Jak často mazla mejete?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Jak často mazla mejete?
Vzhledem k par nemistnym poznamkam ohledne povrchove upravy meho vozu (Borku:) ), jsem se rozhodl usporadat anketu, jak casto mejete sveho . A muzeme i diskutovat, zda kartace opravdu nici lak, nebo jestli se vyplati mejt ruca na zahrade kazdy tyden.
Audi A6 quattro 4.2 V8 a Bel STI-Re + AL G9RX
ex: Peugeot 607 2.2i
ex: Hyundai Sonata 2.0i 2003
- Reklama
Re: Jak často mazla mejete?
Snazim se vic jak 2x tydne wapkou...tj. minimalne 10Kc, ale vetsinou davam sampon, vodu, nakonec vodovosk (3x10Kc). ikdyz dneska prselo, zajel jsem umyt....a hned domu.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
wapkou? Dyt je venku zima... navic wapku moc nemuzu kvuli vybaveni.. Nechavam to oprset a kdyz je nejaka akce, kde by bylo fajn mit cisty auto, tak ho umyju v mycce na nejlevnejsi program :)Mit asi nove/temer nove auto, tak bych k tomu asi pristupoval jinak, ale moje sonata ma po predchozim majiteli nemalo skrabacu a ja ji uz dva ne zrovna male taky ustedril a kdyz je umyta, tak se ne moc pekne vyjimaji..
Audi A6 quattro 4.2 V8 a Bel STI-Re + AL G9RX
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Jsem tě inspiroval k anketě? Dal jsem jednou za čtvrt roku(v létě tak jednou za měsíc).Tiburon ještě myčku nezkoušel a myslím,že ještě nějaký ten rok zůstanu u ručního mytí.Koupil jsem i elektr.leštičku-na střechu,kapotu a pod.rovné plochy je dobrá,ale dveře,zadek a další členité části u Tiburona je lepší dělat ručně. Teď tady stále prší,tak s mytím ještě počkám.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V zimě teď jen výjimečně, když je i přes noc nad nulou. Vlastně jsem ho myl asi jen dvakrát, do WAPky vždycky naházím snad 150 Kč. Nejprve pořádně našampónovat a tlakem odstranit největší bordel. Pak tím kartáčem uvolnit hlavní špínu, ale je celkem jemný, takže moc neškrábe, a ty vlasové škrábance si nechám potom někým vyleštit. Pak to vemu pořádně vodou, včetně podběhů, kola, i trochu spodek (kam došáhnu). Na závěr houbou nebo hadříkem otřu prahy, okraje dveří a další místa. A občas to pak přestříkám tím voskem. Obvykle se pak jedu na deset minut projet, aby to dobře uschlo a nezůstávaly kolečka.
V létě to samé, ale častěji, prostě pokaždé, když se za to špinavé auto začnu stydět
V létě to samé, ale častěji, prostě pokaždé, když se za to špinavé auto začnu stydět
Každé umytí přináší škrábance. A bývá pravidlem, že když člověk auto umeje, do 1/2 hodiny prší a autí má zase jak prase Takže max. 1x za 3 měsíce ho řádně umeju teplou vodou a houbou a pak navoskuju. Žádná myčka - vše poctivá ruční práce!!!
Dodo
Škoda Octavia II, 1.9 TDI PD, 77kW motor BKC, 4x4 a pár úpraviček
Prodám:
Letní 4ks Michelin rozměru: 205/60 R15 91H na originál kolech + originál nikdy nejetá rezerva
Zimní 2ks Continental a 2ks Unigom Montreal obojí rozměru 195/65 R15 91H
Škoda Octavia II, 1.9 TDI PD, 77kW motor BKC, 4x4 a pár úpraviček
Prodám:
Letní 4ks Michelin rozměru: 205/60 R15 91H na originál kolech + originál nikdy nejetá rezerva
Zimní 2ks Continental a 2ks Unigom Montreal obojí rozměru 195/65 R15 91H
- DEDe
- Kontaktovat uživatele:
Ja meju cca 1x za 14 dni nebo 3 tydny podle pocasi v lete meju casteji vetsinou podle toho jak vypada pocasi kdyz je v zime porad mokra silnice tak sem to myl jen parkrat kdyz sem se chystal nekam na akce kde bylo vic lidi S tak peknym autem nemuzu prijet jak prase preci kdyz sem si ho koupil vlastne i na paradu )) spis sem to jen oplachoval od soli. jinak chodim taky na wapku za rok sem byl i 3x v normalni kdyz nebyl na wapku cas. Do wapky nahazu tak 60 nejlepsi zkusenost v brne na OMW maj tam oproti shellce vyssi tlak a hlavne je videt ze samponem tak nesertri, nejdriv ostriknu at popadaj kaminky a neposkrabu to nema, pak to kartacem ojedu ostriknu vodou a nakonec vosk a jak uz je to temer suche dolestim tou mikrovlaknovou uterkou co je ted IN
Ted najare jak bude pekne a budu doma u garaze a ne na ulici v brne chci si rozlestit skrabanecky tou pastou s malym brusnym efektem a poradne zalestit voskem Turtle Wax, koupil sem i na kozene sedacky nejaky pripravek taky Turtle Wax ale tomu moc neverim ze poznam rozdil. No najare znej udelam fesaka jako kazdej kdyz sviti slunicko a auto je poradne vylesteny to lidi hned vic cucej
Ted najare jak bude pekne a budu doma u garaze a ne na ulici v brne chci si rozlestit skrabanecky tou pastou s malym brusnym efektem a poradne zalestit voskem Turtle Wax, koupil sem i na kozene sedacky nejaky pripravek taky Turtle Wax ale tomu moc neverim ze poznam rozdil. No najare znej udelam fesaka jako kazdej kdyz sviti slunicko a auto je poradne vylesteny to lidi hned vic cucej
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
Podzim -> jaro nemyju vubec. Jaro -> podzim myju tak jednou za 2 mesice. Krom toho jednou na jare a jednou na podzim i navoskuju. Myju ruco a vytiram svedskou hadrou "do sucha", aby nezustavaly kapky, k voskovani pouzivam Turttle Wax.
