Tonovani oken

Jak upravit svého hjundaje.

Moderátoři: Farrael, Engineer, Moderátoři

Kolik
*

Tonovani oken

Příspěvek od Kolik »

Ahoj,
chci si nechat tonovat okna u Hyundai Getz. Nemate nekdo kontakt na nekoho, kdo se tim zabyva a udela mi cenu? Jsem z Prahy... Taky jsem se chtel zeptat, jak je moc realny si nechat udelat treba cely auto 50% folii, protoze mi bylo receno, ze u ridice a spolujezdce nemuze byt vic nez 30%, coz je malo a rad bych mel cele auto stejne. Da se to zaridit, nebo je to prilis riskantni? Zatim jsem dostal nabidku od Trieste za 5212 Kc vc. dph a Autosklo Holesovice za 6 200 Kc, ale to je kombinovana folie.
Diky za rady!
Reklama

Hardcam

Re: Tonovani oken

Příspěvek od Hardcam »

To jsou naky velky ceny, jsou firmy, co delaj za 3500Kc takhle maly auto folii Lumar. Ja mam 85% zatmaveni, 15% propustnost, atesty a karticku mam svoje...na STK jsem nebyl, ale policie me stavela nekolikrat a nezajimalo je to.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

Kolik píše:Ahoj,
chci si nechat tonovat okna u Hyundai Getz. Nemate nekdo kontakt na nekoho, kdo se tim zabyva a udela mi cenu? Jsem z Prahy... Taky jsem se chtel zeptat, jak je moc realny si nechat udelat treba cely auto 50% folii, protoze mi bylo receno, ze u ridice a spolujezdce nemuze byt vic nez 30%, coz je malo a rad bych mel cele auto stejne. Da se to zaridit, nebo je to prilis riskantni? Zatim jsem dostal nabidku od Trieste za 5212 Kc vc. dph a Autosklo Holesovice za 6 200 Kc, ale to je kombinovana folie.
Diky za rady!
ja sem delal coupe a byl sem na 3800 a podobne velky auta vychazeli tak nejak stejne. Folie uz nevim typ ale docela kvalitni i praci si nemuzu vynachvalit ale bohuzel brno.

S tmavosti dopredu nemuzes dat defakto nic protoze onech 30 procent maj novy auta uz z vyroby kdyz na parkingu stojis velde starsich aut felda a podobne poznas to ze to maji vic pruhledne takze tonovany to uz maj temer vsichni jen si toho clovek nevsimne.

uz sem tu nekomu psal nazory zkus pohledat je tu uz nekde vlakno o tonovani. Policie se spis ridi tim jak vidi na ridice kdyz je uvnitr pokud to budes mit jak mafie a neuvidiej tam ani prd tak te zdrbou pokud je to ze te videj tak zjistovat jestli mas 50 nebo 70 nebudou.
ja mam vepredu 25 pruhlednost a je to akorat si myslim vepredu kdyz das 50 tku tak to ani nepoznas skoro (skoro stejne tak jak ted tam mame 70 ani o tom nevime) kdyz sem si to byl delat sam mi rikal ze 50 nema temer cenu a zkousel sem to i prilozit a fakt je to temer pruhledne ono to spis zadrzi svit ale opticky to neni ze je videt pulka.
niz nez 25 bych nesel kuli tomu ze vecer pak blbe vidis do bocnich zrcatek na couvani nebo i normalne prez okno kdyz je vedle treba cyklista nebo tak ten vyhled by byl uz fakt omezenej a svym zpusobem nebezpecnej.

Vzadu si to muzes dat tmave jak chces jen vecer nesmis pocitat s couvanim prez zpetny zrcatko ale nadruhou stranu te nikdo neoslni ani s xenonama a jede se vecer pohodlneji stejne tak te neoslnuji v bocnich zrcatkach vecer se opravdu jede o dost prijemneji o tom nikdo moc nemluvi ale ja to vidim jako velky plus.

nakonec to mam 25 predek 05 maly okynka a 15 zadek , Typek mi radil ze mit to auto on da si vsechno 15 a te to stejne pokud to tak nechci a chci mit 25 predek pak dat bocni 05 aby tam byl rozdil . Prej vypada lip kdyz bud tam rozdil v tech oknech neni vubec a kdyz uz teda je tak vetsi pokud je to podobne napr 25 predni a 15 zadni vypada to blbe a muzu potvrdit ze kontrast je lepsi.

