyl ochten jít pod 9 tisíc.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
Jestlize mas auto mladci nez 3 roky,tak ti to musej vymenit na zaruku!jestli je starsi tak to musis zaplatit.oto píše:No, to jsem si taky myslel, že když je to garančka, že je to vlastně záruka. Bohužel, všechno se platí. I blbá žárovička v parkovačce. Podle mě nemá smysl jezdit do značkového servisu, protože je to drahý jako prase a stejně se pak ničeho nedovoláš. To už jsem přestal jezdit i do Prahy,kde jsem to koupil, tam je to ještě dražší.
Zatim díky
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Jo, v listopadu to bylo 3roky. Tak mam smůlu.
-
- *
No a nebo to zkus sehnat neorigo http://www.automatejcek.czoto píše:Jo, v listopadu to bylo 3roky. Tak mam smůlu.
Listove pero sa da zvarit (dokonca aj z nakladneho auta), len musi byt dodrzany technologicky potup t. j. spravna volba elektrody + postup zvarania.
Prasklá listová pera jsem řešil letos na jaře. Jelikož moje H-1 je firemní auto tak dostává docela zabrat. Když jsem viděl cenu co by to vyšlo nový tak jsem . Já to řešil na http://www.listova-pera.cz/ a domluva byla naprosto v pohodě. Pera jsem jim tam poslal, zhodnotili stav poslali cenu. Stačilo vyměnit na každý straně leden list a ostatní listy "nahamrovat". Zadek mám teď trošku výš a pořídil jsem to kolem 4000,- vč. poštovného.