Tak jsem hlasoval, ze jednou za 1/4 roku , v prumeru to tak vyjde
Tak jsem hlasoval, ze jednou za 1/4 roku , v prumeru to tak vyjde
Hyundai i30-2012 Style 99kW 04/2012...soucasnost
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
Tak mám tři měsíce a za tu dobu jsem to myl 6x. Zatím mě to ještě baví, takže vždy ručně Tzn. 6:3= 2x měsíčně mi to vychází
Hyundai Tuscani 2003, 2.7 V6
- DEDe
- Kontaktovat uživatele:
taky tak , jako mit tak pekny auto a porad zaflakany to by nemelo cenu ho ani mit ze? Vsak kdyz by to clovek myl jednou za 1/4 roku tak to ma za tyden zase jako prase pokud prsi takze 95 procent roku jezdi se spinavym autem Ja si ho taky opecovavam kdyz uz to ma vypadat tak at vypada, i kdyz treba mamka z toho ma prcu ze to prej lestim porad me to neprijde jednou za 14 dni gor kdyz je pekne na jare treba a jede se nekam na vylet neni nad to mit nabliskane auto mam z toho dobrej pocitFreeSoul píše:Tak mám tři měsíce a za tu dobu jsem to myl 6x. Zatím mě to ještě baví, takže vždy ručně Tzn. 6:3= 2x měsíčně mi to vychází
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
já asi tolikrát jak za rok prší ale opravdu tak 5x za rok a ručně 0!!!!!
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Je to tak. Nevím jak by to vypadalo, kdybych to myl 1/4 roku. Teď mi to vydrží po umytí jakštakš 3 dny ok a pak je to zase zaprasený Už se právě nemůžu dočkat na to jaro, kdy mi to nablýskaný vydrží déleDEDe píše:taky tak , jako mit tak pekny auto a porad zaflakany to by nemelo cenu ho ani mit ze? Vsak kdyz by to clovek myl jednou za 1/4 roku tak to ma za tyden zase jako prase pokud prsi takze 95 procent roku jezdi se spinavym autem Ja si ho taky opecovavam kdyz uz to ma vypadat tak at vypada, i kdyz treba mamka z toho ma prcu ze to prej lestim porad me to neprijde jednou za 14 dni gor kdyz je pekne na jare treba a jede se nekam na vylet neni nad to mit nabliskane auto mam z toho dobrej pocitFreeSoul píše:Tak mám tři měsíce a za tu dobu jsem to myl 6x. Zatím mě to ještě baví, takže vždy ručně Tzn. 6:3= 2x měsíčně mi to vychází
Prozatím si to užívám nejvíc večer na benzinkách, když je auto vyleštěný a leskne se jak kdyby mělo záři
Hyundai Tuscani 2003, 2.7 V6
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
ale nejsem zas takový prase
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
schwaara: no a ze je zima? Vzdyt je na wapce stejna voda jako v mycce a kdyz byla wapka zamrzla, pochopitelne jsem nemyl. Snazim se mit auto porad hezky cisty, ale nejde to. Bud meju za 10Kc jen tlakem nebo trojkombinaci - sampon, voda, vodovosk (3x10Kč) - a susim za jizdy...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Já mám doma myčku, se kterou žiju skoro 30 let. Jak to dělá nevím, ale vždycky je to perfektní zvenku i zevnitř. Co vím, dělá to tak 4x za sezónu a v zimě má volno.