15 sem si tam nedal na predek i kdyz on mi to doporucoval , pravda je ze lip by to vypadalo ale....opravdu by to uz bylo horsi stou bezpecnosti a couvanim vecer uz i takle je to nekdy nahrane ze si okynko stahuju kdyz nekde neni ani poulicni osvetleni.

muj zaver: Do 50 tky nechod nema to cenu kdyz uz do 25 atest na dverich mit budes ale nebudes to mit na karticce ale to by si nemel zadnou vepredu. A dozadu je to na tobe.
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
Haer

Příspěvek od Haer »

Přesně jak píše DeDe...
Já mám přední 70, zadní a zadní boční 15, klasické černé od SunShieldu a naprostá spokojenost. Je to dost kontrastní a zatímco vepředu se skla jeví jako tónovaná, zadní se zdají zatmavená. S menším kontrastem by to asi vypadalo divně, jako kdyby část vybledla :oops: I přes ty zadní tmavé je za dne ven pěkně vidět, jen couvání ve tmě, kde není řádné osvětlení, je tak trošku naslepo, protože středem auta pak není vidět. Pokud to tam neznám, raději si to zajdu obhlídnout :D
Pokud se nepletu, tak to celé stálo před dvěma lety kolem 3 litrů, děláno taky v Brně, prakticky na počkání za jedno odpoledne. Kontakt mám, ale asi moc nepomůže. Zpočátku mě zlobila jedna věc - když večer za mnou jelo auto, tak na zadním skle dělaly jeho světla násobný odraz na nerovnostech folie, jak se vlní přes pásky vyhřívání. Ale po čase si na to člověk zvykne a je to v pohodě. Navíc jak píše Dede, nevzpomínám, že bych od těch dob měl problémy s oslňováním zezadu.
Původně jsem dával fólie kvůli omezení tepla při sluníčku a aby nebylo dozadu vidět, když občas jedu naložený a nemám vzadu plato. To první se zcela míjí účinkem, v interiéru to není poznat, i když sluníčko přes fólii peče o něco míň. Zatmavení se podařilo, ale pokud je jasný den a slunce pálí, je malinko dovnitř stejně vidět. Tmavší jsem ale dávat nechtěl, aby to nebylo moc tmavé a nebyly s tím v noci potíže.
Tmavší než 50 bych na předek nedával. Jednak kvůli četníkům, jednak kvůli vlastnímu výhledu hlavně v noci a za šera, a taky aby přes auto bylo vidět, když stojí někdo vedle na křižovatce a nakukuje skrz, zda bude volno. A konečně osobně mám lehkou averzi vůči autům, které mají zatmavený předek, protože za volantem většinou sedí namistrovaný holobrádek, který o řízení moc neví, ale všem chce ukázat, jaký ja mafián... :roll:
Hyundai i30-2012 Style 99kW 04/2012...soucasnost Obrázek
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano Obrázek
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
Uzi77
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uzi77 »

http://www.autofolie-bezpecnostni-folie.cz/ jsou tu i ceny ktery se nemení
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... &start=165 na dvanacte strane fotka mojeho matrixe zadek HP5 předek a kufr HP15 (doporucuji ja i prodejce instalator) a vypada to stejne =D>

Dále vyšší auto s oknama jako výkladní skříne je třeby tmavsích oken vzadu mam dve deti a ven je videt pekne
POkud zatmavíš předek i o MINIMUM zapomen na to ze pojedes třeba do rakouska [-X pokud nemas dost penez a nervy pak jedine nožík a odloupnout folii :D

Jeste dulezita rada az budes po peti dnech vracet tesnení u okna z5 udelej to necim jinym jako oknem podreš si folii (povol si treba tapec je to jednoduchy )
Matrix 1,5 CRDi R.V. 2008
Laďa
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďa »

Tak já jsem si dnes nechal taky zatónovat Getzíka. Vepředu mám AP 70 a zadní AP 20. Za 3400kč
PS: Pořád na zimních :(

Obrázek
LongStar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LongStar »

Foto nevidim!
Jak dlouho jim trvala prace???
:hyu: S-coupe s Fénem:)
ScoupeTech ->->->->->->->VWGolf-IV Objem stylem nenahradíš!!!
Laďa
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďa »

Byli dva a trvalo to maximálně 1hodinu i s vybíráním odstínu. U aplikace jsem byl celou dobu přítomen.
Václav Jelínek
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Jelínek »

To je pravda todle sem si stáhnul si chci taky nechat dát folije, psalito jako stanovisko Minysterstva dopravi co je a neni povolený :) : Základní závady vozidel ohrožující bezpečnost provozu na pozemních komunikacích jsou uvedeny v ustanovení § 36 odst. 3 b) vyhlášky MDS č. 341/2002 Sb. o schvalování technické způsobilosti a technických podmínkách povozu vozidel na pozemních komunikacích (dále vyhláška č 341/2002 Sb.), podle kterého je „ztemnění čelního skla na propustnost zjevně nižší než 75 % nebo ztemnění předního bočního skla na propustnost zjevně nižší než 70 %“ hodnoceno jako závada, která ohrožuje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích a vozidlo nesmí být , s výjimkou nouzového dojetí užito v provozu na pozemních komunikacích. Policie ČR při silničních kontrolách vozidel postupuje podle tohoto ustanovení. :(
Lantra 1,8GT 16v r.v.93
Scoupe 1,5LS r.v.93 Prodáno
Škoda 120GLS r.v.85
Chevrolet Camaro 5,0 Z28 r.v. 1990
Galloper 2,5 73kw r.v. 1999
Limitz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Limitz »

o těch předních bočních sklech sem věděl, ale nevěděl sem že se může zatmavit i čelní sklo :shock:
:hyu: Hyundai Lantra 1.8 r.v. 1996 :hyu: R.I.P.
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km :D
Limitz89@seznam.cz
Uzi77
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uzi77 »

no jo no akorát ze kluci policajtsky nemaj zatím žádnej měřák na měření zatmavení oken hh takze se na to můžou vykašlat. a nemaji ho ani na technické kontrole zatím totiž žádnej homologovanej a schválenej přístroj není =D>
Matrix 1,5 CRDi R.V. 2008
Laďa
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďa »

Limitz píše:o těch předních bočních sklech sem věděl, ale nevěděl sem že se může zatmavit i čelní sklo :shock:
Čelní sklo se zatmavit nesmí a to ani průhlednou fólií, jedině se tam může dát pruh. Je to z důvodu že čelní sklo je bráno jako úniková zóna. Když např. otočíš auto na střechu a nepůjdou otevřít dveře, tak se přes okna s fólii nedostaneš, protože to nerozbiješ.
Někde v televizi dělali test s vykrádáním auta s fólií a bez fólie. Použili k tomu baseballovou pálku. Okno bez fólie rozbili na 1. pokus a do okna s fólií (obyčejnou né bezpečnostní) museli mlátit 3x až 4x aby se do auta vůbec dostali.
Haer

Příspěvek od Haer »

Laďa píše:Čelní sklo se zatmavit nesmí a to ani průhlednou fólií, jedině se tam může dát pruh. Je to z důvodu že čelní sklo je bráno jako úniková zóna. Když např. otočíš auto na střechu a nepůjdou otevřít dveře, tak se přes okna s fólii nedostaneš, protože to nerozbiješ. Někde v televizi dělali test s vykrádáním auta s fólií a bez fólie. Použili k tomu baseballovou pálku. Okno bez fólie rozbili na 1. pokus a do okna s fólií (obyčejnou né bezpečnostní) museli mlátit 3x až 4x aby se do auta vůbec dostali.
Četl jsem totéž, že čelní skla nesmí být krom pruhu ničím polepena a to ani průhlednou fólií, nicméně tónovaní mít mohou, spousta aut to má už z výroby. Důvod, proč se nesmí polepovat, neznám, ale ten o úniku se mi moc nezdá, protože od dob, co se čelní skla dělají namísto kalených lepená, tak jednoduše vysklít nejdou, protože fólii mají zalepenou uvnitř skla. Dají se třeba celé vykopnout, ale na tom by fólie nic nezměnila.
Naopak boční okna vysklít jdou, stačí se opřít něčím špičatým a malinko zatlačit a sypou se jak z písku. Viděl jsem instruktáž při havárii, když auto zahučí do vody - odejde elektronika včetně el. oken, a tlak vody nedovolí otevřit dveře ani vykopnout čelní sklo. Jediná šance pak byla rozbít boční okna, počkat, až se auto zaplaví a pak vyplavat.
Někdo na fóru už vzpomínal, že se prodávají udělátka k přeříznutí pásu a vymáčknutí bočního okna právě pro případ havárie...
Hyundai i30-2012 Style 99kW 04/2012...soucasnost Obrázek
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano Obrázek
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
frufer
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frufer »

nie som velkym fanusikom zatmavovania okien. mal som uz dost aut, ale ani na jednom som to nedal spravit.
dovod?
nehral som sa s interierom (sedadla, calunenie, zadne plato - vzdy "custom" v kazdom aute (okrem tohto, ale aj na tom sa uz pracuje)) aby som to potom skryval :!: NECH VIDIA!! :P
Seemann
**

Příspěvek od Seemann »

Laďa píše:
Limitz píše:o těch předních bočních sklech sem věděl, ale nevěděl sem že se může zatmavit i čelní sklo :shock:
Čelní sklo se zatmavit nesmí a to ani průhlednou fólií, jedině se tam může dát pruh. Je to z důvodu že čelní sklo je bráno jako úniková zóna. Když např. otočíš auto na střechu a nepůjdou otevřít dveře, tak se přes okna s fólii nedostaneš, protože to nerozbiješ.
Někde v televizi dělali test s vykrádáním auta s fólií a bez fólie. Použili k tomu baseballovou pálku. Okno bez fólie rozbili na 1. pokus a do okna s fólií (obyčejnou né bezpečnostní) museli mlátit 3x až 4x aby se do auta vůbec dostali.
čelní sklo jako úniková zóna?? To že ho bouchneš a udělá se na něm pavouk ještě neznamená že jsi skoro venku. Sundaval jsem sklo z oktávky, který v sobě mělo díru skrz naskrz o průměru cca 20cm. Dělal jsem to přibližně hodinu a měl jsem plný ruce a oblečení střepů. (a zkus si to dělat pobitej, zraněnej v autě, když máš to okno jenom prasklý a auto je na střeše - nesmysl)
upravené Scoupe GT 8/95 21.11.09 prodáno

Toyota 4Runner ´88 2,4 EFI
Odpovědět

Zpět na „Tuning“